Teknoloji

Huawei Ascend P6 Google Edition yolda olabilir

Samsung Galaxy S4 ve HTC One’ın ham Android kullanıcı arayüzüyle çalışan akıllı telefonlarını çıkarmasının ardından benzer bir cihazın Huawei’den de geleceği konuşuluyor. Üstelik Huawei’nin mobil cihaz ürün bölümü başkanı Kevin Ho Pocket-lint sitesine, Huawei Ascend P6’nın ham Android arayüzüyle çalışan versiyonunun yolda olduğunu belirtti.

huawei-ascend-p6-resmi-180613

Huawei yöenticisi GOogle ile Huawei Ascend P6 with Google Edition tarzı bir telefon çıkarma ihtimalleri üzerinde fikir alışverişi yürüttüklerini kaydetti. Ne var ki, Huawei’nin tepe yöneticisi Richard Yu, 18 Haziran tarihinde Londra’da düzenlenen Huawei Ascend P6 tanıtımı sırasında böyle bir durumun söz konusu olmadığını, Huawei’nin Emotion UI kullanıcı arayüzünün Google’ın Android deneyimi üzerinde yüzlerce gelişim kaydettiğinin altını çizmişti. Yu, kullanıcı arayüzünün kullanıcının hisleriyle daha bağlantılı olduğunu belirtmişti.

Huawei Ascend P6 gibi yepyeni bir telefonu “Google Edition” gibi bir etiketle çıkaracak olmak Çinli şirketin pazarlama planlarıyla ne kadar uyuşur, bunu bilemiyoruz. Ancak Samsung ve HTC’nin telefonlarını piyasaya sürdükten kısa bir süre sonra “Google Edition” etiketiyle ve ham Android kullanıcı arayüzüyle yeniden çıkarmaları pazarlama hamlelerini çok da fazla sekteye uğratmaz gibi görünüyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER