Teknoloji

Huawei Mate 50 serisi için önemli iddia

huawei mate 40 pro inceleme 50

Mevcut tarih itibarıyla Huawei P50 serisinin çoktan tanıtılmış ve piyasaya çıkmış olması gerekiyordu. Ancak ABD’nin yaptırımlarından kaynaklanan sıkıntılar, P50 serisinin çıkışını geciktirmişti. P50 serisi için resmi bir tanıtım tarihi beklenirken, Huawei Mate 50 serisiyle ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

Huawei her yılın ikinci yarısında Mate serisi amiral gemisi cihazlarını tanıtıyor. Mate serisi şirketin portföyünde P serisini tamamlıyor. Ancak Çin kaynaklı yeni bir haber, 2021’de böyle bir durumun gerçekleşmeyeceğini öne sürüyor.

Huawei’nin limitli kaynaklarını P50 serisine yöneltmesi nedeniyle Mate 50 serisinden vazgeçtiği söyleniyor. Mate serisinin başlangıcı olan 2013’ten bu yana böyle bir durum yaşanmamıştı. Ancak yaptırımlar nedeniyle sıkıntılar yaşayan Huawei’nin bu tarz bir karar almasına da pek şaşırmamak gerekiyor.

Huawei Mate 50 serisinin akıbeti belirsizliğini koruyor. Ancak Mate serisinin kullanıcıların karşısına çok iyi cihazlar çıkardığını düşününce ortaya atılan iddianın bile can sıkıcı olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER