Teknoloji

Huawei Çin’de gördüğü destekle ABD’ye kafa tutuyor

Huawei Çin’de gördüğü destekle ABD’ye kafa tutuyor
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Huawei, ABD’nin uyguladığı yaptırımlara rağmen, ana vatanı Çin’de başarılı bir performans sergilemeye devam ediyor. Pazar araştırma şirketi Canalys’in raporuna göre, Huawei’nin Çin’deki akıllı telefon sevkiyatları bir önceki yıla kıyasla yüzde 66 oranında arttı.

Huawei’nin geride kalan üç aylık dönemde Çin’de sevkiyatını gerçekleştirdiği akıllı telefon sayısı 41.5 milyon oldu. Bu da şirkete yüzde 42 gibi büyük bir pazar payı elde etme imkanını sağladı. Bu başarıda ABD’nin yaptırımlarına karşı vatansever duygular içinde Huawei’ye yönelen Çinliler önemli bir rol oynamış gibi görünüyor.

Canalys’in verilerine göre, Huawei’nin 2018’in üçüncü çeyreğinde Çin akıllı telefon pazarındaki payı yüzde 25 seviyesindeydi. Şirket, söz konusu dönemde 25 milyon telefon satmıştı. Canalys’in paylaştığı veriler, Huawei’nin kendi verileriyle de örtüşüyor. Çinli üretici de üçüncü çeyrek gelirinin bir önceki yıla kıyasla yüzde 24.4 oranında arttığını açıklamıştı. Huawei’nin yılın ilk üç çeyreğinde sattığı toplam telefon sayısı da bir önceki yıla kıyasla yüzde 26 oranında arttı ve 185 milyonun üstüne çıktı.

Huawei için Çin’de güzel günler sürecek gibi görünüyor

Çin akıllı telefon pazarında Huawei’yi sırasıyla Oppo, Vivo, Xiaomi ve Apple takip ediyor. Apple’ın Çin’deki pazar payı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 2 oranında düştü. Apple, 2019’un üçüncü çeyreğinde Çin’de 5.1 milyon iPhone sevkiyatı gerçekleştirdi. Bu telefonların yüzde 40’lık kısmını çeyreğin sonlarında satışa sunulan iPhone 11 modelleri oluşturuyor. Dolayısıyla iPhone 11 ailesi sayesinde Apple, yılın son çeyreğinde Çin’deki pazar payı artabilir.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
Satın Al
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
Satın Al
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Satın Al
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
Satın Al
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

[irp]

Huawei için Çin’deki güzel günler devam edecek gibi görünüyor. Canalys’in mobiliteden sorumlu başkan yardımcısı Nicole Peng, Huawei’nin Çin’deki güçlü konumu sayesinde tedarik zincirleriyle ve kanal ortaklarıyla etkin şekilde müzakere edebildiğini belirtti. Peng, 5G şebekesinin faaliyete geçişinin de Huawei’nin Çin’deki gücünü biraz daha artırabileceğini sözlerine ekledi.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl