Teknoloji

Huawei’nin Mate X2 paylaşımı yeni ekran tasarımının ipucunu veriyor

Katlanabilir ekranlı Huawei Mate X2, önümüzdeki hafta resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtıma doğru geri sayım devam ederken, Huawei’den de heyecanı artırmaya yönelik paylaşımlar geliyor. Bu paylaşımların en yenisinde katlanabilir ekran tasarımı konusunda önemli bir ipucu veriliyor. Akıllı telefonun ekranının, tıpkı dedikodularda belirtildiği gibi, içe doğru katlanacağı görülüyor.

Daha önceki sızıntılarda Mate X2’nin selefleri Mate X ve Mate XS’ten ziyade Galaxy Z Fold 2’ye benzeyeceği anlaşılmıştı. Huawei’nin 22 Şubat’taki tanıtımı bir kez daha hatırlatan son paylaşımı, ekran çerçevesinin üst kısmı parlayan bir cihazı gösteriyor. Bu da ekranın içe katlanacağının bir işaretçisi olarak değerlendiriliyor.

Mate X2, Çin’in Şanghay şehrinde gerçekleştirilecek Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) gözler önüne çıkacak. Normalde şubat ayında düzenlenen MWC Barselona haziran ayına kaydırılmış, Şanghay’daki etkinlik ise şubat ayına çekilmişti. Bu etkinlikte diğer Çinli üreticilerin de yeni telefonlarının tanıtılması bekleniyor.

huawei mate x2Dedikodulara göre, Huawei Mate X2 dörtlü bir arka kamera sistemiyle gelecek. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4400 mAh kapasiteli pil sağlayacak. Bu pil 66W hızlı şarj desteği de sunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER