İncelemelerManşetler

Huawei MatePad 11.5S İncelemesi

Mat ekranlı mobil ofisiniz MatePad 11.5S

Huawei’nin son haftalardaki yoğun yeni ürün bombardımanı içinde bir tane de tablet yer alıyor. MatePad 11.5S, geçen yıl piyasaya çıkan PaperMatte ekranlı MatePad 11.5’in takipçisi niteliğinde bir ürün. Adında yer alan “S” harfinin “süper” olarak çevrilebileceği belirtiliyor ki, gerçekten de, yapılan iyileştirmeler zaten geçen yılki tabletin sunmuş olduğu memnun edici deneyimi daha yüksek noktalara çıkarıyor. Işık yansımasını da önleyen ekranı, güçlenen işlemcisi, NearLink teknolojisiyle çalışan klavyeli kılıf ve M-Pencil ile birlikte bu tablet, özellikle günlük işlerini yerine getirmek veya ders çalışmak için bir yardımcı arayanlara hitap ediyor. Huawei MatePad 11.5S inceleme yazısı ve videosunda, yeni Huawei tableti ile ilgili detaylar ve yorumlar yer alıyor.

Huawei MatePad Pro 11.5S

  • Yansıma önleyici PaperMatte ekran
  • NearLink Teknolojisiyle Güçlendirilmiş M-Pencil
  • 144 Hz yüksek yenileme hızı
  • Çıkarılabilir klavye

Tasarım

Huawei MatePad 11.5S, geçen yıl piyasada gördüğümüz selefi MatePad 11.5’e göre biraz daha incelmiş. Eski modelin 6.9 milimetrelik gövde kalınlığının bu modelde 6.2 milimetreye indiğini görüyoruz. Ağırlık tarafında 510 gram ile çok hafif bir artış var. Ancak kalınlığın azalması, tabletin tutuşuna olumlu biçimde katkıda bulunuyor. Metal ve cam birleşimi bir tasarıma sahip olan bu tablet gerçekten fazlasıyla şık görünüyor. Özellikle metal çerçevenin arka ve kenarlardaki yekpare tasarımı hem kalite hem de sofistike yapının bir göstergesi sayılabilir. Önde yer alan ve tablete de adını veren 11.5 inç ekran, her bir kenarında aynı kalınlıkta çerçeve içeriyor. Ayrıca ekranın köşeleri, tabletin köşelerine uyum gösterecek biçimde yuvarlatılmış. Bu da tabletin şık görünümüne katkıda bulunuyor. Yüzde 87 ile bir tablet için gerçekten çok yüksek bir ekran-gövde oranının bulunduğunu da ekleyelim.

huawei matepad 11.5s inceleme

Huawei, ön kamerayı uzun kenara yerleştirmiş ki, artık üreticilerin tabletlerinde tercihlerini bu yönde kullandığını görüyoruz. Huawei de uzun zaman önce bu eğilime uyum göstermişti. Böylelikle, genellikle yatay biçimde yapılan görüntülü görüşmelerde karşı taraf sizi ekrana ortalanmış biçimde görüyor. Tabletin kamerasına göre yerleşimi esas alırsak, sağ kenarda USB-C portunu, sol kenarda ise güç düğmesini görüyoruz. Üst kenarda, güç düğmesine yakın yerde ise ses tuşları var. Hem güç düğmesi hem de ses tuşları dışa doğru hafif çıkıntı yapıyor, böylelikle el yordamıyla bile rahat bulunuyor. Tuşlar gevşek değil, derinlikleri de iyi. Sadece yatayda değil, düşey tutuşta bile kolaylıkla erişmek ve kullanmak mümkün hâle geliyor.

Yine üst kenarda, M-Pencil ekran kaleminin yerleştirildiği manyetik bir alan var. Huawei, bu tabletle birlikte bir adet yeni nesil M-Pencil kalem de gönderdi. İlginçtir ki, kalemi tablete sadece tek bir yönde yerleştirmek gerekiyor. Alt kenarda, yine tabletle birlikte hediye edilen klavyeli kılıfın bağlantısını sağlayan üç pinli bağlantı noktası var. Her bir kenara ikişer tane olmak üzere toplam dört adet hoparlör yerleştirilmiş.

huawei matepad 11.5s inceleme

Arka tarafa baktığımızda, 13 megapiksel kameranın bulunduğu kamera modülünün geçen yılın modeline göre biraz daha çekici hâle getirildiğini görüyoruz. Bu yılın başlarında piyasaya çıkan MatePad Pro 13.5 tabletin kamera modülünden birtakım izler var. Bu modül içinde bir adet flaş da yer alıyor. Ortaya yatay biçimde konumlandırılmış Huawei logosu arka tasarımı tamamlıyor. MatePad 11.5S’in Uzay Grisi, Gümüş ve Mor olmak üzere üç renk seçeneği var. Mor renk seçeneği tableti gerçekten hoş gösteriyor, ancak Huawei’nin bize inceleme için gönderdiği Uzay Grisi de, özellikle iş için bu tableti kullanmayı düşünenler için daha ciddi ve resmi bir görünüm teşkil edecektir.

Ekran ve Ses

Huawei MatePad 11.5S, adından da anlaşılacağı üzere 11.5 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip bir ekranla geliyor. Huawei, dizüstü bilgisayarlarında sıklıkla gördüğümüz 3:2 görüntü oranına bu tablette de yer veriyor. Böylelikle, tabletlerde genellikle gördüğümüz 16:10 ekrana göre yüzde 10 oranında daha fazla içeriği tek seferde görüntüleme imkanınız oluyor. Özellikle Word, Excel, PowerPoint gibi doküman uygulamalarında çalışanlar ya da Adobe Lightroom ve benzeri yaratıcılık odaklı uygulamalarda görsel düzenleme yapacaklar için bu durum, sürekli kaydırma, yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapmadan daha iyi bir kullanım sağlayacaktır. Öte yandan e-kitap veya e-dergi okurken de gerçek bir dergi veya kitabın görsel oranlarına daha yakın bir oran sunuluyor, söz konusu içeriklerden daha iyi verim alınıyor.

huawei matepad 11.5s inceleme

Ekranın çözünürlüğü 2800 x 1840 pikselle geçen yılın tabletine göre artırılmış, 291ppi gibi, bir tablet için yüksek bir piksel yoğunluğuna erişilmiş. Her iki tablete yan yana bakınca, keskinlik ve netlikte 11.5S’in önde olduğu açık biçimde görünüyor. 30 ile 144 Hz aradında uyarlanabilir yenileme hızı da ekranın geçen yılın tabletindeki ekrana göre ilerleme gösterdiği alanlardan bir tanesi. 1500:1 kontrast oranı, P3 renk gamı desteği gibi özellikler de, tablette fotoğraf veya video düzenleme işleminin daha rahat ve gerçek hayattaki renklere uyumlu şekilde yapılmasını sağlıyor.

Huawei, bu tablette de göz sağlığınızı düşünüyor. SGS düşük görsel yorgunluk bilgilendirmesiyle gelen bu tabletin ekranı, Göz Konforu modu sayesinde ekranın mavi ışık filtresini görüntüde belirgin bir indirgeme yapmadan kısıyor, böylelikle hem görsel açıdan keyif almanızı hem de göz sağlığınızı korumanızı sağlıyor. Öte yandan ekran parlaklığı, ortamdaki ışık şiddetine göre otomatik olarak ayarlanıyor. Bu işlevin gayet aktif biçimde çalıştığını bizzat gözlemledik. Hatta parlak güneş ışığı tabletin ekranına tam dik geldiği durumlarda bile ekran parlaklığının maksimum seviyede olmadığını gördük. Buna rağmen ekranın görüşü gayet yüksekti.

huawei matepad 11.5s inceleme

Tabletin ekranı 500 nitlik parlaklık seviyesine sahip ki, bu da üretkenlik odaklı bir tablet için gayet yüksek. Üstelik PaperMatte adı verilen ekran teknolojisinin varlığı, bu ekranı parlak ışık altında bile rahatlıkla kullanmaya izin veriyor. PaperMatte teknolojisiyle kağıt benzeri bir görünüm sunan bu ekran, ışık parazitini yüzde 99 oranında ortadan kaldırabilen AG parlama önleyici cam kullanıyor. Aynı zamanda yansıtma önleyici katman da ışık yansımasını yüzde 60 oranında azaltıyor. Geçen yılın MatePad11.5 PaperMatte tabletinde parlama önleme özelliği vardı, şimdiyse buna ek olarak ışık yansımasını önleme özelliği de geliyor. Parlak güneş ışığı altında iki tabletin ekranına baktığımızda, 2024 model tabletin ışık yansımalarını süzme konusunda biraz daha iyi olduğu görülüyor.

Kağıt benzeri PaperMatte ekranda web sitelerinde gezinmek, fotoğraflara bakmak, hatta video izlemek fazlasıyla keyifli oluyor. Bir yıldır bu tabletin selefi olan MatePad 11.5 PaperMatte Edition’ı ofiste, özellikle video izlemek için sıklıkla kullanıyorum ve fazlasıyla keyif alıyorum. Şimdi MatePad 11.5S ile birlikte bu keyif biraz daha artacak gibi görünüyor. Öte yandan TFT LCD ekranın yeterli seviyedeki görüş açıları sayesinde ortak çalışma ve izleme deneyimlerinde de bu tablet ihtiyaçlara iyi biçimde yanıt verecek gibi görünüyor.

huawei matepad 11.5s inceleme

Ses tarafında da Huawei MatePad 11.5S, üst sınıf Huawei tabletlerinin çizgisini sürdürüyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi dörtlü hoparlör sistemi mevcut. Huawei’nin yapay zekâ destekli Histen 9.0 ses teknolojisiyle desteklenen bu ses sistemi; eğitim, müzik, film ve oyun gibi farklı senaryolarda tatmin edici bir deneyim elde etmeyi sağlıyor. Daha tablet ilk kez açtığınızda duyacağınız HarmonyOS açılış sesinde bile yüksek ses şiddetinin, derin basların ve çevresel ses etkisinin farkını hissediyorsunuz.

Performans ve Pil

Huawei MatePad 11.5S, sekiz çekirdekli Kirin 9000WL işlemciyle geliyor. Bu işlemci 5nm mimarisini temel alarak geliştirilmiş ve her bir çekirdek Cortex-A510’dan oluşuyor. Maleoon 910 GPU da bu sistemde yer alıyor. 8 GB RAM barındıran tabletin saklama alanı kapasitesi ise 256 GB. Tabletle belge tarama dışında fazla fotoğraf veya video çekmeyeceğinizi göz önünde bulunduracak olursak, bu saklama alanı sizin için fazlasıyla yeterli olacaktır gibi görünüyor.

huawei matepad 11.5s inceleme

MatePad 11.5S performans tarafında gayet iyi işliyor. Uygulamalar ve oyunlar hızlı şekilde açılırken aynı anda birden fazla uygulama arasında geçişler de akıcı biçimde oluyor. Yüksek miktarda RAM, birden fazla tarayıcı sekmesi veya aynı anda son 5-6 uygulama arasında işlerinizde kayıp yaşamadan geçiş yapmanızı sağlıyor. Tabletin 3:2 görüntü oranlı ekranı, iki uygulama penceresini bölünmüş olarak yan yana açtığınızda, her iki uygulama için yeterli görüntüleme ve kullanım alanını sağlıyor. Üstelik bu uygulamalar arasında sürükle bırak yöntemiyle içerik taşıma işlemi de rahatlıkla yapılıyor.

Pil kapasitesi de geçen yılın modeline göre artırılmış. Bu tablette 8800 mAh kapasiteli bir pil yer alıyor. Bu yüksek kapasiteli pili, 3 günde bir şarj etmek genel olarak yeterli olacaktır. Tek bir şarjla 6-7 saatlik bir video izleme süresine ulaşmak da mümkün olur. Tabletin kutusundan 22.5W’lık güç adaptörü çıkıyor. Bununla pili yaklaşık iki saatlik bir sürede tamamen doldurabilirsiniz. Genel olarak gece yatarken tableti şarj etmek ve ertesi gün tam dolu bir şekilde kullanmaya başlamak en iyi yöntem olacaktır.

Yazılım

Huawei MatePad 11.5S’te HarmonyOS 4.2 yüklü olarak geliyor. Şimdiye kadar incelediğimiz birçok farklı Huawei tabletinde HarmonyOS’in deneyimi nasıl zenginleştirdiğini gördük. Ana ekranda, ekranın alt çubuğuna sık kullandığınız 8 uygulama kısayolunu yerleştirebilir, açık olan en fazla son üç uygulamayı da burada görerek hızlıca geçiş yapabilirsiniz. Uygulama klasörlerini normal boyutlarında kullanabileceğiniz gibi, genişleterek klasör içindeki uygulamaları tek bakışta görebilir ve bunları kolaylıkla açabilirsiniz. Tarayıcı, Petal Search, Kamera gibi yerleşik Huawei uygulamalarının kısayollarının altında birer çizgi göreceksiniz. Bu uygulamaların simgeleri üzerinde parmağınızı sürüklediğinizde küçük araç takımları çıkacak. Bunlar genellikle söz konusu uygulamanın en çok kullanılan işlev veya işlevlerine açılır. Böylelikle yapmak istediklerinize hızlıca geçiş yapabilirsiniz. Dilerseniz bu servis araçlarını Ana ekranda sabitleyebilirsiniz.

huawei matepad 11.5s inceleme

Uygulama ve oyun yükleme söz konusu olduğunda, başvuracağınız birinci kaynak Huawei AppGallery. Huawei’nin uygulama mağazası, yerli ve yabancı popüler uygulama ya da oyunlara erişim konusunda epey zengin. Özellikle Türkiye, bu konuda şanslı ülkeler arasında bulunuyor. Birçok bankacılık, finans, eğlence, alışveriş uygulamasını doğrudan AppGallery üzerinden indirebilirsiniz. Bunun dışında Prime Video, Disney+, X, Facebook, Spotify gibi popüler uygulamaları da AppGallery’nin arama motorunda arayarak bulabilir ve yerel birer uygulama gibi hızlıca MatePad 11.5S’e kurabilirsiniz.

Google uygulamaları ve servisleri konusunda da artık Huawei akıllı telefonları ve tabletleri daha kapsamlı ve sorunsuz bir deneyim sunuyor. YouTube, Google Maps, Chrome gibi popüler Google uygulamalarını doğrudan AppGallery üzerinden arayıp bulabilir ve hemen indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Örneğin YouTube’u ilk olarak indirdiğinizde bir veya birden fazla Google hesabı ile giriş yapabilir, sonrasında yükleyeceğiniz diğer Google uygulamaları içinde bu hesapları kullanabilirsiniz. YouTube Premium abonesiyseniz, videoları arka plana atma, sadece sesini duyma, küçük pencerede oynatma gibi işlevler destekleniyor. Google Haritalar’da da favori mekanlara erişim mümkün. Chrome ise diğer cihazlarınızdaki sekmeleri görme ve bunları MatePad 11.5S’te açma imkanını sunuyor.

Huawei MatePad 11.5S’teki Google deneyimi bununla sınırlı kalmıyor. Google Play Store erişimi de var. Huawei AppGallery’nin arama motoruna “Google Play Store” yazdıktan sonra çıkan ilk sonuca tıklayarak GBox’ı kurun. Yukarıda belirttiğimiz Google hesabı veya hesaplarının girişinin yanında, GBox içinde ayrıca bir Google hesap girişi yapmalısınız. Sonrasında artık Google Play Store’daki tüm uygulamalara ve oyunlara erişebilirsiniz. Netflix, Uber, Zoom, Google Meet ve bunun gibi uygulamaları söz konusu yöntemle tablete kurabilirsiniz. Üstelik bunlar eskiden olduğu gibi GBox kabuğu içinde çalışmıyor, doğrudan yerel birer uygulama gibi kuruluyor. Bu sayede söz konusu uygulamaların widget’larını veya uygulama kısayolları içindeki hızlı aksiyon menülerini de kullanabiliyorsunuz. Bildirim desteği de doğrudan bu uygulamalar üzerinden veriliyor.

Huawei MatePad 11.5S, HarmonyOS dahilinde sunulan uygulama çoğaltıcı özelliği sayesinde BluTV, TV+ ve bunun gibi uygulamalarda tableti yatayda kullanırken ekrandan daha iyi biçimde yararlanmayı sağlıyor. Tablet uygulamaları genellikle düşey tutuşa göre tasarlanır ve yatay tutuşta ekran dönmez. Halbuki bu tarz uygulama çoğaltıcı destekli uygulamalarda, tableti yatay tutarken uygulamayı açtığınızda, uygulama ekranı, ekranın her iki kenarında çubuklar olacak biçimde gösterilir. Bu alanlarda sürükleme yaparak kullanıcı arayüzünde kaydırma yapabilirsiniz. Uygulama içinde yeni bir sayfa açtığınızda, bu sayfa mevcut sayfanın yanında, bölünmüş pencere biçiminde açılır, bu da daha iyi bir gezinti sağlar.

huawei matepad 11.5s inceleme

Yukarıda belirttiğimiz gibi, Huawei MatePad 11.5S’in sahip olduğu donanım paketi, çoklu görevde iyi bir performans sağlıyor. Aynı anda iki uygulamayı bölünmüş pencerede kolaylıkla açabilir, bunların yanında daha fazla uygulamayı da yüzer pencereler şeklinde açarak birlikte daha fazla uygulamada çalışabilirsiniz. Parmağınızı, tabletin kısa kenarlarından ortaya doğru sürükleyip bekleterek erişeceğiniz menü sayesinde dilediğiniz uygulamayı sürükleyip bırakarak açık olan uygulamanın yanında, bölünmüş pencerede açabilirsiniz. Sonrasında yine aynı hareketi tekrarlayarak menüyü açabilir, açmak istediğiniz uygulamalara tıklatarak bunları küçük pencere olarak ekleyebilirsiniz. Aynı anda toplam dört uygulamada bir ekranda çalışabilirsiniz. Yüzen pencereler arasında geçiş yapmak da çok kolay.

Bu arada sözünü ettiğim kenar çubuğunda Super Hub olarak adlandırılan bir bölüm var. Burası farklı uygulamalar arasında içerik taşımak istediğinizde kullanışlı oluyor. Bir metni veya fotoğrafı seçip sürükleyerek, ekranın kenarında belirecek çekmeceye bırakabilirsiniz. Burası Super Hub alanı. Daha sonra başka bir uygulamaya gittiğinizde, kenar çubuğunu açarak buradan Super Hub’a erişebilir, bu alana taşıdığınız içeriği yeni açtığınız uygulamaya kolaylıkla taşıyabilirsiniz.

Huawei MatePad 11.5S bir Süper Cihaz. Huawei markalı akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, kulaklıklar veya hoparlörlerle kolay şekilde bağlantı ve kullanım imkanı sağlıyor. Kontrol Paneli içinde yer alan Süper Cihaz bölümünde, aynı Huawei Kimliği altında yer alan cihazları görebilir ve bunlara hızlıca bağlanabilirsiniz. Huawei Pura 70 Ultra gibi bir Huawei akıllı telefonunuz varsa, onun ekranını tablete yansıtabilir, sesini tabletin güçlü hoparlör sisteminden yansıtabilirsiniz. Tablet ve telefon arasında kolaylıkla dosya, fotoğraf, metin paylaşım imkanı da mevcut. Öte yandan bir Huawei MateBook Serisi dizüstü bilgisayarınız varsa, MatePad 11.5S’i bu bilgisayarın yanında ikinci bir ekran gibi kullanabilir veya tablet, PC’nin yanında yardımcı bir araç gibi kullanabilirsiniz. Çoklu Görev İş Birliği özelliği kapsamında tablet ve bilgisayar arasında dosya transferini de Windows Gezgini üzerinden yerine getirebilirsiniz.

Kamera

Tabletler için kameralar çok ön planda değildir, ancak son yıllarda bu cihazlar üzerinde görüntülü görüşmelerin rağbet görmesiyle birlikte özellikle ön kameralara dikkat edilir hâle geldi. Huawei, bu tablette 8 megapiksel, f/2.0 diyafram açıklıklı bir ön kameraya yer veriyor. Bu kamera 1080p video desteğine sahip. Gerek selfie çekimlerinde gerek görüntülü görüşmelerde, farklı ışık koşullarında sunduğu performansı yeterli bulduk. Özellikle netlik konusunda tatmin edici bir tablo var.

Arka kamera 13 megapiksel çözünürlük ve f/1.8 diyafram açıklık özellikleriyle geliyor. Otomatik odak ve flaş da arka kamera sisteminin özellikleri arasında yer alıyor. Bu kamera yeterli ışık koşullarında gerçekten iş görecek fotoğraflar çekiyor. Düşük ışık performansını da iyi bulduk. 5 kat dijital yakınlaştırma yapabilirsiniz, ancak kalitenin epey düştüğünü söylemek gerekiyor. Bu kamera ile de 1080p video kaydı yapabilirsiniz.

Kamera uygulaması, Huawei telefonlarında gördüğümüz tarzda, ancak tabletle rahat kullanılabilir hâle getirilmiş. Gerek yatay gerek düşey tutuşta rahat kullanabileceğiniz şekilde kullanıcı arayüzü yeniden organize ediliyor. Güzellik modu da eklenmiş. Özellikle selfie veya portre çekimlerinde yüz üzerinde çeşitli düzenlemeler yapmanıza izin veriliyor. Eğer iş için fotoğraf çekmeniz gerekiyorsa, Huawei MatePad 11.5S’in kamera sistemi bu noktada iş görebilir. Ayrıca Belgeler çekim modu da var. Doküman taramak için de bu tableti kullanabilirsiniz. Belge sınırları otomatik olarak tanınıyor, düşük ışıkta bile performansı iyi bulduğumuzu söyleyebiliriz.

Aksesuar

Huawei, MatePad 11.5S’in özellikle üniversite öğrencileri veya genç çalışanlar için her yerde çalışma özgürlüğü sunabilen bir tablet olduğunun altını çiziyor. Bu mesajı güçlendirecek şekilde, klavyeli çıkarılabilir kılıf ve M-Pencil kalemi de tabletle birlikte ücretsiz olarak sunuyor. Böylelikle, tableti ek bir masrafa girmeden bir mobil ofise dönüştürmek mümkün hâle geliyor.

huawei matepad 11.5s inceleme

Burada Huawei’nin NearLink teknolojisinden bahsetmek gerekiyor, çünkü bu teknoloji, Huawei’nin çıkarılabilir kılıf ve kaleminin MatePad 11.5S ile bağlantısını sağlıyor. Huawei öncülüğünde geliştirilen NearLink, Wi-Fi ve Bluetooth’a alternatif olarak geliştirilmiş. Bu teknolojilerin sahip olduğu avantajları birleştirerek performansı büyük oranda artırmayı hedefliyor.

Çıkarılabilir klavyeli kılıf iki parçadan oluşuyor. Birinci parça tabletin arkasına manyetik kuvvetle tutunuyor. Burada bir ayak var, bu sayede tabletin duruş açısını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. 120 ile 165 derece arasında bir açı ayarı sunuluyor. Bu sayede dizüstü bilgisayar, izleme modu veya kalemle çalışma için stüdyo modu gibi kullanımlar mümkün hâle geliyor. Klavye parçasında ise üç tane pin göreceksiniz, burası da tabletin altında bulunan üç noktalı bağlantı yuvasıyla buluşuyor. Burada da manyetik kuvvetin etkisini hissediyorsunuz, böylece klavye ve tablet birbirine sıkıca tutuluyor.

huawei matepad 11.5s inceleme

Fiziksel bağlantı sağlandıktan sonra tabletin ekranında bağlantı penceresini göreceksiniz. Onay verdikten sonra saniyeler içinde, NearLink üzerinden bağlantı kuruluyor ve klavye kullanıma hazır hâle geliyor. Bağlantı kurulduktan sonra klavye parçasını tabletten ayırabilir ve tableti ayrı bir yere konumlandırarak daha esnek şekilde çalışabilirsiniz. Fiziksel bağlantının sağlanması, klavyenin de şarj edilmesini mümkün kılıyor.

Klavye, 1,5 milimetre derinliğe sahip tuşlarıyla yeterli bir hareket imkanı sunuyor. Parmak uçlarınızda fazla baskı hissetmiyorsanız. Tuşlar da 15 milimetre genişlikte, bu da dizüstü bilgisayarların klavyesini çok fazla aratmayacak bir yazma deneyimi sağlıyor. Uzun Word dokümanlarını, ders projelerini bu klavye ile rahatlıkla yazabilirsiniz.

Bu arada klavyeli kılıf, tableti ondan ayırdıktan sonra bile bağlı kaldığı için sanal klavyeyi görmeyebilirsiniz. Bunun için Kontrol Paneli içinde yer alan NearLink seçeneğini kapatmanız yeterli olacaktır. Klavyeyi veya M-Pencil kalemi, tablete fiziksel olarak yeniden bağladığınızda, NearLink bağlantısı otomatik olarak yeniden etkinleştirilecek ve klavye kullanıma hazır hâle gelecektir.

huawei matepad 11.5s inceleme

M-Pencil’a gelince, bu ekran kalemi de MatePad 11.5S’i satın alanlara ücretsiz olarak sunuluyor. Kutuda yedek uçla birlikte gelen bu kalemin tabletle eşleştirilmesi için, onu tabletin kamerasının bulunduğu kenarda, sağa doğru konumlandırılmış bağlantı alanına yerleştirmeniz gerekiyor. Ancak eşleştirme için kalemi doğru yönde yerleştirmelisiniz, kalemin ucu ön kameraya doğru bakmalı. Bunu yaptığınızda ekranda bağlantı penceresini göreceksiniz. Onay verdikten sonra da M-Pencil hızlı bir şekilde kullanıma hazır hâle gelecek.

3. Nesil M-Pencil, NearLink sayesinde hızlı şekilde kurulum ve çalışma imkanı sunuyor. 10 binin üzerindeki basınç algılama seviyesi sayesinde gerçek bir kalemle yaptığınız tarzda çizimleri yapabilirsiniz. Huawei, M-Pencil’ı en verimli şekilde kullanmanızı sağlayacak uygulamaları zaten tablette yüklü olarak sunuyor. Bunlar; Huawei Notlar ve GoPaint. Bununla birlikte Huawei AppGallery ya da Google Play Store’dan farklı çizim ve not alma uygulamalarını da yükleyerek M-Pencil ile rahat bir çalışma imkanı yakalayabilirsiniz.

huawei matepad 11.5s inceleme

Huawei Notlar, daha önceki Huawei tablet incelemelerinde bahsettiğimiz gibi, farklı defter türleri ve kalem seçenekleriyle gerçekten fiziksel bir defterin işlevini iyi biçimde görüyor. Üstelik notlarınızı özel formatta başka Huawei tabletleriyle paylaşıp kalınan yerden yeni bir cihazda çalışma imkanı da var. Bulut senkronizasyonu da cabası. Şimdi Note Replay özelliği sayesinde, bir yandan ses kaydı alırken bir yandan da ekrana not alabilir, daha sonra ses kaydını dinlerken ekranda da notların ses kaydıyla uyumlu şekilde aktığını görebilirsiniz. Özellikle üniversite öğrencileri veya toplantı sırasında not tutan çalışanlar için bu özellik çok kullanışlı olacaktır. Akıllı Kement özelliği ise, herhangi bir metni seçerek onun rengini hızlı bir şekilde değiştirmeyi sağlıyor. Bu şekilde önemli olacağını düşündüğünüz notlarınızı işaretleyebilir ve daha sonraki çalışmalar için ön planda tutabilirsiniz.

huawei matepad 11.5s inceleme

Huawei’nin yeni uygulamalarından biri olan GoPaint ise, 100’den fazla fırça içeren yelpazesiyle detaylı ve farklı çeşitlerde yapımlar oluşturmaya izin veriyor. Çok katmanlı destek, düşük gecikme süresi ve yüksek kare hızları ile verimli bir çalışma imkanı sunuyor. Araçlar ekranda çok fazla yer tutmuyor, kullanıcı arayüzü sade ve anlaşılır. Yukarıda bahsettiğimiz yüksek basınç hassasiyetinin çok iyi çalıştığını GoPaint sayesinde rahatlıkla görebiliyorsunuz. Bu arada GoPaint, kullanımı kolaylaştıran birtakım hızlı hareketler de sunuyor. Tek parmakla kaydırarak çizme veya silme, renge dokunup basılı tutarak tuvalden renk seçme, iki parmakla hızlıca sıkıştırarak tuvali ekrana sığdırma, dört parmakla dokunarak sürükleyici moda girme gibi hareketler sunuluyor.

Sonuç

  • huawei matepad 11.5s inceleme
  • huawei matepad 11.5s inceleme
  • huawei matepad 11.5s inceleme
  • huawei matepad 11.5s inceleme
  • huawei matepad 11.5s inceleme
  • huawei matepad 11.5s inceleme
  • huawei matepad 11.5s inceleme
  • huawei matepad 11.5s inceleme
  • huawei matepad 11.5s inceleme
  • huawei matepad 11.5s inceleme
  • huawei matepad 11.5s inceleme
  • huawei matepad 11.5s inceleme
  • huawei matepad 11.5s inceleme
  • huawei matepad 11.5s inceleme
  • huawei matepad 11.5s inceleme

Huawei MatePad 11.5S, sahip olduğu PaperMatte ekranıyla gerçekten farklı ve keyif veren bir görsel deneyim sunuyor. Özellikle fiziksel belgelerle fazla haşır neşir olan kişiler, aynı deneyimi bir tablet ekranında görmekten memnuniyet duyacaktır. Aynı ekranın Netflix, YouTube ve bunun gibi platformlarda da gerçekçi görünen bir görsel deneyim sunduğunu belirtmek gerekiyor. Parlak ekranlara nazaran daha rahat bir izleme deneyimi elde ediliyor. Dört hoparlörlü güçlü ses sistemi de bu tabletin multimedya ve eğlence tarafındaki gücünü artırıyor.

Sahip olduğu sekiz çekirdekli Kirin 9000WL işlemci ve ona eşlik eden 8 GB RAM ile 256 GB dahili hafıza, bu tabletin sadece günlük işler için değil, fotoğraf veya video düzenleme gibi profesyonel seviyedeki işler için de ihtiyaçlara iyi biçimde yanıt vermesini sağlıyor. 8800 mAh ile artan pil kapasitesi, tabletin tek bir şarjla 3 güne kadar çalışabilmesine izin veriyor. Yoğun kullanımda bile sabahtan akşama bir günü çıkaracaktır. Tabletin kameraları, görüntülü görüşmeler ve belge taramaları için yeterli oluyor

HarmonyOS 4.2 ile yüklü gelen bu tablet, büyük ekranda rahat çalışmayı sağlayacak birçok esnekliği de içeriyor. Sık kullandığınız uygulamalara ve en son üç uygulamaya erişmeyi sağlayan alt çubuk, uygulamalar arasında geçişi hızlandırıyor. Aynı anda dört uygulamayla çalışma esnekliği ve SuperHub da uygulamalar arasında çalışma verimliliğini artırıyor. Uygulama desteği konusunda, son yeniliklerle birlikte alışılmış deneyim yakalanıyor. YouTube, Netflix, Spotify ve bunun gibi uygulamalar, başka cihazlarda olduğu gibi, sorunsuz biçimde kullanabilirsiniz.

Diğer tabletlerle karşılaştırıldığında farklı bir deneyim sunan ekranı, avantajlı fiyatı, uygun ödeme koşulları ve Huawei Online Mağaza’dan satın alındığında sunulan hediyeleriyle birlikte MatePad 11.5S, özellikle öğrenciler ve genç çalışanlar için uygun fiyata hareket özgürlüğü kazandıracak kapsamlı bir çözüm olacaktır.

NOT

İncelemede yer alan ürün Huawei Türkiye tarafından ücretsiz olarak temin edilmiştir. İnceleme makalesi ve videosunda, Huawei Türkiye katkılarıyla sunulan ücretli sponsorluk ve ürün desteği yer almaktadır.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.