Teknoloji

Huawei Mate X3 ve P60 serisi Çin’de büyük ilgi görüyor

huawei mate x3

Huawei Mate X3 ve P60 serisiyle marka sadakatinin tadını çıkarıyor gibi görünüyor. Şirketin düzenlediği Mobil İnovasyon Teknoloji Medya İletişim Konferansı’nda konuşan tüketici iş biriminin teknoloji şefi Bruce Lee, katlanabilir Mate X3’ün Çin’de alanında en çok satan cihaz olduğunu açıkladı. Lee, P60 serisinin de 4000-6000 yuan (11330-16995 TL) segmentinin en popüler ürünü olduğu bilgisini de paylaştı.

Burada söz konusu verilerin Huawei’nin kendi iç istatistikleri olduğunu hatırlatmakta fayda var. Yine de, Huawei’nin açıklamasını destekleyen başka bilgiler de mevcut. Counterpoint Research ve başka arama şirketlerinin verilerine göre, Huawei küçülen Çin akıllı telefon pazarında bir başarı hikayesi yazmaya devam ediyor.

Huawei’nin Çin’deki satışları 2023’ün ilk çeyreğinde 2022’nin ilk çeyreğine kıyasla yüzde 41 oranında artarken, pazar payı da yüzde 9.2 oranında yükseldi. Bu da şirketin kendi evinde rekabetçiliğini koruduğunu ve müşteri sadakatini sağladığını ortaya koyuyor.

Huawei Mate X3 ve P60 serisi mart ayında tanıtılmıştı

Huawei Mate X3 ve P60 serisi Çin’de mart ayının sonlarında tanıtılmıştı. Bu cihazların küresel lansmanı da mayıs ayında gerçekleştirilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER