Manşetler

Huawei’den beklenmeyen yeni bir katlanabilir telefon: Mate X5 tanıtıldı

huawei mate x5

Huawei, son haftalarda sürpriz bir şekilde gelen akıllı telefonlarına bir yenisini daha ekledi: Huawei Mate X5. Mate X3‘ün doğrudan devamı olan bu model, temel tasarım yönüyle pek bir değişiklik göstermese de, birçok teknik özellikte önemli gelişmeler sunuyor.

Mate X5, 7.85 inç LTPO OLED ana ekran ve 6.4 inç LTPO OLED kapak ekranına sahip. Ana ekranın çözünürlüğü 2,224 x 2,496 piksel, kapak ekranın ise 1,080 x 2,504 piksel. Bu ekranlar, Kunlun Cam koruması ile donatılmış. Renk seçenekleri arasına yepyeni “Hayalet Mor” da eklenmiş. Daha önceki Mate X3 modelinde de bulunan Tüy Beyazı, Tüy Siyahı, Tüy Altın ve Yeşil Dağ seçenekleri de mevcut.

Kamera tarafında ise 50MP ana kamera, 13MP geniş açılı lens ve 12MP periskop modülü yer alıyor. Periskop modülü 5x optik zoom özelliği ile dikkat çekiyor.

huawei mate x5

Huawei Mate X5 bağlantı özellikleri

Mate X5 modeli, 16 GB RAM ve 1 TB depolama alanıyla geliyor. İşlemci konusunda resmi bir açıklama olmasa da, Çin’den gelen raporlara göre aynı Kirin 9000s yongaseti kullanılıyor. Bu işlemci Mate 60 serisinde de kullanılmıştı ve 5G bağlantısını destekliyor. Yeni anten tasarımı sayesinde daha iyi sinyal alımı sağlandığı belirtiliyor. Huawei’nin Lingxi anteni, en uygun ağı seçmek için AI algoritması kullanıyor.

Mate X5, 5,060 mAh kapasiteli bir batarya ile birlikte geliyor ve 66W kablolu, 50W kablosuz ve 7.5W ters kablosuz şarjı destekliyor. Cihaz HarmonyOS 4 işletim sistemini kullanıyor ve yeni hava hareketi kontrol özelliklerine sahip. Ayrıca IPX8 su geçirmezlik sertifikası ve Çin’de çift yönlü BeiDou uydu mesajlaşma desteği de var.

Huawei Mate X5 şu anda VMall üzerinden ön satışta ve açık satışların 15 Eylül’de başlaması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER