Teknoloji

Huawei iki ekranlı telefon fikrini değerlendiriyor

huawei

Huawei akıllı telefon pazarındaki eksantrik trendlere mesafeli bir şirket değil. Ancak Çinli üretici bu deneyleri genellikle alt markası Honor aracılığıyla gerçekleştiriyor. Yine de, bazı fikirler doğrudan Huawei’nin kalbinde şekillenip değerlendiriliyor gibi görünüyor. Yeni bir patent dosyası, söz konusu durum için somut bir örnek teşkil ediyor. Patent dosyasında ekran çerçevesini inceltmek ve çentikten mümkün olduğunca kurtulmak için telefonun arkasına yerleştirilen kare şeklindeki bir ekranın varlığı göze çarpıyor. Bu ekranın öncelikli amacı ise selfie çekimini sağlamak olacak gibi görünüyor.

Çift ekranlı telefonun yeni veya sıra dışı bir fikir olduğunu söylemek zor. ZTE Nubia X ve Vivo NEX Dual Display Edition, bu yaklaşımın en güncel örnekleri arasında bulunuyor. Huawei’nin patentini aldığı tasarımda 2017 çıkışlı Meizu PRO 7’den de bazı izler göze çarpıyor.

Patent dosyasındaki çizimlere göre, Huawei’nin versiyonunda kare şeklindeki ekran arka panelin üst kısmında bulunuyor. Bu panelin hemen üstünde üç lensli kamera modülü yer alıyor. Bu ekran, selfie çekerken ayna etkisini göstermek için yeterli olacak gibi görünüyor. Ancak Nubia X veya Vivo NEX Dual Display Edition’daki gibi tam teşekküllü bir deneyim vadetmeyeceği de anlaşılıyor.

Huawei çentikten tam olarak vazgeçmiyor

Üç lensli kamera modülünde de alışılmışın dışında farklı bir unsurun varlığı göze çarpıyor. Lenslerden bir tanesinin kare şeklinde olması, telefonun periskop tarzı bir zoom lensi taşıyacağını işaret ediyor. Huawei’nin bu lensi ilk olarak 26 Mart’ta tanıtılacak P30 Pro’da kullanması bekleniyor.

Huawei, telefonun arkasına ikinci ekran yerleştirecek olsa da çentikten kolay kolay vazgeçemeyecek gibi görünüyor. Patent dosyasındaki çizimlerde, telefonun üst kısmında “yarım damla” şeklinde bir çentiğin varlığı dikkat çekiyor. Bu çentiğin 3D yüz tanıma özelliği için gerekli donanıma ev sahipliği yapması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER