Teknoloji

Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro sızıntıları telefonların ön panelini gösteriyor

huawei mate 20 lite

Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro’nun resmi tanıtımı için geri sayım devam ederken, iki telefona ilişkin dedikodular da biraz daha yoğunlaşıyor. İnternete düşen son sızıntılar, Mate 20 ve Mate 20 Pro hakkındaki fikirleri biraz daha belirginleştiriyor.

Slashleaks tarafından paylaşılan son fotoğraflarda, Mate 20 ve Mate 20 Pro’ya ait olduğu söylenen ön paneller görülüyor. Mate 20’ye ait panelde gözyaşı şeklindeki çentik dikkat çekerken, Mate 20 Pro için Galaxy Note 9’unkine benzer kavisli bir ekran tercih edilmişe benziyor. Mate 20 Pro panelindeki çentik alanının da daha belirgin olması göze çarpıyor. Huawei’nin bu alana iPhone X’dakine benzer bir yüz tanıma sistemi yerleştirileceği söyleniyor.

Slashleaks’in paylaşımları sadece Mate 20 ve Mate 20 Pro’ya ait ön panellerle sınırlı kalmıyor. Çin kaynaklı olduğu belirtilen bir fotoğrafta Mate 20 olduğu iddia edilen bir prototip de görülüyor. Söz konusu prototipte arka panele yerleştirilen yuvarlak parmak izi tarayıcısı ve ilginç arka kamera yerleşimi dikkat çekiyor.

Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro, 16 Ekim’de Londra’da tanıtılacak. Akıllı telefonların kalbinde Kirin 980 yonga setinin bulunacağını şimdiden doğrulayan Huawei, Mate 20 Lite‘ı da resmen duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER