Manşetler

Huawei Mate 60 Pro sessiz sedasız resmiyet kazandı

huawei mate 60 pro

Huawei Mate 60 Pro şaşırtıcı bir şekilde herhangi bir tanıtım etkinliği olmadan, sessiz sedasız resmiyet kazandı. Akıllı telefon şimdiden Huawei’nin ana vatanı Çin’de e-ticaret sitesi Vmall‘da ön siparişe açılmış durumda. Mate 60 Pro’nun en dikkat çekici yönü olarak ekranının üstünde üç delik olması öne çıkıyor. Bu delikler telefonun ön kamerasına ve 3D Uçuş Süresi sensörüne ev sahipliği yapıyor. Mate 60 Pro bunun dışında selefinden çok fazla uzaklaşmıyor.

Akıllı telefonda 6.82 inç büyüklüğünde 10-bit LPTO OLED ekran bulunuyor. 2720 x 1260 piksel çözünürlüklü bu ekranın yenileme hızı ise 120 Hz. Mate 60 Pro’da ekranı ikinci nesil Kunlun Glass cam koruyor.

Huawei Mate 60 Pro’da selefleri Mate 40 Pro ve Mate 50 Pro’da olduğu gibi 13 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı ön kamera bulunuyor. Ön kameraya yüz tanıma özelliği için gerekli haritalamada kullanılan sensörler ve lazerler eşlik ediyor.

Akıllı telefonun arkasındaki yuvarlak halkada ise üç kamera bulunuyor. Optik görüntü sabitleme özellikli 50 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Optik görüntü sabitleme ve otomatik odaklama destekli 48 megapiksel çözünürlüklü telefoto lens de sistemi tamamlıyor.

huawei mate 60 pro

Huawei Mate 60 Pro, Çin’de uydu üzerinden iletişim desteğiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 88W kablolu ve 50W kablosuz şarj destekli 5000 mAh pil veriyor. Mate 60 Pro, 20W ters kablosuz şarj desteği de sunuyor. Mate 60 Pro kutusundan HarmonyOS 4.0 işletim sistemiyle çıkıyor. Akıllı telefonun kalbinde hangi işlemcinin kullanıldığı konusunda Huawei’den henüz bilgi verilmiş değil.

Huawei Mate 60 Pro dört renk seçeneğiyle geliyor

Çift tonlu bir arka panel tasarımına sahip olan telefon için dört renk seçeneği sunuluyor. Beyaz ve yeşil renk seçeneklerinde üst tarafta cam kullanılırken, siyah ve morda suni deri tercih edilmiş. Bu renk seçeneklerinin hepsinin resmi adının Çin’deki belli konumlara ait olduğunu belirtmekte fayda var.

huawei mate 60 pro

Mate 60 Pro için sadece 12 GB RAM seçeneği sunuluyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 256 GB, 512 GB ve 1 TB olarak sıralanıyor. Vmall’da hâlihazırda sadece 512 GB depolama alanına sahip model 6999 yuan (25 bin 850 TL) karşılığında satılıyor. Mate 60 Pro hakkındaki diğer detayları ve uluslararası çıkış tarihini öğrenmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER