Teknoloji

Katlanabilir iPhone 2023 yılında gelebilir

katlanabilir iphone 13
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Katlanabilir iPhone ile ilgili dedikodular yeni değil. Ancak Apple ürünleri ve servisleri konusunda sağlam bir ünü olan analist Ming-Chi Kuo, bu beklenen cihazla ilgili yeni bilgiler paylaştı. Kuo, Apple’ın 2023 yılında bu ürünü çıkarma fikrini değerlendirdiğini, telefonun 7.5 ile sekiz inç arasında bir ekran barındıracağını söyledi. Daha önce çıkan dedikodular ekranın daha küçük olacağını, iPhone 12 Pro Max’in boyutlarına yakın olacağını işaret ediyordu.

Apple’ın katlanabilir iPhone prototipleri üzerinde çalıştığına dair farklı haberler çıkmıştı. Ancak MacRumors’a göre Kuo, ürünle ilgili çalışmaların henüz resmi olarak başlatılmadığını söyledi. Bu arada Samsung, Huawei, Motorola, Royole gibi şirketler şimdiden birden fazla katlanabilir cihaz çıkardılar. Ne var ki, bunlar henüz katlanabilir cihaz segmentinin ilk üyeleri ve çoğunlukla da yüksek fiyatlara sahip.

Kuo’ya göre, ekran açıldığında iPad Mini’deki ekranın boyutlarında olacak. Bu durum Apple’ın Motorola Razr veya Samsung Galaxy Z Flip yerine, Galaxy Fold yaklaşımını izleyeceğini gösteriyor. Normal boyutlardaki bir telefon, açıldığı zaman küçük bir tablete dönüşecek. Ekranları kimin üreteceği bilinmiyor, ancak Apple’ın hem LG hem de Samsung ile çalışabileceğine dair dedikodular var.

Prototiplerle ilgili dedikodular ve Kuo tahminleri ile ilgili bu haber, Apple’ın gerçekten de katlanabilir iPhone üzerinde çalıştığını gösteriyor. Ne var ki, bu cihazı şu an için beklememeliyiz. Kuo’nun 2023 çıkış tarihi tahmini Apple’ın büyük teknoloji ve seri üretim hususlarını çözmesiyle de bağlantılı olacak. Sürekli gördüğümüz gibi, katlanabilir telefonlar için doğru noktayı bulmak kolay değil. Eğer Apple bunu yapabilirse ki, şirket her zaman girdiği işlere en iyisini yaptığına inandığı zamanlarda girer, katlanabilir telefonlar için yeni bir referans noktası oluşturabilir.

İLGİLİ HABERLER