Teknoloji

Huawei de uygun fiyatlı bir katlanabilir ekranlı telefon çıkarabilir

Huawei'nin katlanabilir telefonu Mate Xs 8 Nisan'da Türkiye'de satışta

Esnek ekrana sahip katlanabilir ekranlı telefonların akıllı cihazlar arasındaki yeri hâlâ belirsizliğini koruyor. İlk nesil katlanabilir ekranlı cihazların talihi pek parlak olmazken; bu durumda donanımsal sorunlar kadar belirlenen yüksek fiyatlar da etkili olmuştu. Katlanabilir telefonların akıbeti konusunda hâlâ belirsizlik olsa da, bir nokta kesin gibi görünüyor. Çıkan her yeni katlanabilir telefonla birlikte fiyatların da düşmesi bekleniyor. Bu düşüşe katkı sağlayacak şirketlerden birisi de Huawei olacağa benziyor.

Ekran Tedarik Zincirleri Danışmanları isimli grubun CEO’su Ross Young, Huawei’nin önümüzdeki sonbaharda uygun fiyatlı bir katlanabilir ekranlı telefon çıkaracağını açıkladı. Young, bu cihazın Mate 40 serisiyle birlikte tanıtılmasını beklediğini dile getirdi.

GregglesTV isimli YouTube kanalına konuşan Young, Huawei’nin ekranı içe doğru katlanan bir telefon üzerinde çalıştığını iddia etti. Şirketin mevcut katlanabilir telefonları Mate X ve Mate Xs’in ekranları dışa doğru katlanıyor.

Young, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Huawei’nin hem istiridye kabuğu hem de içe doğru katlanabilen modeller çıkarmasını bekliyoruz. Şirketin şu sıralarda istiridye kabuğu model için ultra ince cam çözümü geliştirmekte sıkıntı yaşadığını düşünüyoruz. Ancak içe doğru katlanabilen modelin bu yıl içinde çıkmasını ve agresif şekilde fiyatlandırılmasını öngörüyoruz.”

Huawei’nin bu telefonda kullanılacak panel için şimdiden 500 bin sipariş verdiği de iddialar arasında yer alıyor.

Huawei, uygun fiyatlı bir katlanabilir ekranlı telefon çıkarma konusunda yalnız kalmayacak gibi görünüyor. Samsung’un da Galaxy Fold Lite adını taşıyan yeni ve uygun fiyatlı bir katlanabilir ekranlı telefon üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER