Teknoloji

Huawei Mate 20 Pro sızıntısı tasarımı ve özellikleri tamamen gösteriyor

huawei mate 20 pro

Huawei Mate 20 Pro, 16 Ekim’de resmen gözler önüne çıkacak. Ancak telefona dair pek çok detay, sızıntılar sayesinde şimdiden biliniyor. WinFuture sitesinde yayınlanan bir haber ise cihazın tasarımı ve özellikleri konusunda gölgede kalan son detayları da gösteriyor.

Mate 20 Pro, 3120 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip 6.3 inç büyüklüğünde bir OLED ekran taşıyor. Bu ekranın üst kısmında büyük sayılabilecek bir çentik bulunuyor. Telefonun arkasında ise, tıpkı P20 Pro’da olduğu gibi, Leica ile birlikte geliştirilen üç lensli bir kamera modülü yer alıyor. 40, 20 ve 8 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşan bu modül, P20 Pro’dan farklı olarak, kare bir tasarıma sahip.

Telefonun ön panelindeki büyük çentikte ise 24 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Buna ek olarak, Huawei’nin çentiğe iPhone X ve Xs’tekine benzer bir kızılötesi lazer sistemi yerleştirdiği ve böylelikle daha gelişmiş bir yüz tanıma desteği sunulacağı söyleniyor. Ekrana entegre parmak izi tarayıcısı ve kablosuz şarj da Mate 20 Pro’nun özellikleri arasında sayılıyor.

Huawei Mate 20 Pro’nun kendisinin de kablosuz şarj ünitesi olarak kullanılabileceği söyleniyor. Böylelikle Mate 20 Pro ile bir arkadaşın telefonunun veya kablosuz kulaklığın şarj edilmesi mümkün hâle geliyor.

Dedikodulara göre, Huawei Mate 20 Pro microSD kart desteği sunmayacak. Bunun yerine Huawei tarafından geliştirilen “Nano Bellek Kartları” telefon tarafından desteklenecek. Nano SIM kart büyüklüğündeki bu kartlar sayesinde telefonun depolama alanına 256 GB daha eklenebileceği belirtiliyor.

Huawei Mate 20 Pro Kirin 980 işlemciyle gelecek

Huawei Mate 20 Pro için 6 ve 8 GB RAM; 128, 256 ve 512 GB dahili depolama alanı seçenekleri sunulacak. Akıllı telefonun kalbinde Huawei tarafından geliştirilen 7nm Kirin 980 yonga seti bulunacak. Enerjisini 4200 mAh kapasiteli pilden alması beklenen telefon, suya ve toza dayanıklılık konusunda IP68 sertifikası taşıyacak. Cihaz kutusundan Android 9 Pie yüklü olarak çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER