Teknoloji

“Kırılmaz” denilen Huawei Kunlun Glass’ın bu başarısını düşme testleri gösteriyor

huawei mate 50 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni tanıtılan akıllı telefonlarda, özellikle üst sınıf akıllı telefonlarda yenilikçi teknolojileri veya unsurları eskisi kadar sık görmüyoruz. Üreticiler birbirine benzeyen telefonlar üretme eğiliminde ve yenilikçi özelliklerle ürünlerini farklılaştırmakta zorlanıyor. Ancak, bazı istisnalar yok değil. Yakın zamanlarda Çinli teknoloji devi Huawei, “kırılmaz” olduğunu iddia ettiği Kunlun cam teknolojisini tanıtmıştı. Bu teknolojiyi kullanan ilk model ise Huawei Mate 50 Pro‘nun turuncu renkli versiyonu olmuştu. Şimdi ise Huawei Kunlun Glass teknolojisini kullanan ilk telefon olan Huawei Mate 50 Pro’nun dayanıklılığı bir düşme testiyle gösteriliyor.

Huawei Mate 50 Pro, Kunlun camıyla büyük ilgi görmüştü. Şirket, benzersiz üretim süreci nedeniyle Kunlun’un “kırılmaz” olduğunu iddia ediyor. Camın, darbelere diğer akıllı telefon camlarından on kat daha iyi dayandığı ve SGS sertifika şirketi tarafından beş yıldızla derecelendirildiği belirtiliyor. Bu camın gerçek dünyada sergilediği performansı bir düşme testiyle açık biçimde görüyoruz.

“PBK Reviews” adlı bir YouTube kanalı, telefonların dayanıklılığını göstermek için Kunlun camlı Huawei Mate 50 ile düşme testi yaptı. İlk düşüş bel hizasında yapıldı ve telefonun AMOLED ekranının üstüne yapıldı, çerçevenin köşelerinde ve kenarlarında bazı sıyrıklara neden oldu. Ancak cam iyi dayandı. Telefonu baş hizasından ekran üstü olacak şekilde düşürmek de, cam betona temas etse bile ekranda herhangi bir zarara neden olmadı.

Dördüncü ve son düşüş, telefonun sırt üst bel hizasında düşürülmesiyle yapıldı ve bu durumda ön camda ince bir çatlak oluştu. Genel olarak, Kunlun camı düşme testi sırasında iyi dayandı, ancak ekranın tamamen kırılmaz olduğunu söylemek doğru olmayabilir. Yine de Kunlun, Gorilla Glass Victus 2’den çok daha başarılı görünüyor. Aynı kanal, Galaxy S23+ ve S23 Ultra gibi, yeni nesil Corning Gorilla Glass Victus 2 ekran camlarına sahip telefonlarla da benzer testleri yaptı. Ve bu telefonların ekran camlarının her ikisi de ilk düşmelerinde çatladı.

Huawei Kunlun Glass P60 serisinde de yer alacak

Huawei P60 serisinin gelecek ay tanıtılması bekleniyor. Bu telefonun da Huawei’nin XMAGE fotoğrafçılık sistemi ve düşük güç tüketimli acil durum modu gibi diğer inovasyonların yanında Huawei Kunlun Glass’ı da barındırması bekleniyor. Kunlun Glass gibi teknolojilerle Huawei, ABD’nin ticari kısıtlamalarına rağmen yenilikçi teknolojiler geliştirmeyi sürdürüyor. Ne var ki, şirket bu sırada çeşitli zorluklarla karşılaşmaya devam ediyor. Biden yönetiminin Huawei’ye yapılan sevkiyatlar için daha sıkı ihracat lisanslarının uygulanmasını onaylamasını takiben şirket, çeşitli özelliklerden yoksun yonga setleri bile edinememe durumuyla karşı karşıya bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER