Teknoloji

Huawei Hongmeng OS’in ilk detaylarını yakında açıklayabilir

huawei 5g abd japonya hongmeng os
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei‘nin bir süredir Hongmeng OS isimli alternatif bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı biliniyor. Bu işletim sisteminin şirketin yeni telefonlarında Android’in yerini alıp almayacağı ise belirsizliğini koruyor. Çin medyasında yer alan haberlere göre; Huawei Hongmeng OS ile ilgili ilk detayları bu hafta içinde paylaşabilir.

Huawei’nin geliştirici konferansı, 9 Ağustos’ta Çin’in Dongguan şehrinde başlayacak. Hongmeng OS ile ilgili duyurunun da bu etkinlikte yapılması bekleniyor. Huawei yöneticileri, yazılımın öncelikle Nesnelerin İnterneti cihazlarında kullanılacağına dikkat çekiyor. Reuters‘in haberine göre, Hongmeng OS ilk olarak Honor markalı akıllı TV’lerde kullanılacak.

Reuters’in haberinde; Hongmeng OS, Google’ın üstünde uzun süredir çalıştığı Fuchsia ile karşılaştırılıyor. Fuchsia da farklı cihazlar üzerinde çalışması amacıyla geliştirilen deneysel bir işletim sistemi. Hongmeng OS’in de bir “mikro çekirdek” üstünde inşa edildiği ve böylelikle hem yapay zekâyı daha iyi barındırdığı hem de farklı platformlar üstünde çalışabildiği belirtiliyor.

Huawei Hongmeng OS telefonunu test ediyor

Huawei, Hongmeng OS işletim sistemini taşıyan bir akıllı telefon üstünde de çalışıyor. Şirketin testlerini sürdürdüğü belirtilirken, Hongmeng OS ile gelecek ilk cihazın Mate 30 Pro ile birlikte tanıtılabileceği söyleniyor. Cihazın piyasaya çıkışı için 2019’un son çeyreği işaret ediliyor. Giriş seviyesi ve orta segment arasında konumlanması beklenen telefonun Çin’de 2000 yuan (1608 TL) civarı bir fiyat karşılığında satılması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER