Teknoloji

Huawei AppGallery etki alanını büyütmeye devam ediyor

huawei appgallery

Huawei, uygulama mağazası AppGallery ile ilgili en güncel sayıları paylaştı. Çinli üreticinin ekosisteminin kalbinde yer alan AppGallery’nin aylık aktif kullanıcı sayısı 530 milyonu geçti. Uygulama dağıtımında yüzde 83’lük bir artış kaydeden platformun 2020’deki yükleme sayısı ise 384 milyara ulaştı.

Huawei’nin tüketici elektroniği grubu CEO’su Richard Yu tarafından paylaşılan sayılara göre, AppGallery’ye kayıtlı uygulama geliştiricisi sayısı 2.3 milyonu buldu. Bu sayı, 2019’a kıyasla yüzde 77 oranında bir artış anlamına geliyor.

Huawei, hem yerel hem de küresel geliştiricilerle iş birliği yapıyor. Buna paralel olarak 2019’un sonunda 25 ülkede aktif olan AppGallery’ye artık beş farklı bölgede ve 42 ülkede erişilebiliyor. Küresel Ortaklıklar Direktörü Zhang Zhe, HMS Core için optimize edilmiş uygulama sayısının bir yıl içinde ikiye katlandığını dile getirdi.

Huawei AppGallery için geliştiricilerden gelen talebin önemine ise şu sözlerle dikkat çekiyor: “AppGallery’ye dünyanın dört bir yanından geliştiricilerin katkı sağlaması, Huawei’nin cihaz gücünü ve daha özel kullanıcı deneyimi sağlama potansiyelini gösteriyor.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER