Teknoloji

Huawei Çin’de gördüğü destekle ABD’ye kafa tutuyor

huawei p30 pro mate 30
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei, ABD’nin uyguladığı yaptırımlara rağmen, ana vatanı Çin’de başarılı bir performans sergilemeye devam ediyor. Pazar araştırma şirketi Canalys’in raporuna göre, Huawei’nin Çin’deki akıllı telefon sevkiyatları bir önceki yıla kıyasla yüzde 66 oranında arttı.

Huawei’nin geride kalan üç aylık dönemde Çin’de sevkiyatını gerçekleştirdiği akıllı telefon sayısı 41.5 milyon oldu. Bu da şirkete yüzde 42 gibi büyük bir pazar payı elde etme imkanını sağladı. Bu başarıda ABD’nin yaptırımlarına karşı vatansever duygular içinde Huawei’ye yönelen Çinliler önemli bir rol oynamış gibi görünüyor.

Canalys’in verilerine göre, Huawei’nin 2018’in üçüncü çeyreğinde Çin akıllı telefon pazarındaki payı yüzde 25 seviyesindeydi. Şirket, söz konusu dönemde 25 milyon telefon satmıştı. Canalys’in paylaştığı veriler, Huawei’nin kendi verileriyle de örtüşüyor. Çinli üretici de üçüncü çeyrek gelirinin bir önceki yıla kıyasla yüzde 24.4 oranında arttığını açıklamıştı. Huawei’nin yılın ilk üç çeyreğinde sattığı toplam telefon sayısı da bir önceki yıla kıyasla yüzde 26 oranında arttı ve 185 milyonun üstüne çıktı.

Huawei için Çin’de güzel günler sürecek gibi görünüyor

Çin akıllı telefon pazarında Huawei’yi sırasıyla Oppo, Vivo, Xiaomi ve Apple takip ediyor. Apple’ın Çin’deki pazar payı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 2 oranında düştü. Apple, 2019’un üçüncü çeyreğinde Çin’de 5.1 milyon iPhone sevkiyatı gerçekleştirdi. Bu telefonların yüzde 40’lık kısmını çeyreğin sonlarında satışa sunulan iPhone 11 modelleri oluşturuyor. Dolayısıyla iPhone 11 ailesi sayesinde Apple, yılın son çeyreğinde Çin’deki pazar payı artabilir.

Huawei için Çin’deki güzel günler devam edecek gibi görünüyor. Canalys’in mobiliteden sorumlu başkan yardımcısı Nicole Peng, Huawei’nin Çin’deki güçlü konumu sayesinde tedarik zincirleriyle ve kanal ortaklarıyla etkin şekilde müzakere edebildiğini belirtti. Peng, 5G şebekesinin faaliyete geçişinin de Huawei’nin Çin’deki gücünü biraz daha artırabileceğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER