Manşetler

Huawei’ye bir engel de Facebook’tan geldi

huawei facebook

Huawei Facebook ve Facebook’un sahibi olduğu diğer platformların uygulamalarını bundan böyle telefonlarında ön yüklü şekilde sunamayacak. Sosyal medya devinin bu kararı, Batı dünyasının önemli teknoloji şirketlerinin Trump yönetiminin Huawei’yi kara listeye almasının ardından Çinli üreticiyle bağlarını koparmasının en güncel örneğini teşkil ediyor.

Huawei cihaz sahipleri WhatsApp, Instagram ve Facebook’un ana uygulamasını indirmeye devam edebilecek. Bu uygulamaların güncellemeleri de Google Play Store üzerinden gerçekleştirilecek. Ancak Huawei bu uygulamaları şimdiye kadar yaptığı gibi ön yüklü şekilde sunamayacak.

Facebook, Trump yönetiminin Huawei’ye karşı getirdiği ticaret yasağı konusunda Google’dan daha farklı bir politika izlemeyi seçmişe benziyor. Google, mevcut Huawei telefonlarına güvenlik güncellemesi gönderebilmek için 19 Ağustos’a kadar geçici lisans almış durumda. Hâlihazırda mağazalarda olan, sevkiyatı gerçekleştirilmeyen ve hatta üretilmeyen Huawei telefonlarda da Google hizmetleri ön yüklü olarak sunulacak. Facebook ise Huawei’nin üretim tesislerinden çıkış yapmayan telefonlardaki ön yüklü uygulamalarını kaldıracak.

Huawei için Facebook Google veya ARM kadar endişe verici bir kayıp gibi görünmüyor. Google Android hizmetlerinin sunumu, ARM ise şirketin kendi yongalarını geliştirmesi açısından büyük önem taşıyor. Ancak Facebook’un kararı, Huawei’nin önemli üçüncü taraf uygulamaları kullanıcılarına ulaştırmak için yararlanabileceği potansiyel bir yolu kapatmış oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER