İncelemelerManşetler

Huawei MateBook 16s İncelemesi

Huawei MateBook 16s inceleme yazısında ve videosunda yüksek performanslı Huawei dizüstü bilgisayarı ile ilgili yorumlar yer alıyor.
huawei matebook 16s inceleme

Huawei MateBook 16s
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Huawei bu yılın başlarında Türkiye’de satışa sunduğu MateBook 16 modeliyle birlikte, özellikle üretkenlik odaklı işlerde yüksek performans ve büyük ekranda rahatlıkla çalışma imkanı isteyenler için doyurucu bir seçenek sunmuştu. Birkaç ay geçtikten sonra bu kez Huawei MateBook 16s ile tanışıyoruz. Bu model, adında yer alan “s” takısının hakkını fazlasıyla verecek şekilde, selefi olan 16’ya göre dikkate değer ilerlemeler kaydediyor. Intel Evo sertifikasını taşımasıyla özellikle profesyoneller ve yaratıcılık odaklı işlerle uğraşanlar için isabetli bir seçenek gibi görünen bu üst seviye dizüstü bilgisayarın öne çıkan özellikleri ve yorumlar Huawei MateBook 16s inceleme yazısında ve videosunda yer alıyor.

Huawei MateBook 16s inceleme: Tasarım ve Özellikler

MateBook 16s’nin Huawei’nin dizüstü bilgisayarlarındaki klasik tasarım dilini devam ettirdiğini görüyoruz. Görünüş itibarıyla bu dizüstü bilgisayar selefi MateBook 16’dan farklı görünmüyor. Huawei, yine 3:2 görüntü oranlı ekranı tercih ettiği için bilgisayarın biçimi ve boyutları hiç farklılık göstermiyor. Yine 354 mm’ye 254.9 mm’lik bir yüzey alanı var. En kalın yerinde ise 17.8 milimetrelik değere sahip bir profil görüyoruz. 1.99 kilogram ile bir dizüstü bilgisayar için psikolojik sınır olarak kabul edebileceğimiz 2 kilogramın altında kalıyor. Her ne kadar standart bir dizüstü bilgisayara nazaran büyük ve ağır olsa da, MateBook 16s’i çantaya sığdırmakta veya çantada taşımakta herhangi bir sıkıntı yok. Ev veya ofis içinde elde taşıma konusunda da bir şikayetimiz olmadı.

huawei matebook 16s inceleme

MateBook 16s de uzay grisi renkle geliyor. Alüminyum alaşımlı gövdesi sağlamlık açısından iyi bir noktada bulunuyor. CNC Seramik Kumlama olarak adlandırılan bir işlemden geçirilmiş olan gövdesi, hem görünüş itibarıyla yüksek seviyeye çıkıyor hem de kullanım ve taşıma esnasında rahat etmenize imkan sağlıyor. Bu arada dikkat çekmemiz gereken bir başka rahatlık noktası da, heybetli görünümüne rağmen kapağının tek bir parmakla kolaylıkla açılabilmesi. Menteşe mekanizması sağlamlığı iyi şekilde hissettirmekle birlikte, Huawei bu birimin pratikliği de en iyi seviyede sunmasını sağlıyor.

Huawei, MateBook 16s’de de diğer çoğu dizüstü bilgisayarında gördüğümüz klasik klavye düzenine yer vermiş. Bu yazın başlarında Türkiye’de satışa sunulmuş olan 2022 model MateBook D16‘daki gibi nümerik tuş takımı yok. Huawei, klavye düzenini MateBook 16’daki gibi tutmuş olsa da, klavyede dikkate değer bir gelişme var. O da tuş basma mesafesinin 1.3 milimetreden 1.5 milimetreye çıkarılmış olması. Gerçekten de, iki modeli karşılaştırdığımızda MateBook 16s’de hareket mesafesinin daha geniş olduğu rahatlıkla hissediliyor. Daha geniş tuş basma mesafesi parmak uçlarındaki basıncı azaltıyor. Bununla birlikte tuş mekanizmasında yumuşaklığı artıran bazı iyileştirmeler de yapılmış. Şu anda bu inceleme yazısını Huawei MateBook 16s ile yazıyoruz ve klavye gerçekten de yazı yazma işini daha keyifli hâle getiriyor. Bu arada tuşların arasındaki mesafenin iyi olduğunu ve klavyedeki her tuşa rahatlıkla eriştiğimizi belirtelim. Öte yandan klavyenin arka aydınlatması da var. İki farklı parlaklık seviyesi var ve en yüksek seviye karanlık ortamlarda klavyeyi kullanmak için yeterli.

huawei matebook 16s inceleme

Klavyenin hemen altındaki alan ise büyük boyutlu bir touchpad’e ayrılmış. Bu touchpad o kadar geniş ki, beş parmağınızı rahatlıkla yerleştirebilirsiniz. Böylelikle birden fazla parmakla yapılan hareketleri kullanmak kolaylaşıyor. Büyük alanı nedeniyle yazı yazarken avuç içleriniz touchpad’e temas edecektir, ancak bu durum yanlış komutlara neden olmayacaktır. Yüzeyin kayganlığı dengeli, hassasiyet de iyi biçimde ayarlanmış. MateBook 16s’i deneyimlediğimiz süre boyunca touchpad işimiz gördü, harici bir fareye ihtiyaç duymadık.

Huawei MateBook Serisi dizüstü bilgisayarlarında klavyeye yerleştirilmiş web kamerası simge niteliğinde özelliklerden biri olmuştu. Ne var ki, MateBook D16 modeliyle birlikte Huawei’nin web kamerası yaklaşımını değiştirdiğini görmüştük. MateBook 16s de 2022 model ürünle aynı çizgide yer alıyor. MateBook 16’da klavyeye yerleştirilmiş web kamerasının yerine 16s’te ekranın üstünde bir web kamerası var. Bu web kamerası, klavyedekine göre daha yüksek bir noktada olduğu için yüzünüze daha karşıdan bakan bir bakış açısı sunacaktır. Huawei, web kamerasının çözünürlüğünü 720p’den 1080p’ye çıkarmış. Ayrıca D16 2022 modelinde gördüğümüz yapay zekâ destekli otomatik ortalama ve bakış ayarlama özellikleri var. Bunlar sayesinde görüntülü görüşmelerin kalitesi ve verimliliği artıyor. Arka plan değiştirme veya bulanıklaştırma gibi araçlar da Huawei’nin özel Kamera yazılımında mevcut. Tüm bu kamera ayarlarına ve kontrollerine sağ alt köşedeki görev çubuğunda bulunan Huawei Kontrol Paneli üzerinden erişmeniz mümkün oluyor.

huawei matebook 16s inceleme

1080p web kamerası ışığın yeterli olduğu ortamlarda gayet iyi görüntü sunarken, karanlık ortamlardaki performansı, gürültüye rağmen tatmin edici seviyelerde bulunuyor. 88 derecelik geniş görüş açısı da bilgisayarın başında birden fazla kişi oturduğunda, kişileri ekrana sığdırma konusunda iyi iş çıkarıyor. Herhangi bir ek yazılıma ihtiyaç duymadan kameranın sağladığı görüntünün kalitesini yükseltmek de memnun edici. Kameranın yerinin değiştirilmiş olması, yalnızca gizliliğine önem veren kişilerin rahatlığını biraz etkileyecektir. Daha önce kamerayı fiziksel olarak kapatmak için tek bir hareket yeterli oluyordu. Huawei, MateBook D16 modelinde bulunan nümerik tuş takımını, özel bir kamera kontrol düğmesi ekleyerek değerlendirmişti. Burada ise web kamerasını fiziksel olarak kapatmak istediğinizde, Kamera aracını kullanmanız ve sanal düğmeyi kapatmanız gerekiyor.

Huawei, web kamerasından boşalan yeri sesle yazdırma tuşuyla doldurmuş. Üstteki tuş satırının ortasında bulunan dikte tuşunu basarak Windows’un sesle yazdırma aracını etkinleştirebilir, böylelikle kısa metin girişlerini yazarak değil, konuşarak yapabilirsiniz.

Klavyenin sağ üst köşesinde, Huawei MateBook Serisi dizüstü bilgisayarların simgesi olan parmak izi okuyuculu güç düğmesi bulunuyor. Bu birimi hızlı şekilde çalışıyor ve kilit ekranını hızlı şekilde geçmek mümkün oluyor. Sadece sağ elinizin işaret parmağını eklemeniz bile yeterli olacaktır.

huawei matebook 16s inceleme

Port seçeneklerine gelecek olursak, Huawei’nin burada MateBook 16 ile aşağı yukarı aynı seçenekleri sunduğunu görüyoruz. Ancak Intel Core işlemcinin bulunmasının getirdiği önemli bir farklılık var. Sol kenardaki USB-C biçimindeki portların bir tanesi Thunderbolt 4 desteğine sahip. Bu portu, yanında gördüğünüz Thunderbolt simgesi sayesinde rahatlıkla ayırt edebilirsiniz. Böylelikle yüksek hızda veri ve görüntü aktarımı imkanı var. Diğer USB-C portu da USB 3.2 Gen 1 destekliyor. Bu iki portun dışında sol kenarda HDMI 2.0 portu ve 3.5mm kulaklık jakı var. Karşı kenarda ise USB 3.2 Gen 1 desteğine sahip iki adet USB-A portu var. Anlayacağınız, herhangi bir adaptöre ihtiyaç duymadan, çevresel cihazlarınızı MateBook 16s’ye rahatlıkla bağlayabilirsiniz.

Huawei MateBook 16s inceleme: Ekran ve Ses

Huawei MateBook 16s’de 16 inç 2.5K FullView ekran bulunuyor. İnce ekran çerçevesi sayesinde yüzde 90’lık bir ekran-gövde oranına ulaşılıyor. Sağda ve solda sadece 5.2 milimetre kalınlığındaki çerçeveler sayesinde kenardan kenara uzanan bir ekran görünümü elde ediliyor. Ekranın üst kısmındaki çerçeve de 7.3 milimetre ile epey ince, üstelik buraya, daha önce belirttiğimiz gibi bir web kamerası yerleştirilmiş.

huawei matebook 16s inceleme

MateBook 16’da olduğu gibi 16s’de de 3:2 görüntü oranı tercih edilmiş. Bu, 16s gibi üretkenlik odaklı bir dizüstü bilgisayar için fazlasıyla isabetli bir seçim olmuş. Böylelikle normal bir 16 inç ekranlı dizüstü bilgisayara nazaran yüzde 8 oranında daha fazla görüntüleme alanı sunuluyor.  Daha fazla satır sayısı Word, Excel, PowerPoint gibi ofis uygulamalarında veya Photoshop, Premiere Pro gibi yaratıcılık odaklı uygulamalarda farkını gösteriyor, daha fazla çalışma alanı elde ederken tek bir bakışta daha fazla içeriği görüntülemek de mümkün oluyor. Öte yandan web sitelerini veya PDF’leri görüntülerken de daha fazla satırı tek bir bakışta görmek verimliliği artıran önemli bir unsur oluyor. 3:2 ekran, 16 inçlik büyüklükle birleştiğinde aynı anda iki uygulama penceresini yan yana açmak için yeteri kadar alan var.

16s’nin ekranı 2520 x 1680 piksel çözünürlük ve 1500:1 kontrast oranına sahip. Bu sayede iyi bir keskinlik ve görüntü kalitesi sunuyor. 1 milyar 70 bin renk desteğiyle, sRGB renk gamının yüzde 100’ünü destekliyor. Böylelikle ekran, Photoshop ve bunun gibi uygulamalarda daha gerçekçi ve doğruluğu yüksek renklerle çalışma imkanı sunuyor. Öte yandan 3D LUT olarak adlandırılan donanım bazında kalibre edilmiş ekran renklerin farklı uygulamalarda tutarlı görünmesini sağlıyor. Bu da fotoğraf veya video düzenleme işleri için MateBook 16s’yi düşünenler için dikkate değer bir detaydır. Bu arada TÜV Rheinland renk doğruluğu sertifikası da 16s’nin ekranının üretkenlik odaklı işler için yetkinliğini doğruluyor. 300 nitlik ekran parlaklığı ile dizüstü bilgisayarların genel ortalaması karşılanıyor. Gerek içeride gerek dışarıda rahat bir kullanım sağlanıyor.

huawei matebook 16s inceleme

MateBook 16s’nin ekranının 16’dakine göre önemli bir farkı da 10 parmak dokunmatik ekran desteğine sahip olması. Aslına bakarsanız MateBook 16’da dokunmatik ekran özelliğini çok aramamıştık, ancak 16s gibi ileri doğru adım niteliğindeki bir üründe bu özelliği görmek memnun edici oluyor. Touchpad’i kullanmak istemediğiniz zamanlarda veya boş zamanlarınızda çeşitli oyunları oynarken dokunmatik ekrandan yararlanabilirsiniz. Bu arada ekrana daha fazla temas edileceğini dikkate alan Huawei, camın sağlamlığını artırmış. Bu cam 7H sertlik derecesine sahip. Üstelik leke ve parmak izi tutmayan kaplaması mevcut.

Öte yandan Huawei MateBook dizüstü bilgisayarlarının ekranlarında bir klasik hâlini alan çift göz konforu modu 16s’nin ekranında da mevcut. TÜV Rheinland sertifikalı Düşük Mavi Işık ve DC karartma teknolojisi sayesinde kullanıcıların gözlerine tam bakım sağlanıyor. Böylelikle göz için pek iyi olmayan mavi ışık ve ekran titreşimlerinin etkileri en aza indirgeniyor. Gerçekten de, uzun süreli kullanımlarda MateBook 16s’nin ekranı göz yorgunluğu yaratmıyor.

huawei matebook 16s inceleme

MateBook 16s’nin ekranı iş için büyük kullanışlılık sunarken eğlence tarafında da ihtiyaçları karşılıyor. Her ne kadar 16:9 videolarda ekranın altında ve üstünde siyah çubuklar olsa da, bunun çok büyük sorun olduğu söylenmez. Yüksek keskinlik ve netlik seyir zevkini artırıyor. Oyunlar için de aynı yorumu yapabiliriz.

Ses tarafındaki özellikler Huawei MateBook 16s’nin yüksek profilli ekranını tamamlıyor. Klavyenin iki yanına öne bakan hoparlörler yerleştirilmiş. Bu çift hoparlörlü sistem etkileyici bir çevresel ses çıkışı sunuyor. Baslar iyi biçimde hissediliyor, tizler en yüksek ses şiddetinde patlama yapmıyor. İş odaklı kullanımın dışında film izlemek veya müzik dinlemek için MateBook 16s’nin ses sistemi fazlasıyla iyi. Başka bir aksesuara ihtiyaç duymazsınız.

Sol kenardaki ses jakı kolay biçimde kulaklık veya mikrofon bağlamayı sağlarken, Huawei FreeBuds serisi kulaklıkları veya Sound serisi hoparlörleri de 16s’ye kolayca bağlayıp bunları kullanabilirsiniz.

huawei matebook 16s inceleme

Dizüstü bilgisayarların online toplantılarda iyi iletişim kurmayı sağlayacak niteliklere sahip olması giderek daha fazla önem kazanıyor. 1080p web kamerasının yeteneklerinde bahsetmiştik. Yapay zekâ destekli gürültü önleme özelliğine sahip çift mikrofonla birlikte deneyim tamamlanıyor. Bu mikrofon sistemi 5 metrelik bir menzil içinde sesinizi net ve anlaşılır biçimde alıyor. Arka plan gürültüsünü bastırma ve yankıyı azaltmakta da başarılı görünüyor.

Huawei MateBook D16’da gördüğümüz Ses cihazları kontrolleri MateBook 16s’de de mevcut. Kontrol Paneli içinde bulunan Ses cihazları seçeneğine tıklayarak kulaklıklar, hoparlörler ve mikrofonlar için farklı ses ayarlarını belirleyebilirsiniz. Böylelikle isteğinize veya kullanım alanına göre en iyi ses kalitesini elde etmeniz kolaylaşıyor.

Huawei MateBook 16s inceleme: Performans ve Pil

Birkaç ay önce çıkan Huawei MateBook 16’da AMD Ryzen 7 5800H işlemci tercih edilmişti. Bu işlemci ve onu tamamlayan donanım paketinin yüksek bir performans ve kullanıcı deneyimi sağladığını görmüştük. Huawei, MateBook 16s’de ise Intel işlemcilerini tercih ediyor. Üstelik 16s, Intel Evo etiketini taşıyor. Intel’in Evo programında yoğun iş yükleri altında bile yüksek performans, yüksek görüntü ve ses kalitesi, hızlı bağlantı ve hızlı şarj gibi kriterleri karşılayan modeller yer alıyor. Touchpad’in hemen yanında Evo etiketini taşıyan MateBook 16s de işte bu çatı altında bulunuyor.

huawei matebook 16s inceleme

MateBook 16s, 12. nesil Intel Core işlemcilerle geliyor. Intel Core i9-12900H veya Intel Core i7-12700H işlemci seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz. Bizim incelediğimiz model Core i9 işlemciye sahip. Bu yüksek performans sunan işlemciyi Iris Xe dahili grafik işlemci birimi, 16 GB LPDDR5 4800MHz RAM ve 1 TB SSD tamamlıyor. 1 TB SSD, her Huawei dizüstü bilgisayarında olduğu gibi iki parçaya ayrılmış. İlk parçanın hacmi çok fazla değil, burası Windows 11 sistem dosyaları için ayrılmış ve varsayılan C dizini. Kullanmaya başlamadan önce yükleyeceğiniz programları ve indireceğiniz dosyaları D dizinine yönlendirmeniz yerinde olabilir. Biraz daha deneyimli bir kullanıcıysanız, disk bölümlerinin hacimlerinde değişiklik yapma yoluna da gidebilirsiniz.

Intel Core i9 işlemci, beklendiği gibi yüksek bir performans sağlıyor. Photoshop’ta fotoğraf düzenleme işleri hızlı biçimde gerçekleşirken Premiere Pro’da çalışmak da rahat, videoyu oluşturma süreleri de iyi seviyede. 16 GB RAM sayesinde aynı anda birçok uygulama ve Chrome sekmesi çalıştıran bizim gibi kullanıcılar da rahat edecektir. Oyun konusunda da MateBook 16s, beklendiği gibi yüksek bir performans sergiliyor. Yüksek çözünürlükte ve akıcılıkta oyunları oynamak mümkün. Üstelik arka planda birçok uygulama açıkken bile oyunları rahatça oynayabilir, istediğiniz zaman hızlıca e-posta istemcisi veya internet tarayıcısı gibi başka bir uygulamaya geçebilirsiniz.

Her dizüstü bilgisayar incelemesinde olduğu gibi, MateBook 16s’yi de elimizdeki birkaç benchmark testinden geçirdik. Daha önce incelediğimiz AMD Ryzen 7 5800H işlemcili MateBook 16 ile karşılaştırdığımızda, aradaki farklar açık biçimde görülüyor.

MateBook 16s’nin tabanında bir kenardan diğerine uzanan büyük bir havalandırma ızgarası var. Tamponlar da tabanla yüzey arasında boşluk sağlıyor ve bilgisayarın gövdesinin soğutulmasına yardımcı oluyor. Öte yandan Huawei’nin çift Shark Fin fanı içerideki ısının dışarıya verimli biçimde atılmasına yardım ediyor.

Pil tarafına geldiğimizde, 84Wh kapasiteli bir pilin bulunduğunu görüyoruz. Bu pil, Huawei’nin belirttiğine göre 9 saate kadar ofis çalışması, 11 saate kadar video izleme gibi işler için yeterli oluyor. Pratikteki deneyimlerimiz de MateBook 16s’nin Huawei’nin belirttiği değerlere ulaşılabileceğini gösteriyor. Normal bir iş gününde ve buna uygun bir kullanımda sabahtan akşama bir günü tek bir şarjla geçirmeniz imkan dahilinde bulunuyor.

huawei matebook 16s inceleme

MateBook 16s’nin Core i9 işlemcili versiyonu 135W, Core i7 işlemcili versiyonunda ise 90W güç adaptörü geliyor. Bizim elimizdeki model 135W adaptörle geliyor, daha önce MateBook 16’dan bildiğimizle aynısını burada görüyoruz. Bu adaptörle 1 saatte pilin yarısından fazlasını doldurmak mümkün oluyor. Yarım saate ise yüzde 50’ye yakın seviyelere çıkmak mümkün olabilir. Aynı şarj adaptörünü Huawei’nin hızlı şarj destekli diğer cihazlarıyla kullanabilirsiniz. Güç adaptörü diğer Huawei MateBook bilgisayarlarının kutusundan çıkanlara göre daha büyük, kablosu da daha uzun ve iki parçalı. Yine de, sadece bu adaptör ve kabloyu çantaya atarak seyahatlere çıkabilirsiniz. Bu arada Huawei MateBook 16s’nin USB-C portlarını kullanarak başka cihazları, bilgisayarın kapağı kapalıyken bile şarj edebilirsiniz. Bu durumda dizüstü bilgisayarı ihtiyaç duyduğunuzda bir powerbank gibi kullanabilirsiniz.

Huawei MateBook 16s’nin Intel Evo etiketli bir dizüstü bilgisayar olmasının neticesinde Wi-Fi 6E desteği de mevcut. Huawei’nin AX3 Dual Core ve Quad Core router’larının da aralarında olduğu Wi-Fi 6 destekli cihazlarda daha yüksek kablosuz ağ hızlarına ulaşabilirsiniz. Bluetooth 5.2 de, 16s’nin sahip olduğu güncel kablosuz bağlantı özellikleri arasında bulunuyor. NFC desteğinin bulunduğunu da belirtelim. Büyük boyutlu touchpad’e yerleştirilmiş bu birim sayesinde Huawei telefonlarıyla hızlı şekilde bağlantı kurma imkanı sağlanıyor.

Huawei MateBook 16s inceleme: Yazılım

Huawei MateBook 16s’de Windows 11 Home yüklü olarak geliyor. Huawei, yüklü olarak gelen uygulamalar konusunda her zaman olduğu gibi tutumlu davranıyor. Microsoft Store’dan istediğiniz uygulamayı veya oyunu indirebilirsiniz. Bunun dışında istediğiniz geleneksel Windows uygulamasını da rahatlıkla yüklemeniz mümkün oluyor.

huawei matebook 16s inceleme

Her MateBook Serisi dizüstü bilgisayarda gördüğümüz PC Yöneticisi uygulaması deneyimin başrolünde yer alıyor. Bu uygulama öncelikle MateBook 16s’in bakımını ve performansını artırmak için kullanılıyor. Optimizasyon yer alan Performans ayarı bölümünde Performans ve Dengeli olmak üzere iki seçenek göreceksiniz. Dengeli, adından da anlaşılacağı üzere performans ve pil ömrü arasında bir denge kuruyor. Performans ise maksimum performans için gerekli optimizasyonları yapıyor. Ancak bu modun açılabilmesi için 16s’nin prize bağlı olması gerekiyor. Oyun oynama, Photoshop veya Premiere Pro’da çalışma gibi işlerde bu modu açarak ihtiyaç duyduğunuz daha fazla performansı elde edebilirsiniz.

Eğer MateBook 16s’nin yanında Huawei akıllı telefonu, tablet, kulaklığı veya hoparlörünüz varsa, bu dizüstü bilgisayarla yapabileceklerinizin sınırı fazlasıyla genişliyor. Çoklu Ekran İş Birliği sayesinde akıllı telefonun ekranını, sesini 16s’ye yansıtabilir, telefonu bilgisayardan yönetebilirsiniz. MeeTime görüşmelerini bilgisayara yansıtmanız da mümkün. Huawei MatePad tabletiniz varsa, onu 16s’nin yanında ikinci bir ekran gibi kullanmanız mümkün. Bunun yanı sıra tableti bilgisayarın uzantısı olarak kullanmak, iki cihaz arasında klavye, touchpad paylaşımı yapmak mümkün. Cihazlar arasında dosya, fotoğraf, kopyalama panosu paylaşımı da verimlilik sağlıyor. Öte yandan Huawei Share sayesinde diğer Huawei cihazlarıyla kolay ve hızlı bir paylaşım yöntemi daha sunuluyor.

huawei matebook 16s inceleme

Öte yandan Huawei’nin FreeBuds serisi kablosuz kulaklıklarını veya Sound serisi hoparlörlerini, Windows’un Bluetooth eşleştirme ayarlarıyla uğraşmadan, tıpkı akıllı telefon ve tabletlerle eşleştirirmiş gibi bağlamanız ve kullanmaya başlamanız mümkün oluyor.

Bu arada Huawei, MateBook serisi dizüstü bilgisayarlarla diğer cihazlarının birlikte çalışmalarını daha da güçlendirecek ek araçlar sunuyor. Çoklu Cihaz İş Birliği sayesinde, bağlı olan Huawei akıllı telefonu veya tabletinin dosyalarını, Windows Gezgini içinde ayrı bir sürücü olarak görebilir, kolay biçimde dosyaları taşıyabilirsiniz. Huawei Mobil Uygulama Motoru ise, Huawei AppGallery’yi bilgisayara kurarak Huawei telefon ve tabletlerinde kullandığınız uygulamaları 16s üzerinde çalıştırmanıza izin veriyor. Böylelikle telefon veya tablette kullanım alışkanlığı elde ettiğiniz uygulamaları bilgisayarda kullanmaya devam edebilirsiniz.

huawei matebook 16s inceleme

Huawei akıllı telefon ve tabletlerinden bildiğimiz bazı araçlar da mevcut. Örneğin ekranın sağ alt köşesinde yer alan Kontrol Paneli, çeşitli araçlara ve kontrollere kolaylıkla erişmeyi sağlıyor. Süper Cihaz olarak adlandırılan ve yakınlarda bulunan Huawei telefonu, tablet, kulaklık gibi araçlara hızlı şekilde bağlanmak için de bu Kontrol Paneli’ni kullanabilirsiniz. Ekranın sağ kenarından açılan bir sütunda ise Huawei’nin Assistant Today arayüzünü görebilir, haberlere, kopyalama panosu geçmişine buradan erişebilirsiniz.

Huawei MateBook 16s inceleme: Sonuç

Huawei MateBook 16s, hemen her açıdan kullanıcıların beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Öncelikle kullanışlı bir tasarımı var, seçilen malzeme kalitesi ve görünüşü ile gerçekten fiyatının karşılığını veren bir dizüstü bilgisayar. Yüksek çözünürlüklü büyük ekranı, sahip olduğu zengin renk desteği ve göz sağlığına dost özellikleriyle uzun süreli iş akışlarında rahat kullanım imkanı sağlıyor. Klavye, touchpad, parmak izi okuyucu, web kamerası, hoparlör, mikrofon gibi birimleri, üst sınıf bir dizüstü bilgisayara yakışır kaliteye ve kullanışlılığa sahip. Zengin port seçenekleri harici bir adaptör kullanmaya ihtiyaç bıraktırmazken, Thunderbolt 4 destekli bir portun bulunması da memnuniyet verici bir unsur olarak nitelendirilebilir.

Bu dizüstü bilgisayarın Intel Evo sertifikasına sahip olması da önemli unsurlardan bir tanesi. Bizim test ettiğimiz Core i9 işlemcili seçenek yoğun iş akışlarının altından başarıyla kalkıyor. Üstelik soğutma sistemi dizüstü bilgisayarın yoğun işlerde bile aşırı derecede ısınmasının önüne geçiyor. Yüksek pil kapasitesi ve optimizasyonlarla birlikte cihazın pili bir günü çıkarabilecek bir performansa ulaşabiliyor. Huawei’nin kutuya eklediği güç adaptörü pili hızlı şekilde doldurmanın yanı sıra, Core i9 işlemcinin enerji ihtiyacını da başarıyla karşılıyor.

MateBook 16s tek başına yetenekli ve kullanışlı bir dizüstü bilgisayarken, elinizde Huawei markalı başka cihazlar varsa, sunduklarının kapsamı daha da genişliyor. Akıllı telefonun ekranını, hoparlörünü yansıtma, tableti ikinci bir ekran gibi kullanma, cihazlar arasında kolayca dosya transfer etme, kulaklık veya hoparlörleri zahmetsizce bağlama gibi imkanlar, bir “Süper Cihaz” olan Huawei MateBook 16s tarafından destekleniyor.

Eğer yüksek performans sunan, güçlü bir Windows 11 bilgisayar istiyorsanız ve bütçe konusunda çıtanız yüksekse, MateBook 16s sahip olduğu nitelik ve yeteneklerle değerlendirme listenizin başında yer alabilir.

Huawei MateBook 16s
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Fiyatlar yayın tarihinde alınan fiyatlardır, daha sonra değişiklik gösterebilir veya ürün satıştan kaldırılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER