Teknoloji

Vivo NEX 2 sızıntısı çift ekranı, üç kamerayı ve LED halkayı gösteriyor

vivo nex 2

Vivo‘nun yeni Nex telefonunda yükselen kamera mekanizması yerine çift ekran kullanmayı planladığına dair haberler kısa bir süre önce gündeme gelmişti. İnternete sızan fotoğraflar ve bir video, Vivo NEX 2 adını taşıması beklenen bu telefonu net biçimde görmeyi sağlıyor.

Aralık ayında resmiyet kazanması beklenen akıllı telefonda göze çarpan ilk nokta doğal olarak çift ekranın varlığı oluyor. Ana ekran ön panelin neredeyse tamamını kaplarken, arka panele yerleştirilen ikinci ekranın üstünde kamera modülü ve flaşın bulunduğu bir alan yer alıyor. Bu ekranın altında ise Vivo logosu görülüyor. İkinci ekranın üstündeki üç lensli kamera modülünde iki lensin etrafını yuvarlak bir LED halkanın sarması da dikkat çeken bir diğer unsur oluyor.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”-CioG7iu6JI”]

NEX 2‘de iki ekrana yer verilmesinin öncelikli amacının telefonun ön panelinde ekran alanını maksimize etmek olduğunu görmek pek zor değil. Kullanıcılar selfie çekmek veya bir video görüşmesi yapmak istediklerinde ikinci ekran devreye giriyor. İkinci ekranın varlığı sayesinde ön panele ekstra bir kamera yerleştirmeye gerek kalmadığı için çentik veya çerçeve yerleştirme ihtiyacı da ortadan kalkıyor.

Vivo NEX 2 sızıntısındaki diğer dikkat çekici unsur ise arka paneldeki LED halka. Üç lensli kamera modülünde iki halkanın etrafını saran LED halkanın bildirimler geldiğinde aydınlanması muhtemel görünüyor. Akıllı telefonun kamera modülünün nasıl yeteneklere sahip olacağı konusunda ise şu an için ortada somut bilgiler bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER