Teknoloji

Samsung Galaxy Fold Lite ile katlanabilir ekran deneyimini uygun fiyatla sunabilir

Galaxy z Fold 2

Samsung Galaxy Fold mühendislik bakımından etkileyici bir cihaz olsa da, ticari başarı bakımından beklentileri karşılamamıştı. Akıllı telefonun 1980 dolarlık yurt dışı satış fiyatı, bu durumun en önemli sebebi olarak öne çıkmıştı. Güney Koreli şirketin ikinci katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip teknik açıdan aynı güce sahip olmasa da, uygun fiyatı sayesinde tüketicilerden daha fazla ilgi görmüştü. İddialara göre, Samsung bu yıl içinde Galaxy Fold Lite olarak anılan daha da uygun fiyatlı bir katlanabilir telefon çıkarmayı planlıyor.

Akıllı telefon için Galaxy Fold Lite ismini ilk olarak ünlü duyumcu Max Weinbach ortaya attı. Bu telefonun orijinal Galaxy Fold’a kıyasla daha küçük bir dış ekrana sahip olması bekleniyor. Ana ekranın büyüklüğü konusunda ortada bir bilgi bulunmazken; Weinbach, bu ekranda Ultra İnce Cam ile koruma sağlanmayacağını belirtti. Bu da Galaxy Fold Lite’ın ekranının Galaxy Fold’unki kadar hassas olabileceği anlamına geliyor.

Lite versiyonun orijinal Galaxy Fold’a üstünlük sağlayacağı bazı alanlar da bulunacak gibi görünüyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 işlemcinin yer alacağı söyleniyor.

https://twitter.com/MaxWinebach/status/1260229743737266178

Bu da cihazı hem orijinal Galaxy Fold’dan hem de Galaxy Z Flip’ten daha güçlü hâle getiriyor. 256 GB dahili depolama alanı, alüminyum ve camın kullanıldığı kasa da telefonun olası özellikleri arasında sayılıyor.

Weinbach’ın iddiasına göre, Samsung Galaxy Fold Lite yurt dışında 1099 dolar karşılığında satılacak. Bu da telefonun Galaxy S20’nin baz versiyonundan 99 dolar daha pahalı olacağı anlamına geliyor. Galaxy Fold Lite’ta fiyatı düşük tutmak için yapılan en önemli fedakarlıklardan birisi de 5G desteği sunmamak olacak gibi görünüyor. Weinbach, akıllı telefonun 4G desteğiyle geleceğini iddia ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER