Teknoloji

Huawei beklenen amiral gemisi P50 modelinin ilk ön gösterimini yaptı

huawei p50 serisi

Huawei’nin bugün gerçekleştirdiği HarmonyOS yayını sırasında şirket, yakında çıkması beklenen P50 serisi akıllı telefonunu da ilk kez gösterdi. Telefona dair birkaç özellik verildi, ancak şirket fiyatlandırma veya çıkış tarihi hakkında konuşmadı. Ancak ilgi çekici kamera modülünü yakından görme fırsatı elde ettik.

İki flaşla birlikte dört kamera lensi görülüyor. Megapiksel sayısı ve sensör boyutu açısından bu telefonla birlikte nelerin geleceğini tam olarak söylemek zor. Ne var ki, aşağıdaki fotoğraf Huawei’nin optik sistem konusunda yine Leica ile birlikte çalıştığını doğruluyor.

Şirket, P50 ile “mobil fotoğrafçılığı yeni bir düzeye çıkaracağını” iddia ediyor. Kamera çıkıntısının boyutunun P40 Pro Plus’a kıyasla arttığı göz önüne alındığında, Huawei’nin P50’ye daha da büyük sensörler ve lensler sığdırmış olması kuvvetle muhtemel görünüyor.

huawei p50 serisi

Aşaıdaki videoda Huawei P50 serisi gelecek telefonu yakından görebilirsiniz:

Telefonun geri kalanına gelince, şu ana kadar öğrendiğimiz tek şey, Huawei yöneticisi Richard Yu’nun canlı yayın sırasında söylediği gibi, telefonun “hafif bir tasarıma” ve “ikonik” bir tasarım diline sahip olacağıdır. P50 muhtemelen Huawei’nin yeni HarmonyOS işletim sistemiyle birlikte gelecek, ancak videoda bu beklenti doğrulanmıyor. Öyle ki, telefonun ekranı kapalı görülüyor.

Huawei P50’nin ne zaman piyasaya sürülebileceğine gelince, şirket “bu harika ürünü müşterilere nasıl sunacağını ayarlamaya çalıştığını” söyledi. Bu da Huawei’nin, şu anda tüm teknoloji şirketlerinin yaşadığı gibi, küresel çip kıtlığının etkileriyle uğraştığı anlamına geliyor. Üstelik şirkete uygulanan ABD yaptırımları, kendi bünyesindeki parça üretimini de yavaşlattı. Bu da Kirin işlemcileriyle ilgili tedarik sıkıntılarına yol açmış olabilir. Bu nedenle, Huawei’nin bugün duyurduğu MatePad Pro tablet, Huawei’nin kendi işlemcilerinden biri yerine Qualcomm Snapdragon işlemciye sahip.

İLGİLİ HABERLER