İncelemelerManşetler

Huawei MateBook 16s (2023) İncelemesi

huawei matebook 16s 2023 inceleme

Huawei, geçen yıl bu zamanlarda Türkiye’de piyasaya sunduğu MateBook 16s modeliyle birlikte yüksek performansı nispeten uygun fiyata arayan, bununla birlikte her türlü işi ve eğlencesi için de büyük ekranlı bir dizüstü bilgisayar isteyen kullanıcı kitlesini fazlasıyla memnun etmişti. Bu kitle içinde biz de vardık ve MateBook 16s inceleme yazımızı ve videomuzu yayınladıktan sonra bile, elimizdeki ürünü Teknoblog ofisinde aktif biçimde kullanmaya devam ettik. Şimdi Huawei, bu güçlü bilgisayarı, 2023 model, 13. nesil Intel Core işlemci seçenekleriyle birlikte güncelleyerek zamanın ruhuna ve ihtiyaçlarına uygun hâle getiriyor. Türkiye piyasasına yeni giriş yapan Huawei MateBook 16s (2023) tam da öğrencilerin okula dönüş hazırlıkları yaptığı bir zamanda geldi. 36.999 TL’lik fiyatı karşılığında yüksek performans ve kullanışlılık vadeden bu dizüstü bilgisayar modeli ile ilgili detaylar ve yorumlar Huawei MateBook 16s 2023 inceleme yazısı ve videosunda yer alıyor.

Huawei MateBook 16s (2023)

  • 2.5K True Colour Dokunmatik Ekran
  • 13. Nesil Intel® Core™ i9 İşlemci
  • Süper Cihaz

Huawei MateBook 16s 2023 inceleme: Tasarım ve Özellikler

2023 model Huawei MateBook 16s de tasarım anlamında, selefleri olarak nitelendirebileceğimiz 2022 model MateBook 16s ve onun öncesinde gelen MateBook 16 ile aynı yolu izliyor. Şık metal gövdesi, Huawei MateBook serisi dizüstü bilgisayarların genel tasarımını yansıtmakla birlikte, bu dizüstü bilgisayarın pahalı ve değerli olduğunu hissettiren bir hava da başarıyla verilmiş.

huawei matebook 16s 2023 inceleme

MateBook 16s, CNC seramik kumlama işleminden geçen yüksek mukavemetli alüminyum alaşımlı metal gövdeye sahip. Hafif sürtünmeli yüzeyi, dizüstü bilgisayarı elde rahatça taşımayı sağlarken, yazı yazarken avuç içlerinin de trackpad’in iki yanına rahatlıkla temas etmesini ve destek almasını sağlıyor. 1.99 kilogram ağırlığı 16 inçlik bir dizüstü bilgisayar için gayet iyi. En kalın yerinde 17.8 milimetre gelen dizüstü bilgisayar çoğu sırt çantasında rahatlıkla taşınacaktır. Dizüstünde kullanım konusunda da herhangi bir sıkıntı bulunmuyor.

Bağlantılar sol ve sağ kenarlara yerleştirilmiş. Bunlar geçen yılın modeliyle aynı nitelikleri taşımakla birlikte günümüzün ihtiyaçlarını da rahatlıkla karşılıyor. Sol kenarda iki adet USB-C biçiminde port var. Bunlardan üst kenara doğru olan ilki USB 3.2 Gen 1 desteğine sahip, yani 5Gbps’lik bir hız sunuyor. Diğeri ise Thunderbolt 4 destekli, yani çok daha yüksek veri iletim hızlarına çıkabiliyor. Monitör bağlantısı için de bu portu kullanabileceğiniz gibi, HDMI 2.0 destekli HDMI portunu da tercih edebilirsiniz. 3.5mm ses jakı sol kenardaki girişleri tamamlıyor. Sağ kenarda ise iki adet, USB-A biçimli USB 3.2 Gen 1 portu bulunuyor. Bu sayede elinizdeki birçok çevresel cihazı MateBook 16s’ye, adaptöre ihtiyaç duymadan bağlayabiliyorsunuz.

huawei matebook 16s 2023 inceleme

MateBook 16s’nin klavyesi, Huawei’nin dizüstü bilgisayarlarında görmeye alıştığımız, kolay kullanımlı bir klavye. Öncelikle tuş aralıkları iyi biçimde ayarlanmış. 1.5 milimetrelik derin basınç mesafesi ise, yazı yazarken parmak uçlarınızda fazla basınç hissetmemenizi sağlıyor. Bu klavye sayesinde uzun metinleri bile yorulmadan, rahatlıkla yazabilirsiniz. Öte yandan klavyenin üç farklı seviyede arka aydınlatması da var. Bu da karanlık ortamlarda daha rahat çalışmanızı sağlayacaktır. Klavyenin üst kısmında, fonksiyon tuşlarına çeşitli hızlı kontroller atanmış. Bunlar da ses, ekran parlaklığı, klavye arka aydınlatması gibi kontrollere kolayca erişmeyi sağlıyor. Üstelik Huawei, Wi-Fi, mikrofon, Huawei PC Yöneticisi için de klavyede özel tuşlar atamış. Eskiden klavyeye yerleştirilmiş kameranın yerinde ise dikte tuşu var. Bu özellik de iyi çalışıyor. Yazı yazmak için çok büyük oranda klavyeyi tercih edecek olsanız da, klavyeyi kullanamayacak durumda olduğunuzda, tek bir tuşla dikteyi etkinleştirebilirsiniz.

Klavyenin hemen altında ise çok büyük bir touchpad var. Bu touchpad, yumuşak ve cilt dostu yüzeyi sayesinde MateBook 16s’yi bir mouse’a ihtiyaç bıraktırmadan, rahatlıkla kontrol etmeyi sağlıyor. Tek bir parmakla kontrolün yanı sıra, Windows 11 içinde masaüstleri arasında gezinme, web sayfalarında yukarı aşağı kaydırma gibi çoklu dokunmatik hareketleri de rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

huawei matebook 16s 2023 inceleme

Bu arada touchpad, son iki yıldır gördüğümüz Huawei MateBook dizüstü bilgisayarlarında olduğu gibi Huawei Share teknolojisini barındırıyor. Özellikle P60 Pro veya Mate X3 gibi, NFC destekli Huawei akıllı telefonunuzu buraya dokundurduğunuz zaman telefonla bilgisayar arasında bağlantı daha kolay ve hızlı şekilde kuruluyor. Daha sonra da akıllı telefonun ekranını ve sesini MateBook 16s’ye yansıtma ve telefonu bilgisayardan kontrol etme gibi işleri rahatlıkla ve pratik biçimde yerine getirebiliyorsunuz.

Kamera ise Huawei MateBook 16 ve 16s 2022 modellerinde olduğu gibi ekranın üst kısmında yer alan ince çerçeveye yerleştirilmiş. Burada 1080p çözünürlüklü ve yapay zekâ destekli bir kamera var. Bu kameranın netliği ve düşük ışık performansı iyi. Yapay zekâ sayesinde, bu geniş açılı kameradan daha iyi verim almak mümkün oluyor. Ekranın sağ alt köşesinde yer alan görev çubuğundaki Huawei Kontrol Paneli içinde göreceğiniz Kamera bölümünden bu kameranın ayarlarını kontrol edebilirsiniz. Bu Kontrol Paneli içinden kamerayı fiziksel olarak kapatıp açabileceğiniz gibi, sanal arka plan ekleme, güzellik filtrelerini kullanma, otomatik ortalama ve göz teması özelliklerini etkinleştirme gibi işleri de yerine getirebilirsiniz. Otomatik ortalama sayesinde kamerada tam ortalanmış biçimde, karşı tarafa daha düzgün bir görünüm sunabilirsiniz. Göz teması ise, ekrana bakmanıza rağmen sanki kameraya bakıyormuşsunuz gibi ideal bir görünüm sunuyor.

huawei matebook 16s 2023 inceleme

Güvenlik tarafında ise Huawei’nin simgesi niteliğinde, parmak izi okuyucusunun entegre edildiği güç düğmesi var. Sadece sağ elinizin baş parmağını tanıtmanız yeterli olacaktır. Hafif bir temasla kilitli ekranı kolayca geçebilirsiniz. İlk kurulum esnasında parmak izinizi ekleyebileceğiniz gibi, daha sonra Windows ayarları içinden ya da Huawei PC Yöneticisi içindeki tercihleri kullanarak bu işlemi yerine getirebilirsiniz.

Huawei MateBook 16s 2023 inceleme: Ekran ve Ses

Huawei MateBook 16s de, dizüstü bilgisayara adını verecek biçimde 16 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip bir ekran barındırıyor. Bu ekranın etrafını altta 7.3 milimetre, diğer kenarlarda ise 5.2 milimetre genişliğe sahip bir çerçeve sarıyor. Bu sayede yüzde 90 gibi yüksek bir ekran gövde oranına ulaşılıyor. Kenardan kenara yayılmış bir görünüm sunan bir ekran, Huawei tarafından “FullView” olarak nitelendiriliyor. 2.5K çözünürlüklü ekran, normal bir 16 inç ekrana kıyasla yüzde 8 oranında daha fazla görüntüleme alanı sunuyor. Bunu biraz da 3:2 görüntü oranına borçlu.

huawei matebook 16s 2023 inceleme

Huawei’nin 3:2 görüntü oranlı dizüstü bilgisayarlarını kullanmak zevkli ve verimli oluyor. MateBook 16s 2022’nin bu büyük ve uzun ekranı da web sitelerinde gezinmek, Word ya da Excel gibi programlarda çalışmak için kullanışlıydı. Tek bir bakışta daha fazla satır, dolayısıyla daha fazla içerik ve daha geniş bir çalışma alanı elde ediliyor. Tüm bu avantajlardan MateBook 16s 2023 kullanıcıları da yararlanıyor.

2520 x 1680 piksel çözünürlüklü ekran, keskin ve net görüntüler sunuyor. Piksel yoğunluğu yüksek, optimum uzaklıkta pikselleri fark etmek çok zor. 1500:1 kontrast oranı ve 400 nit parlaklık da, genel dizüstü bilgisayar ortalamalarının üzerinde değerler. Bu durum MateBook 16s’nin hem çalışırken hem de eğlence sırasında iyi görsel deneyim sunmasını sağlıyor. Ekranın geniş görüş açıları da ortak çalışma ve eğlenceyi mümkün kılıyor.

MateBook 16s’in ekranı sRGB renk gamının yüzde 100’ünü destekliyor. 1.07 milyar renk desteğiyle bu ekran sadece günlük işler, Office yazılımlarının kullanımı ve eğlence için değil, fotoğraf düzenleme ve video yapımı gibi işler için de kullanışlı. Üstelik MateBook 16s’nin ekranının bu gerçekçi renkleri sunma yeteneği 3D LUT hassas kalibrasyonu ile ayarlanmış. Yani bu ekran, sözünü ettiğimiz profesyonel seviyedeki işler için de donanım bazında kalibre edilmiş. TÜV Rheinland renk doğruluğu sertifikası da ekranın gerçekçi renkler sunduğunu belgelendiriyor. Pratikteki deneyimlerimiz, yapılan bu kalibrasyon işlemlerinin ve alınan sertifikanın boş olmadığını gösteriyor. Bu ekran, dizüstü bilgisayarı eğlenceli ve verimli biçimde kullanmayı mümkün hâle getiriyor.

huawei matebook 16s 2023 inceleme

MateBook 16s’nin ekranının sundukları bunlarla sınırlı kalmıyor. Diğer çoğu büyük ekranlı Huawei ürününde gördüğümüz gibi, göz konforunu da düşünüyor. TÜV Rheinland sertifikalı Düşük Mavi Işık ve DC karartma teknolojisi sayesinde göze tam bakım sağlanıyor. Zararlı mavi ışık ve görünmez titreşimler, özel bir Göz Konforu modunda filtrelenerek, özellikle gece vaktinde çalışırken gözlerinizin daha rahat etmesini sağlıyor. Göz Konforu modunu Kontrol Paneli içinden etkinleştirebilirsiniz. Bu mod, Windows’un kendi göz rahatlığı moduna göre biraz daha doğal ve rahat çalışabilir bir ortam sunuyor.

Büyük boyutlu ve kullanışlı bir touchpad’in bulunmasına ek olarak, MateBook 16s’nin ekranı çoklu dokunma desteğine sahip. 7H sertliğe dayanıklı bir camla korunan bu ekran 10 noktalı çoklu dokunma desteğine sahip. Dizüstü bilgisayarlarda dokunmatik ekran kullanmaya pek alışık değiliz, ancak Windows’u belli durumlarda dokunarak kontrol etmek kullanışlılık sağlıyor. İşte bu noktada MateBook 16s’nin ekranı ihtiyaçlara iyi biçimde yanıt veriyor. Üstelik cam üzerinde bulunan AF kaplama, parmak izi gibi lekelerin kolayca temizlenmesini sağlıyor, ekranda fazla leke veya parmak izi tutulmuyor.

huawei matebook 16s 2023 inceleme

Huawei MateBook 16s’nin klavyesinin her iki yanına yerleştirilmiş, öne bakan hoparlörler de çevresel ses etkisi sunma konusunda başarılı. Ses çıkış şiddeti yüksek, aynı zamanda bas ve tiz dengesi de iyi biçimde ayarlanmış. Bu sayede film veya dizi izlerken MateBook 16s’nin ses sistemi sizin için yeterli olacaktır. Huawei Sound teknolojili bu ses sistemi, hoparlör veya kulaklık kullanımı için ses çıkışını ayarlamanıza izin veriyor. Bu ayarlamaları Huawei Kontrol Paneli içinden yapabilirsiniz. Öte yandan çift mikrofon sistemi, online görüşmelerde sesinizin net ve gürültüden arındırılmış şekilde yakalanmasını sağlıyor. Huawei Sound ayarları içinde, mikrofon için de özel ayarlar var. Arka plan gürültüsünü bastırılması veya arka plandaki sesin de ön plana çıkarılması gibi ayarlar burada mevcut. Sonuç olarak MateBook 16s’nin mikrofon sistemi, görüntülü görüşmeler için 1080p web kamerasını iyi şekilde tamamlıyor.

Huawei MateBook 16s 2023 inceleme: Performans ve Pil

huawei matebook 16s 2023 inceleme

Huawei MateBook 16s’nin 2023 modeli de, geçen yıl incelediğimiz model gibi Intel Core i9 işlemciyle geliyor. Daha doğrusu, 13. nesil Intel Core i9-13900H işlemci bulunuyor. Geçen yılın modelinde bulunan 12900H işlemciyle karşılaştırdığımızda, Intel’in yeni nesil işlemcisinin özellikle çoklu çekirdek performansı ve güç verimliliği tarafında ilerlemeler kaydettiğini görüyoruz. Grafik performansı ve tek çekirdek performansı tarafında çok büyük değişiklikler yok ki, MateBook 16s 2023 üzerinde gerçekleştirdiğimiz çeşitli benchmark testleri de bu durumu yansıtır nitelikte. Aşağıdaki galeride de görebileceğiniz gibi, 3DMark sonucu geçen yılın modeliyle çok yakın, hatta geçen yılın modelinin daha yüksek kaldığı sonuçlar da elde ettik. PCMark 10’da ise, çoklu çekirdekteki avantajı yansıtacak biçimde, 16s 2023 biraz daha önde geldi. Bu testleri yaparken Windows 11’deki pil ayarından yüksek performans seçeneğini tercih ettiğimizi, aynı zamanda MateBook 16s’e özel Performans modunu etkinleştirdiğimizi belirtelim.

Öte yandan MateBook 16s’te Super Turbo olarak adlandırılan özel bir mod var ve bilgisayarı kullandığımız, benchmark testlerini gerçekleştirdiğimiz zamanlarda bu mod da açık durumdaydı. Huawei PC Yöneticisi ayarları içinde Super Turbo’yu bulabilirsiniz. Bu etkin olduğunda, ön planda olan uygulamalara öncelik vererek daha hızlı çalışmasını sağlıyor.

MateBook 16s, pratikte iyi bir deneyim sağlıyor, dizüstü bilgisayar genel olarak akıcı ve hızlı. Chrome’da 70’den fazla sekmeyi akıcı biçimde kullanmak mümkün. Photoshop ya da Premiere Pro gibi uygulamalar da hızlıca açılıyor ve çalışmaya hazır hâle geliyor. Oyun konusunda da MateBook 16s, belki bir oyun bilgisayarı kadar yüksek olmasa da, işten ya da dersten arta kalan zamanlarda oyun oynamak isteyenler için tatmin edici seviyede bir oyun deneyimi sunacaktır. Grafik konusunda Intel’in Iris Xe grafik işlemci biriminin katkısını belirtmek gerekiyor. Oyunda sağladığı katkının yanı sıra Photoshop’ta fotoğrafları düzenleme gibi işlerde MateBook 16s’nin iyi bir performans göstermesini sağlıyor.

huawei matebook 16s 2023 inceleme

MateBook 16s, yüksek yük altında çok aşırı biçimde ısınmıyor. Alt tarafta bir kenardan diğerine uzanan ve pek de dar olmayan bir havalandırma ızgarası var. Buraya dikkatli baktığınızda iki tane Huawei Shark Fin fanı göreceksiniz. Ayrıca çift kanallı ısı dağıtım sistemi var. Fanlar belli durumlarda sesli çalışıyor, ancak ısının dışarı atılması ve dizüstü bilgisayarın sıcaklığının optimum aralıklarda tutulmasında bu sistemi iyi bir iş çıkarıyor. MateBook 16s’yi dizüstünde kullanırken, bilgisayarın bacaklarınıza temas ettiği noktalarda ısıyı fazla hissetmiyorsunuz. Bu da uzun süreli kullanım ve rahatlık sağlıyor.

MateBook 16s aynı zamanda Intel Evo sertifikalı bir ürün. Bu sertifikayı edinen dizüstü bilgisayarların Iris Xe grafik işlemci birimi, Thunderbolt 4 portu ve Wi-Fi 6E teknolojisi desteği gibi özellikleri barındırdığını biliyoruz ki, bunların hepsi MateBook 16s’de de mevcut. Thunderbolt 4’ün varlığının en büyük avantajı, aynı anda 2 monitöre bağlama imkanını sunması. Wi-Fi 6E ise, piyasada giderek daha fazla gördüğümüz bu tarz modem ve router cihazlarından daha iyi biçimde yararlanma imkanı sunuyor.

huawei matebook 16s 2023 inceleme

Üst sınıf işlemcisi ve Intel Evo sertifikasına sahip olmasının dışında, Huawei MateBook 16s 16 GB LPDDR5 4800MHz RAM ve 1 TB SSD depolama birimine sahip. Bu donanım bileşenleri, MateBook 16s’in profesyonel seviyedeki işlerde iyi performans sunması için Core i9 işlemciyi mükemmel biçimde tamamlıyor. 16 GB RAM, aynı anda birden fazla uygulamayı ve Chrome sekmesini açtığımız durumlarda bilgisayarın tıkanmadan veya takılmadan çalışmasını sağlıyor.

Pil tarafına geldiğimizde, Huawei MateBook 16s 2023 modelinde 84Wh kapasiteli bir pil bulunuyor. Huawei, bu pilin 13.5 saate kadar yerel 1080p video oynatma imkanı sunabildiğini belirtiyor. Bu değer 150 nitlik bir ekran parlaklık ayarı ile yapılan teste göre veriliyor. Ayrıca 9 saate kadar ofis çalışması için yeterli gücü sunduğu da belirtiliyor. Core i9-13900H’nin verimlilik tarafındaki artılarını da hesaba kattığımızda, MateBook 16s sabahtan akşama bir iş gününü çıkaracak, kullanıcıları yarı yolda bırakmayacak bir pil performansını sunacaktır.

huawei matebook 16s 2023 inceleme

Core i9 işlemcili model, 135W güç çıkışlı özel bir adaptörle geliyor. Bu adaptör, Huawei’nin diğer MateBook serisi dizüstü bilgisayarlarında gördüğümüze nazaran daha büyük bir kalıba sahip, aynı zamanda ek olarak topraklı uçlu fişe sahip bir kablosu da var. Diğer ucu ise USB-C. Bu sayede diğer USB-C destekli cihazlarınızı da bu adaptörle şarj edebilirsiniz.

Huawei MateBook 16s 2023 inceleme: Yazılım

Huawei MateBook 16s 2023 modelinde Windows 11 Home yüklü olarak geliyor. Her zaman olduğu gibi Huawei, yüklü gelen ek uygulamalar konusunda aşırıya kaçmıyor. Huawei PC Yöneticisi yüklü olarak gelen uygulamaların başında geliyor. Aslında Huawei, bu sefer PC Yöneticisi ve diğer uygulamaların yüklenmesi konusunda seçimi kullanıcılara bırakmış. İlk kurulum esnasında Huawei uygulamalarının yüklenme seçeneklerini de kaldırabilirsiniz. Ancak PC’nin performansını artırmak ve eğer varsa, diğer Huawei cihazlarınızla daha verimli bir etkileşim kurmak isterseniz, PC Yöneticisi ve diğer Huawei uygulamalarını yüklemeyi seçmenizi tavsiye ederiz.

huawei matebook 16s 2023 inceleme

Huawei PC Yöneticisi, daha önce olduğu gibi bilgisayarın durumunu görme ve bakımını gerçekleştirme gibi işleri yapıyor. Bilgisayar prize bağlı olduğunda etkinleştirebileceğiniz Performans modu sayesinde, oyun ya da grafik düzenleme gibi ağır işlerde daha yüksek performans seviyesine erişebilirsiniz. Bu mod ile Dengeli modu arasındaki geçişi PC Yöneticisi uygulamasından yapabileceğiniz gibi, klavyede Fn + P tuş kombinasyonuyla da kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan PC Yöneticisi, Süper Turbo olarak adlandırılan bir ayar da içeriyor. Yazılım seviyesinde sunulan optimizasyonlar sayesinde, sık kullandığınız ön plandaki uygulamaların daha hızlı çağırılması, dokümanların daha hızlı açılması sağlanıyor. Huawei, Süper Turbo aktif durumdayken 130 MB’lık bir Excel dosyasının yüzde 20, 600 MB Word dosyasının ise yüzde 18 oranında daha hızlı açıldığını belirtiyor. Photoshop’un ise yüzde 18 oranında daha hızlı açıldığını vurguluyor.

Huawei markalı bir tabletiniz, akıllı telefonunuz ya da kulaklığınız varsa, MateBook 16s ile bunlarıo kolay ve pratik biçimde bağlayabilirsiniz. Her bir cihaz “Süper Cihaz” olarak nitelendiriliyor. Huawei MatePad Air gibi bir tabletiniz ya da P60 Pro gibi bir akıllı telefonunuz varsa, MateBook 16s’nin Kontrol Paneli bölümünde yer alan Süper Cihaz kutucuğunda bu cihazları görebilir, hızlıca bağlantı kurabilirsiniz. Yukarıda belirttiğimiz gibi, akıllı telefonun ekranını ve sesini MateBook 16s’ye yansıtarak telefondaki işlerinizi bilgisayar üzerinden yürütebilirsiniz. Üstelik destekleyen uygulamaları birden fazla pencerede açmanız da mümkün. Eğer bir MatePad tabletiniz varsa, bunu ikinci bir monitör gibi kullanabilir ya da bilgisayarın yanında ikinci bir yardımcı cihaz gibi kullanabilirsiniz. Kopyalama panosunu paylaşma, sürükle-bırak yöntemiyle fotoğraf, video, dosya veya metin transferi de sunulan kolaylıklar arasında bulunuyor.

huawei matebook 16s 2023 inceleme

Öte yandan Çoklu Cihaz İş Birliği özelliği sayesinde, bağladığınız akıllı telefon veya tabletin dosyalarını bilgisayarın Windows Gezgini bölümünde, diğerlerinden ayrı bir sürücü olarak görebilirsiniz. Özellikle çoklu fotoğraf, video veya belge transferi için bu yöntem fazlasıyla kullanışlı oluyor.

MateBook 16s’de yükleyebileceğiniz uygulamalardan bir tanesi de PC için Huawei Cloud oluyor. MateBook 16s’nin 1 TB’lık geniş depolama alanının yanı sıra Huawei Cloud üzerinden de ek depolama alanı edinebilirsiniz. Dosyalarınızı bulutta yedekleyerek akıllı telefon veya tabletiniz üzerinden de erişebilirsiniz. Kartlı yapıdaki ana sayfası, birçok içeriği veya kontrolü tek bir bakışta görme imkanı sağlıyor. Öte yandan akıllı telefon veya tabletiniz üzerinde tuttuğunuz notları bu uygulamadan görebilir ya da bilgisayar üzerinden yeni not ekleyebilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak, aynı Huawei Kimliği altındaki cihazlarınızı bu uygulama üzerinden görebilir, konumlarını tespit edebilir, uzaktan ses çaldırabilir, kilitleyebilir veya tamamen silebilirsiniz.

huawei matebook 16s 2023 inceleme

AI Search olarak adlandırılan bir özellik daha var. Bunu da Huawei PC Yöneticisi üzerinden etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Bu özel arama motoru yalnızca Huawei MateBook 16s üzerinden arama yapmakla kalmıyor, aynı Huawei Kimliği altındaki tablet veya akıllı telefondaki dosyalar veya diğer içerikler içinde de arama yapmanızı sağlıyor.

Huawei MateBook 16s 2023 inceleme: Sonuç

Huawei MateBook 16s; tasarım, malzeme kalitesi ve kullanışlılık açısından, zaten çok iyi noktada olan geçen yılın modelinin çizgisini koruyor. 13. nesil Intel Core i9-13900H katkısıyla birlikte hem performans hem de güç tüketimi açısından günümüzün ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verir hâle geliyor. Pil performansı ve 135W güç adaptörünün sağladığı normale göre daha hızlı şarj imkanı da MateBook 16s’yi, günün büyük bir bölümünü dışarıda geçiren çalışanlar veya öğrenciler için bu modeli daha cazip ve kullanışlı duruma getiriyor. Teknik özellikleri ve fiyatıyla, birkaç yıl boyunca ihtiyaçlarını karşılayacak bir dizüstü bilgisayar arayanlar için MateBook 16s 2023 iyi bir fırsat sunuyor. Üstelik Huawei markalı akıllı telefon, tablet veya kulaklığı olanlar için MateBook 16s’in sunduğu yararlar daha fazla oluyor.

Huawei MateBook 16s (2023)

  • 2.5K True Colour Dokunmatik Ekran
  • 13. Nesil Intel® Core™ i9 İşlemci
  • Süper Cihaz
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER