Teknoloji

Huawei, Harmony OS 4.0’ı 60 milyon cihazda aktive etti

harmonyos 4.0

Huawei, 4 Ağustos’ta işletim sisteminin en son versiyonu olan HarmonyOS 4.0’ı tanıtmıştı. Bu yeni sürüm, kullanıcı arayüzünde birçok değişiklik ile birlikte yeni özellikler ve geliştirmeler getirdi. Huawei, bu yeni yazılımı uygun cihazlara hızlı bir şekilde yayma konusunda etkin oldu. Bu ayın başlarında, 10 milyon Huawei akıllı telefonunun ve tabletin HarmonyOS 4.0’ı çalıştırdığını bildirilmişti. Pazartesi günü ise şirket, işletim sisteminin şimdi 60 milyon cihaz üzerinde olduğunu doğruladı.

Huawei, dün Çin’de gerçekleştirdiği Sonbahar 2023 Amiral Gemisi Ürün Lansmanı etkinliği sırasında HarmonyOS 4’ün 60 milyon cihazda kurulu olduğunu duyurdu. Şirket, günde ortalama 1.2 milyon yeni kullanıcı eklediğini belirtti. Bu, yazılımın resmi duyurusundan yalnızca iki ay sonra gerçekleşmişti.

HarmonyOS 4.0 ile gelen yenilikler

HarmonyOS 4.0, çeşitli dikkat çekici değişikliklerle birlikte geliyor. Zengin tema şablonları ve stilize düzen tasarımları içeriyor. Uygulamanızın simgelerinin renklerini seçebilir ve en sevdiğiniz emojileri seçerek emoji duvar kağıtları ve ana ekranlar oluşturabilirsiniz.

Ayrıca bu sürüm uygulama bildirimlerinizi, onları bir araya getirerek ve önemlerine göre sıralayarak daha iyi yönetmenizi sağlar. Aynı uygulama için bildirimler şimdi dinamik kartlara istiflenmiş durumda, böylece her bildirim hakkında daha fazla bilgiyi açmadan görebilirsiniz. HarmonyOS 4.0, metni ve görüntüleri çift tıklatarak ve sonra uzun basarak seçmenizi mümkün kılıyor.

Pazartesi günü Huawei için yoğun bir gün oldu. Şirket Çin’de yarım düzine yeni ürünün duyurusunu yaptı. Bunlar arasında uydu arama özelliğine ve seramik bir gövdeye sahip Huawei Mate 60 RS Ultimate Design akıllı telefon da bulunuyor. Ayrıca şirket FreeBuds Pro 3’ü ve Watch GT 4‘ü bu ülke için duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER