İncelemeler

Huawei Ascend P7 İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei-ascend-p7-inceleme-00013

Huawei’nin yaz başında duyurusunu gerçekleştirdiği ve geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de de satışa sunduğu Ascend P7, Çinli şirketin en son amiral gemisi ürünlerinden bir tanesi. Üst sınıf Android telefon olarak nitelendirebileceğimiz Ascend P7 nispeten uygun fiyatıyla Samsung, HTC, LG, Sony gibi diğer Android telefon üreticilerinin amiral gemisi ürünlerine önemli bir alternatif olma özelliği taşıyor. Dört çekirdekli işlemci, Full HD ekran, önde yer alan 8 megapiksel kamera gibi dikkat çekici özelliklere sahip olan Huawei Ascend P7 ile ilgili detayları yazının devamında bulabilirsiniz.

Huawei Ascend P7’nin tasarım açısından selefi Ascend P6’nın çizgisini devam ettirdiğini görüyoruz. 139.8 x 68.8 x 6.5 mm.’lik boyutlarıyla Ascend P7, P6 ile hemen hemen aynı kalınlığa sahip olan, ancak 5 inç ekranı nedeniyle ondan biraz daha uzun ve geniş olan bir cihaz. Ekran büyümüş olsa da, epey dar tutulan çerçeve sayesinde cihaz rahatlıkla tutulup kullanılabiliyor. 124 gr. ağırlık da 5 inç ekranlı bir telefon için bir hayli düşük sayılır. Gerçekten de telefonu elinize aldığınızda onun hafifliğini fazlasıyla hissediyorsunuz.

huawei-ascend-p7-inceleme-00016

Ascend P6’nın metalden yapılmış arka paneli P7’de yerini cama bırakıyor. Telefon böylelikle biraz Sony Xperia Z2 veya Apple iPhone 4S’teki havayı veriyor. Telefonun arkasını ışığa tuttuğunuzda yansıma sayesinde noktalı deseni farkedeceksiniz. Hem önde hem de arkada kullanılan Gorilla Glass 3 cam sayesinde telefon çiziklere, çatlamalara ve kırılmalara karşı daha dayanıklı hâle geliyor. Bu sayede telefonu içinde anahtarlık olan bir cepte bile güvenle taşımanız mümkün.

huawei-ascend-p7-inceleme-00019

5 inç ekran ön bölümün büyük bir bölümünü kaplıyor. Navigasyon tuşları ekran üstü olacak şekilde ayarlandığı için ekranın altında fiziksel tuşlar için alan ayırmaya gerek kalmamış. Altta yer alan nispeten ince bir şerit üstünde Huawei logosu bulunuyor. Hemen hemen aynı genişliğe sahip olan üst çerçevede ise ahize hoparlörü, LED bildirim ışığı ve 8 megapiksel kamera bulunuyor.

huawei-ascend-p7-inceleme-00017

Ascend P7’nin üç kenarı metalle çevrili, alt kenar ise plastikle kaplı ve bu plastik bölüm aslında telefonun bütün parçalarını bir araya toplayan bir iskelet görevini yapıyor. Metal çerçevenin görünümü ve tarzı nedeniyle Ascend P7 biraz olsun iPhone havası kazanıyor. Telefonun sağ kenarında yukarıdan aşağı doğru ses ve güç tuşları, microSD ve microSIM kart yuvaları bulunuyor. Karşı kenarda ise herhangi bir tuş veya yuva yok. Altta microUSB portu ve mikrofon bulunurken üstte de 3.5 mm. kulaklık jakını ve ikinci mikrofonu görüyoruz.

huawei-ascend-p7-inceleme-00018

Arkada 13 megapiksel kameranın sol üst köşeye yerleştirildiği, bunun hemen altında da LED flaşın bulunduğu hemen dikkat çekiyor. Huawei logosu da oldukça hoş görünüyor. Kamera-flaş ikilisiyle aynı doğrultuya hoparlör yerleştirilmiş.

1080p ekranlar üst sınıf Android telefonlarında standart hâlini aldı. Hatta artık daha yüksek çözünürlüklü Quad HD ekranları da görmeye başladık. Huawei Ascend P7, sahip olduğu 5 inç 1080p ekran sayesinde en önemli şartlardan bir tanesini karşılıyor. Bu ekran amiral gemisi akıllı telefondan beklenen derecede keskin, parlak ve canlı yazılar ve görüntüler sunuyor. Kullanıcı arayüzündeki ikonları keskin şekilde gösterirken, küçük yazıların bile okunaklı olmasını sağlıyor.

huawei-ascend-p7-inceleme-00021

Ascend P7’nin ekranı IPS LCD teknolojisine sahip. Bu, yüksek görüş açılarının var olduğu anlamına geliyor. Böylelikle telefonunuzda bir şey izlerken veya fotoğraflara bakarken başkalarının da size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. Ekran güneş ışığı altında da rahat bir görüş sağlıyor. Zengin renkleri ve tatmin edici nitelikteki derin siyahları da bu ekranın hem multimedya içerikleri tüketirken hem de oyun oynarken yeterli olmasını mümkün kılıyor.

huawei-ascend-p7-ekran-goruntuleri-00004

Huawei Ascend P7’nin içinde Çinli şirketin kendi geliştirdiği 1.8 GHz dört çekirdekli HiSilicon Kirin 910T yongaset bulunuyor. Bu yongaset Mali-450MP4 grafik işlemci birimini de barındırıyor. 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ve 64 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası da diğer özellikler arasında bulunuyor.

Ascend P7’nin performansına baktığımızda genel olarak iyi seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Ancak EmotionUI kullanıcı arayüzünde gezinirken ara sıra takılmalar gözlemledik. Ayrıca bazı uygulamalarda da yavaşlık hissediliyor. Oyun tarafındaysa Huawei Ascend P7 fena görünmüyor. Asphalt 8: Airborne gibi üst sınıf bir oyunu Ascend P7’de akıcı ve detaylı grafikler ve yüksek tepkisellik eşliğinde zevkli şekilde oynadık. Cihazda yüklü gelen dahili internet tarayıcısının performansı da iyi. 5 inç 1080p ekran masaüstü web sitelerini bile genel görünümde düzgün ve okunaklı şekilde görüntülüyor, sayfaları işlemeyi hızlıca yapıyor. SunSpider Benchmark testinden elde edilen 1000 ms civarındaki sonuç üst sınıf akıllı telefonlarınkinden biraz geride kalsa da, fena sayılmaz.

huawei-ascend-p7-ekran-goruntuleri-00005

Android telefonlarını test etmek için sıkça kullandığımız AnTuTu Benchmark testinden elde edilen 27000 civarındaki puan da aslında performans hakkında sarfettiğimiz yorumlarla örtüşüyor. Telefonun performansı genel olarak Samsung, HTC, Sony, LG gibi üreticilerin üst sınıf Android telefonlarının biraz altında kalıyor, bu hissediliyor. Ancak genele bakacak olursak, Huawei Ascend P7’nin performansı sahiplerini çok da mutsuz etmeyecektir.

huawei-ascend-p7-ekran-goruntuleri-00001

Ascend P7’de 2500 mAh gibi yüksek olarak nitelendirebileceğimiz bir batarya geliyor. Bu batarya normal yoğunluklu kullanımda bir tam güne yaklaşan tek şarjlık pil ömrü sunuyor. Tıpkı diğer telefonlar gibi, Ascend P7’yi da daha sık kullanırsanız, bu süre aşağılara doğru inecektir. Ekran parlaklığını kısmak, oyun veya internetten video izlemek gibi pilin en büyük düşmanı olan aktivitelerden uzak durmak ihtiyaç duyduğunuzda daha fazla gücün elinizde kalmasını sağlayacaktır.

huawei-ascend-p7-ekran-goruntuleri-00024

Bu arada Huawei Ascend P7’de yer alan süper güç tasarruf modu pil seviyesi azaldığında devreye giriyor, ana ekran güç kullanımı minimuma inecek şekilde monokrom tasarıma bürünüyor, hücresel bağlantı da kapatılıyor. Telefon sadece SMS ve görüşmeler için kullanılıyor.

huawei-ascend-p7-ekran-goruntuleri-00027

Yazılım tarafına baktığımızda Huawei’nin yoğun etkilerini görüyoruz. Android 4.4.2 KitKat’ın yüklü geldiği telefonda Huawei’nin özel kullanıcı arayüzü EmotionUI’in ağırlığı fazlasıyla hissediliyor, hem de her anlamda. Android’in ham hâlinden ve diğer üreticilerin özelleştirilmiş arayüzlerinden farklı duran EmotionUI’da uygulama menüsü yok. Sadece ana ekranlar arasında geziniyorsunuz ve Google Play’den yüklediğiniz bütün uygulamaların kısayolları ana ekrana ekleniyor. Eğer başka bir Android telefondan Ascend P7’ye geçiş yapacaksanız, bu düzen sizi biraz zorlayacaktır, alışmanız biraz zaman alacaktır.

huawei-ascend-p7-inceleme-00020

Kilit ekranı kullanışlılığı ve güzelliğiyle dikkat çekiyor. Huawei, cihaza yüklediği birbirinden etkileyici duvar kağıtları sayesinde kilit ekranının sıkıcılığını ortadan kaldırıyor. Kilit ekranındayken parmağınızı ekranın alt kısmından yukarı doğru sürüklediğinizde karşınıza çıkan panelde bu fotoğraflar arasında gezinmenizi veya beğendiklerinizi paylaşmanızı sağlayan kontroller mevcut. Ayrıca yine bu panelde Takvim, Hesap Makinesi, El Feneri ve Ayna gibi, telefonun ekranı kilitliyken hemen erişme ihtiyacı hissedebileceğiniz uygulamaların kısayolları da bulunuyor.

huawei-ascend-p7-inceleme-00012

Huawei EmotionUI’da özelleştirme imkanı fazla sayılır. Temalar uygulaması içinden telefonun mevcut temasını, telefonda yüklü gelen seçenekler arasından bir tanesiyle değiştirebilir veya internet üzerinden daha fazla tema elde edebilirsiniz. Ekran kilidi stili, kilitleme ekran geçişi, uygulama ikonu stili gibi unsurlar da özelleştirilebilirler arasında bulunuyor.

huawei-ascend-p7-ekran-goruntuleri-00017

Ayrıca ana sayfa stili için de Standart veya Sade arasından seçim yapabilirsiniz. Sade arayüzde basit bir düzen ve büyük simgeler kullanılıyor, bu mod özellikle ekranı görmekte biraz olsun zorlanan, biraz daha klasik telefon deneyimi yaşamak isteyenler için ideal gibi görünüyor.

Ascend P7 Vodafone tarafından satıldığı için açılışta sizi bir Vodafone animasyonu karşılıyor. Ayrıca ekranın sağ üst köşesinde de operatör bilgisi olarak Vodafone sürekli karşımızda. EmotionUI’nin farklılıklarından bir tanesi de bu operatör bilgisi gösterimi olmalı. Normalde mobil operatörlerin tanıtım görsellerine sonradan ekledikleri, Android’in doğasında bulunmayan bir özelliği Huawei kullanıcı arayüzüne entegre etmiş, fena da olmamış. Bu arada Vodafone Self Servis uygulaması da Ascend P7’de yüklü olarak geliyor.

huawei-ascend-p7-ekran-goruntuleri-00021

Telefon Yöneticisi uygulaması sayesinde Ascend P7’yi daha da hızlandırabilir, depolama alanındaki gereksiz dosyaları temizleyebilir, istemediğiniz kişileri engelleyebilir veya güç tasarrufu için gerekli adımları atabilirsiniz. Yedekleme, bildirim yöneticisi, rahatsız etme modu gibi özelliklerin ayarları da bu Telefon Yöneticisi üzerinden yapılabiliyor. Telefon Yöneticisi dışında Dosya Yöneticisi, El Feneri, Ayna, Hava Durumu, Büyüteç, Uygulama Yükleyici, Ses Kaydedici gibi araçlar da Ascend P7’de yüklü olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan Popüler Uygulamalar klasörü altında da Polaris Office 4.0, Sihirli Etiket, Facebook, Twitter uygulamalarını yüklü olarak görüyoruz.

huawei-ascend-p7-inceleme-00022

Huawei EmotionUI’nin yoğun özelleştirmeler içeren kullanıcı arayüzü yerine Android’in temel kullanıcı deneyimini ve uygulama menüsünü geri istiyorsanız, Google Play Store’da ücretsiz olarak sunulan Google Asistan Launcher uygulamasını yükleyerek bunu gerçekleştirebilirsiniz. Bunu da bir dipnot olarak belirtelim.

Ascend P7’nin arkasında 13 megapiksel, otomatik odak, LED flaş, coğrafi etiketleme, yüz ve gülümseme algılamaları, panorama ve HDR modlarına sahip bir kamera bulunuyor. Bu kamera 1080p/3ofps Full HD video kaydı da gerçekleştirebiliyor.

huawei-ascend-p7-kamera-fotograflari-00005

Ascend P7 ile gündüz vakti yeteri kadar aydınlık ortamlarda çektiğimiz fotoğrafların bir hayli keskin olduğunu görüyoruz. Ancak yakınlaştırma yapmaya başladığımızda detayların yoksunluğunu farkediyoruz. Renkler bakımından da Ascend P7 ile çekilen fotoğraflar biraz soğuk görünüyor. HDR modunun varlığı memnun edici, bunun sayesinde akşamüstü veya gölgede çekilen fotoğraflara biraz daha parlaklık ve canlılık katmak mümkün oluyor.

huawei-ascend-p7-kamera-fotograflari-00001

Arka kameradan daha çok, Huawei Ascend P7’nin 8 megapiksel çözünürlük desteğine sahip ön kamerasını sevdik. Yüksek çözünürlük değeri sayesinde rakiplerine göre önemli bir avantaj sağlayan P7 ile keskin ve kaliteli selfie fotoğraflar çekebilirsiniz.

huawei-ascend-p7-kamera-fotograflari-00025

Güzelleştirme modu sayesinde yüzünüzdeki leke, sivilce ve çizgilerden kurtulabilir ve pürüzsüz bir ciltle fotoğraflar çekebilirsiniz. Ancak güzelleştirme modu ayarını dengeli yapmakta fayda var, aksi takdirde yüzünüz bir çizgi film karakterinin yüzünü andırabilir, fotoğrafın doğallığı olumsuz etkilenebilir.

Huawei Ascend P7 sahip olduğu 5 inç 1080p ekran, dört çekirdekli işlemci, 13 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel ön kamera gibi özellikler sayesinde üst sınıf telefon çizgisine tutunmayı başarıyor, uygun fiyatıyla da Sony, Samsung, HTC, LG gibi şirketlerin daha yüksek fiyatlı modellerine bir alternatif oluşturuyor. Tasarımıyla kullanım zevkini artıran bu telefonun EmotionUI özelleştirilmiş kullanıcı arayüzüne alışmakta biraz zorlanabilirsiniz. Arka kamerasıyla tatmin edici nitelikte fotoğraflar çekerken ön kamerasıyla etkileyici selfie fotoğraflar çekmeye olanak sağlıyor. Huawei Ascend P7 fiyat ve performans arasında düzgün ve dengeli bir çizgi tutturmuş ve bu telefonu satın alanlar tercihlerinden dolayı pişman olmazlar gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER