Teknoloji

Huawei Mate 20 Pro iFixit tarafından parçalarına ayrıldı

huawei mate 20 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Piyasaya çıkan yeni teknolojik ürünlerin hemen hemen hepsi, iFixit tarafından tabir-i caizse “ameliyat masasına yatırılıyor” ve parçalarına ayrılıyor. Bu işlemden geçen en son cihazlardan birisi de geçtiğimiz ay tanıtılan Huawei Mate 20 Pro oldu.

Son dönemlerde iFixit tarafından gerçekleştirilen parçalara ayırma işlemleri, genellikle son kullanıcılar adına pek iyi sonuçlar vermiyor. Mate 20 Pro da bu durumu pek fazla değiştirmiyor. Ancak Huawei’nin pili çıkarma konusunda talimat sunmak gibi çeşitli dokunuşlar yapması sayesinde telefonu parçalara ayırmak biraz olsun kolaylaşıyor.

Mate 20 Pro’da pile ulaşmak çok kolay olmuyor. Telefonu korumak için aşırı ölçüde yapıştırıcı kullanılması işleri zorlaştırıyor. Ancak telefonların tasarımlarının birbirlerine daha benzer hâle gelmesi, parçalara ayırma süreçlerinin de benzemesini mümkün kılıyor. Mate 20 Pro’nun arka panelinde parmak izi tarayıcısının bulunmaması da telefonun parçalara ayrılma sürecini kolaylaştırıyor.

huawei mate 20 proAkıllı telefonda ana kartı sabitlemek için Philips’in standart vidaları kullanılıyor. Ancak kullanıcıların çıkarmak ve yeniden bağlamak zorunda olduğu konvektörlerin sayısı, bu işlemi biraz daha zor hâle getiriyor. Huawei’nin pil çıkarmak için gerekli komutları yazması ise en azından son noktaya gelindiğinde süreci hızlandırmaya yardımcı oluyor.

Huawei Mate 20 Pro iFixit’ten 4 puan aldı

Huawei Mate 20 Pro, tamir edilebilirlik konusunda iFixit’ten 10 üzerinden 4 puan aldı. Bu puan yüksek olmasa da, son zamanlarda oldukça düşük olan puan ortalamasını bir nebze olsun yukarı çekiyor.

İLGİLİ HABERLER