Teknoloji

Instagram Live Rooms ile dört kişi aynı anda canlı yayın yapabilir

instagram live rooms
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram aynı anda daha fazla kişinin canlı yayına girmesini istiyor. Bu yüzden dün itibarıyla Live Rooms, yani Canlı Odalar adını verdiği yeni bir özelliği başlattı. Dünya çapında kullanıma sunulacak özellik, önceki iki kişilik sınıra kıyasla, canlı yayında dört kişinin görüntülü sohbet etmesine olanak tanıyor. Instagram’ın yayınladığı blog yazısı, bu özelliğin insanları bir “talk show veya podcast” başlatmaya, “jam session” düzenlemeye veya diğer içerik oluşturucularla iş birliği yapmaya teşvik etmesini umduğunu söylüyor.

Daha fazla insanla canlı yayına geçmek, odaların daha geniş kitleleri çekebileceği anlamına geliyor. Katılan herkesin takipçileri canlı odayı görecek ve bildirimlerine bağlı olarak haber verilecek. Etkin katılımcılar tarafından engellenen hiç kimse canlı yayına katılamayacak.

Burada yapılacak en kolay karşılaştırma, insanların odalarda canlı yayında birbirlerini dinlemesini sağlayan sosyal ağ tabanlı canlı ses yayını uygulaması Clubhouse’dur. Aynı anda 10’dan fazla kişi konuşabilir ve odalar 8 bin kişiye kadar kullanıcı alabilir. Facebook’un Clubhouse’a karşı doğrudan bir rakip oluşturduğu bildiriliyor, ancak Instagram Live, Clubhouse ile ilgilenen ancak şu anda ona erişemeyen bazı kişileri yakalayabilir. Ne de olsa Clubhouse yalnızca davet sistemiyle üye olunabilen bir uygulama ve sadece iOS cihazlarından kullanılabilir.

Ancak Clubhouse’dan farklı olarak Instagram Live, insanların kamera önünde olmasını gerektiriyor. Bu da iyi görünme ve fotojenik bir ortamda olma gibi ek baskıları beraberinde getirir. Clubhouse bu açıdan daha ilgi çekici, çünkü sadece bir telefon gerektiriyor ve ses beklentisini düşürüyor. İnsanlar arabadayken, yürüyüşteyken veya gürültülü bir yerde düzenli olarak sohbet edebilirler veya canlı sohbetleri dinleyebilirler. Yine de Instagram Canlı Odalar, insanlar önceden sahip oldukları takipçilerine geri dönmesini sağlayabilir. Ayrıca bir odadaki daha fazla insan yüksek enerji yaratabilir.

İLGİLİ HABERLER