Teknoloji

Huawei MatePad 2 Pro ile birlikte yenilenmiş M-Pencil kalem gelecek

huawei m-pencil matepad pro 2

Huawei’nin 2 Haziran tarihinde gerçekleştireceği HarmonyOS duyurusunda birtakım yeni ürünlerin de duyurusu gerçekleştirilecek. Huawei, dün Watch 3 modelinin işaretini vermişti. Bir başka tanıtıcı materyal ise Huawei’nin yeni bir MatePad Pro tablet çıkaracağını işaret ediyor.

Yeni yayınlanan bir tanıtım görseli ise, beklenen yeni MatePad Pro 2 tabletle uyumlu biçimde çalışacak M-Pencil ekran kaleminin haberini veriyor. Yeni tabletin, Huawei’nin özelleştirilmiş HarmonyOS işletim sistemiyle yüklü olarak gelecek ilk ürünlerinden biri olması bekleniyor.

@ChanganDigitalKing rumuzlu bir blogger, Weibo üzerinden paylaştığı bilgide M-Pencil ile Huawei MatePad Pro 2’nin “yakında piyasaya çıkacağını” bildirdi. Bu arada, yeni MatePad Pro 2’nin Windows 10 çalıştıran Huawei PC’lerde Huawei cihazlarında gördüğümüz gibi çoklu ekran işbirliği özellikleriyle gelmesini bekleyebiliriz. Bir Huawei akıllı telefonun ekranının tabletin ekranında daha küçük bir pencereye yansıtılması mümkün olacaktır. Aslında Huawei bu işlevi mevcut EMUI 10 tabletlerinde de sunuyor. Beklenen tabletin 12,2 inç veya 12,6 inç ekrana sahip olabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte yeni MatePad Pro’nun farklı ekran büyüklüklerinde iki çeşidinin olma olasılığı da var.

MatePad Pro 2, Kirin 9000 serisi yonga seti ile çalışacak ve Huawei 40W Super Charge’ı destekleyecek. Yeni M-Pencil, yarı saydam bir kalem ucu ile yenilenecek. Sızıntı kaynağı blogger’a göre “görünümü ve işlevi büyük ölçüde iyileştirilecek”.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER