Teknoloji

Huawei katlanabilir telefonunu Samsung’dan önce çıkarabilir

huawei p30 pro

huawei katlanabilir telefonHuawei katlanabilir telefon çıkarma yarışında ipi bu konuda uzun süredir çalışan Samsung’un önünde göğüsleyebilir. Söz konusu iddiayı Japon yayın kuruluşu Nikkei gündeme taşıdı.

Samsung uzun süredir inovatif ekran teknolojileri geliştirme konusunda zirvede yer alıyor. Samsung Display çatısı altında çalışmalarını yürüten şirket, son olarak ekstra sağlam ve dayanıklı olan kırılmaz esnek ekranını tanıtmıştı. Samsung’un öncülüğüne rağmen, bir başka Çinli üretici olan BOE’nin fabrikasından çıkan ekranları kullanan Huawei’nin esnek OLED ekranlı katlanabilir telefonunu önümüzdeki yılın başlarında çıkarabileceği söyleniyor.

Bejing Oriental Electronics’in kısaltması olan BOE, teknoloji dünyasında çok bilinen bir isme sahip değil. Ancak şirket özellikle ekran pazarında yavaş yavaş kendisine bir yer ediniyor. Son olarak Apple için LCD üretimine başlayan şirket, OLED üretimine ve yeniliklerine de önümüzdeki dönemde daha fazla odaklanacak gibi görünüyor. Huawei de bu çalışmalar sonucunda üretilecek OLED panellerden yararlanacak şirketler arasında yer alıyor.

Huawei için rekabette öncü olmaya çalışmak değişmeyen bir prensip olarak tanımlanabilir. 2014’te Apple’ın iPhone’da safir kristal ekran kullanacağına dair dedikoduların ardından harekete geçen şirket, Ascend P7 Sapphire adını taşıyan ve sınırlı sayıda üretilen safir kristal ekranlı bir telefon çıkarmıştı. Çinli üretici, 2015’te ise Force Touch teknolojisine sahip özel Mate S versiyonuyla Apple’a karşı üstünlük sağlamaya çalışmıştı. Katlanabilir telefon konusunda da bu yaklaşımını sürdürecek gibi görünen şirket, fazlasıyla hızlandırılmış bir üretim süreci ve kısıtlı üretim ile bu yarışı önde göğüslemeyi hedeflediğini gösteriyor.

Katlanabilir telefonların görünüşleri itibarıyla havalı olacağı rahatlıkla söylenebilir. Ancak bu telefonların ne gibi faydalar sağlayacağı hâlâ meçhul görünüyor. Donanım kanadında katlanabilirliği sağlayacak cihazların telefonları kalınlaştırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ekranın büyümesinin ancak pilin de küçülmesinin çeşitli sorunlara yol açabileceği belirtiliyor. Bu nedenlerle ilk katlanabilir telefonların diğer modern akıllı telefonlar kadar rafine bir deneyim sunmasına pek ihtimal verilmiyor. Katlanabilir telefonlara uygun kullanıcı arayüzü deneyiminin nasıl sağlanacağı da ayrıca merak ediliyor.

Huawei katlanabilir telefon çıkarma yarışında öne geçmek için hız artırdığına dair iddiaları şimdilik doğrulamış değil. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, dedikodular ve spekülasyonlar konusunda yorum yapılmadığı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER