Manşetler

Vivo Nex Dual Display Edition tanıtıldı: Çift ekran, Snapdragon 845 işlemci

vivo nex dual display edition

Vivo, 2018’in bitmesine sayılı günler kala yılın en dikkat çekici telefonlarından birini tanıttı. Şirketin bir süredir beklenen çift ekranlı telefonu sonunda resmen gözler önüne çıktı. Vivo Nex Dual Display Edition adını taşıyan telefonun kavisli hatları öne çıkarken, ekrana çentik yerleştirmemek adına bu sefer daha farklı bir yol tercih edildi. Orijinal Nex’te ön kamera için yükselen özel bir mekanizmaya yer veren Vivo, yeni versiyonda ön kameranın yerine ikinci bir ekranı kullanıcılarının karşısına çıkıyor.

Telefonun ana satış noktasının ikinci ekran olduğu seçilen isimden de anlaşılıyor. “Dual Display” tamlaması Türkçede “Çift Ekran” anlamına geliyor. İkinci ekranın üstünde ise üç lensli kamera modülü ve “Lunar Ring” adını taşıyan LED halka bulunuyor. Kamera modülünde 12 megapiksel çözünürlüklü ana kamera, 2 megapiksel çözünürlüklü ikinci kamerayla destekleniyor. f/1.3 diyafram genişliğine sahip üçüncü lenste ise bir TOF 3D modülü yer alıyor. Söz konusu modül sayesinde noktadan noktaya mesafe ölçümü yapılabiliyor. Buna ek olarak, arka ekranı da kullanarak güvenli biçimde yüz tanıma çözümlerinden yararlanılabiliyor. Vivo’dan yapılan açıklamaya göre, bu modül “kişiselleştirilmiş güzelleştirme” için de kullanılabilecek. Şirketin bu terimle neyi kastettiği henüz bilinmiyor. Vivo 3D TOF teknolojisinin yeteneklerini geçtiğimiz aylarda Şangay’da gerçekleştirilen MWC’de sergilemişti.

Akıllı telefonun arka panelindeki Lunar Ring, dekoratif olduğu kadar işlevsel de. Halkanın renkleri, bildirimleri göstermek veya düşük ışıklı ortamlarda selfie’lere farklı bir hava katmak için değişebiliyor. Halkanın aydınlatması, müziğin ritmine göre değişkenlik gösterebiliyor.

Vivo Nex Dual Display Edition, 6.4 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Söz konusu ekran, 2340 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Arka paneldeki 16:9 görüntü oranına sahip 5.5 inç ekranın çözünürlüğü ise 1080p. Vivo her iki ekranda da OLED panelleri tercih etmiş.

Vivo‘nun telefona yerleştirdiği ikinci ekran, selfie çekmek dışında da işe yarayacak gibi görünüyor. Duyuru etkinliğinde ikinci ekranın oyunlarda ekstra bir kontrol aracı olarak kullanılabileceği belirtilirken, fotoğraf çekimi sırasında da ikinci ekran sayesinde özel dokunuşların yapılabileceği ifade edildi.

Vivo Nex Dual Display Edition, Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti taşıyor. Bu yonga setine 10 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3500 mAh kapasiteli pili sağlıyor. USB-C girişi üzerinden 10V hızlı şarj desteği sunan telefonda kulaklık jakı da mevcut.

Vivo Nex Dual Display Edition için henüz fiyat ve çıkış tarihi açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER