Teknoloji

Huawei 10 milyon Mate 20 serisi telefon sattı

huawei mate 20 pro android 10 arm

Huawei ABD’nin uyguladığı ambargoya rağmen, akıllı telefon pazarında hızla büyümeye devam ediyor. Kısa süre önce Mate X ile katlanabilir telefon savaşındaki ilk silahını gösteren şirket, iki hafta sonra da P30 serisini gözler önüne çıkaracak. Ekim ayında tanıtılan Huawei Mate 20 serisi ise satış performansıyla Çini üreticinin yüzünü güldürmeyi başarmışa benziyor.

Huawei’nin Twitter hesabı aracılığıyla yapılan açıklamaya göre, Mate 20 serisinin satış rakamı 10 milyon seviyesine ulaştı. Bu sayı, şirketin 2018’de sattığı 200 milyondan fazla cihazın içinde oldukça küçük bir yer kaplıyor. Mate 20 serisinin geçtiğimiz yılın ekim ayında satışa sunulmuş olması da gelinen noktayı biraz daha etkileyici kılıyor.

Mate 20 serisinde dört model bulunuyor. Ancak Huawei’nin paylaşımında satılan 10 milyon cihazın modellere göre dağılımı konusunda bilgi verilmiyor. Yine de, en çok satan modelin giriş seviyesinde konumlanan Mate 20 Lite olması ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Mate 20 Pro ise serinin en dikkat çekici modeli olarak öne çıkıyor.

Huawei’nin bu başarısı, ABD’nin akıllı telefon pazarında bir noktaya gelmek için “olmazsa olmaz” şeklinde tanımlanamayacağını gösteriyor. ABD çok büyük bir pazar olsa da, diğer pazarlardaki satışlarla birlikte ABD’nin eksikliğini telafi etmek mümkün gibi görünüyor.

Huawei Mate 20 serisi vitrindeki yerini bu ayın sonu itibarıyla P30 serisine devredecek. P30’un da benzer bir başarıyı gösterip gösteremeyeceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER