Teknoloji

Huawei HarmonyOS güncellemesi için kayıt toplamaya başladı

huawei harmonyos

Huawei HarmonyOS 2.0 tanıtımını 2 Haziran’da gerçekleştirecek. Tanıtımın ardından belli cihazlara HarmonyOS 2.0’ı yüklemek mümkün olacak. EMUI’dan HarmonyOS’e geçiş ise tahmin edilenden daha hızlı şekilde gerçekleşecek gibi görünüyor. My Huawei uygulamasında kullanıcıların HarmonyOS için kayıt yaptırabilecekleri bir sayfa erişime açılmış durumda.

Hâlihazırda söz konusu sayfaya sadece Çin’den erişilebilse de, yarın itibarıyla sayfanın daha fazla ülkede erişime açılması bekleniyor. Kullanıcılar uygulamanın Güncelleme sayfası üzerinden kayıt işlemini başlatabiliyor.

Huawei’nin her şeye rağmen, tedbiri elden bırakmayacağı da söylenebilir. Platformda karşılaşılabilecek sorunları kısa vadede ve küçük ölçekte halletmeyi isteyen şirketin dağıtım sırasında bu durumu göz önünde bulundurması sürpriz olmayacaktır.

Huawei, HarmonyOS ile ilgili bir hukuki sorunun üstünden gelmeyi de başardı. HarmonyOS’in Çince ismi olan Hongmeng’in ticari marka hakları, Huizhou Qibei Technology isimli şirketteydi. Bu nedenle Huawei’nin ticari marka başvurusu Çin’in resmi fikri mülkiyet kurumu tarafından reddedilmişti. Ancak Huizhou’yla Huawei’nin uzlaşmasıyla birlikte bu sorun ortadan kalkmış oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER