Teknoloji

Vivo NEX 2 yükselen kamera mekanizması yerine çift ekran taşıyacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo ve Vivo, akıllı telefonlarda ön kamerayı yükselen bir mekanizma içine yerleştirme dönemini başlatmışlardı. Honor gibi başka Çinli üreticiler de bu yolu izlemeyi seçse de, akıllı telefon pazarının köklü oyuncuları, çentikten kurtulmak için farklı yöntemler denemeyi sürdürüyor. Görünen o ki, alternatif yöntem deneyenler arasında yükselen kamera mekanizmasını ilk kez kullanan şirketlerden birisi de bulunuyor. Vivo NEX 2, yükselen kamera mekanizması yerine çift ekranla birlikte kullanıcıların karşısına çıkacak.

Çift ekranlı telefonlar da yeni bir konsept değil. Rus telefon üreticisi Yota, daha önce cihazlarında e-paper teknolojisine sahip ikinci bir ekran yerleştirmişti. Çinli Meizu geçtiğimiz yıl Meizu Pro 7 ile bu yönde bir deneme yapmıştı. ZTE’nin alt markası Nubia ise Nubia X modelinde ikinci bir ekran daha sunmuştu.

vivo nex 2İkinci ekranın en büyük faydası olarak daha yüksek çözünürlüklü arka kamerayla selfie çekilebilme imkanını sunması öne çıkıyor. Diğer faydalar ise büyük ölçüde “pastanın üstündeki çilek” niteliği taşıyor. İkinci ekranı akıllı telefonun normal operasyonunda kullanmak da mümkün olsa da, bu durum temel faydanın daha kaliteli selfie’ler çekmek olduğunu değiştirmiyor.

Vivo, akıllı telefondan hareketli parçaları çıkarmanın daha güvenli ve pratik bir tasarım tercihi olduğuna karar vermiş gibi görünüyor. Ancak iki ekranın da hem maliyeti hem de cihazın pil tüketimini artıracağını unutmamakta fayda var. Ön kameranın ve hareketli parçaların çıkarılmasının maliyete etkisini görmek içinse akıllı telefonun resmen duyurulmasını beklemek gerekiyor. Vivo NEX 2 konusunda henüz ortada resmi bir işaret bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER