Teknoloji

Huawei kargolarının kasıtlı olarak ABD’ye yönlendirildiğini öne sürüyor

huawei developer accelerator

Huawei ve ABD arasında giderek artan gerilim, bambaşka bir yöne girmiş gibi görünüyor. Çinli telekomünikasyon devi, Amerikan kargo şirketi FedEx‘i başka ülkelere gitmesi gereken paketleri ABD’ye yönlendirmekle suçluyor. Çin’e gitmesi gereken iki paketin ABD’ye yönlendirildiğini belirten şirket, Vietnam’dan Asya’daki diğer ofislere gidecek iki paketin de ABD’ye yönlendirilmesine çalışıldığını öne sürdü.

Huawei‘den Reuters‘e verilen bilgiye göre, ABD’ye yönlendirilen kargolarda teknolojik bir unsur bulunmuyordu. Sadece ticari belgelerin yer aldığı paketlerin takip bilgileri de paylaşılırken, paketlerin neden yanlış yönlendirildiği konusunda şimdilik bir açıklama gelmedi.

Huawei cephesinin öfkesini görmek ise çok zor değil. Şirketten yapılan açıklamada, kargoların yönlendirilmesinin Huawei’nin FedEx’e olan güvenini sarstığı ve şirketin de lojistik ihtiyaçlarını yeniden değerlendirme yoluna gittiği belirtildi. Şirket, konuyla ilgili olarak Çin’in posta düzenleme kurumuna şikayette bulunduğu ifade edildi.

FedEx tarafından yapılan açıklamada ise paketlerin yanlışlıkla başka yerlere yönlendirildiği ve bunun için ABD hükümetinden veya başka bir yerden bir talimat gelmediği belirtildi. FedEx, yanlış yere yönlendirilen paketlerin doğru adreslere ulaşması için Huawei’yle ortak bir çalışma yürütüldüğünün altını çizdi.

Bu olay, yaşanan tüm karmaşanın içinde küçük bir halka olabilir. Ancak Huawei cephesinin ABD’nin yaptırımlarına karşı artan öfkesini göstermesi açısından öne taşıyor. ABD’nin ticaret yasağıyla karşı karşıya kalan Çinli şirketin Google ve Intel gibi Amerikan şirketleriyle olan ilişkisi sekteye uğramış durumda.

İLGİLİ HABERLER