Teknoloji

Nubia X Ön İnceleme: Hem önde hem arkada ekran – Video

nubia x

Nubia X yeni bir telefon değil, geçen yılın sonlarına doğru tanıtılmıştı. Ancak MWC 2019’da hem önde hem de arkada olmak üzere toplam iki ekran barındıran bu akıllı telefona bakmadan geçemezdik.

ZTE’nin bir alt markası olan Nubia’nın bu üst segment telefonunda önde sınırlara epey yayılmış, 6.26 inç 1080p ekran yer alıyor. IPS LCD ekran yüksek parlaklığa ve canlı renklere sahip. Önde kamera olmayınca çentiğe de gerek olmuyor. Bu nedenle kullanıcılara herhangi bir yerinde engel olmayan bir tam ekran video ve oyun deneyimi sunulabiliyor.

Arkada ise 5.1 inç, 1520 x 720 piksel, OLED ekran bulunuyor. Bu ekranın parlaklığı da düşük sayılmaz. Üstelik OLED teknolojili olması da dışarıda güneş ışığı altında rahat bir görünüm sunacaktır diye düşünüyoruz. Selfie çekerken de, normal fotoğraf çekerken de arkada yer alan 16 ve 24 megapiksel kameraları kullanıyorsunuz. Telefonun kenarında bulunan özel tuşa basarak ön ve arka ekranlar arasında geçiş yapabilirsiniz. Aynı zamanda ZTE, bu telefonun her iki kenarına da parmak izi okuyucusu yerleştirmiş. Böylelikle hangi ekranı kullanırsanız kullanın, parmak iziyle ekran kilidini açmayı pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Her ne kadar doğrulatmasak da, her iki birime de parmak izinin ayrı ayrı eklenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bu arada Nubia X’in arka ekranını oyun oynarken oyunu kontrol etmek için de kullanabiliyorsunuz. Böylelikle oyun kumandalarındakine benzer bir kullanım biçimi elde edilebiliyor.

Snapdragon 845 işlemcisiyle bir nesil eski işlemci kullansa da, 6 veya 8 GB RAM; 128, 256 ve 512 GB dahili depolama alanı gibi özellikleriyle ZTE Nubia X sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayacaktır gibi görünüyor. 3800 mAh kapasiteli pilin de bir günü rahatlıkla çıkaracağını düşünüyoruz.

İLGİLİ HABERLER