Teknoloji

Huawei telefon üretiminde frene basıyor

huawei starlink

Huawei ABD tarafından kendisine uygulanan yasağın uzun sürmesini bekliyor gibi görünüyor. South China Morning Post gazetesinde yer alan habere göre; Foxconn, siparişlerin iptal edilmesi nedeniyle pek çok bantta Huawei telefon üretimini durdurdu. Söz konusu kesintinin kısa vadeli mi, yoksa uzun vadeli mi olduğu bilinmiyor. Ancak Huawei’nin artan talepleri nedeniyle Foxconn’un iş gücünü artırmasının ardından böyle bir talebin gelmesi dikkat çekiyor.

Foxconn cephesi konuyla ilgili açıklama yapmayı reddederken, Huawei de şu an için sessizliğini koruyor.

Bu haberin doğru çıkması, Huawei’nin uzun süredir devam eden hızlı büyümesinin sona ereceğini kesinleştirebilir. Açık bir izin olmadan Amerikan şirketlerinin kendisiyle çalışamayacak olması, Huawei’nin önünde frene basmaktan başka bir yol bırakmamış gibi görünüyor. Resmi Android desteği ve Google uygulamaları ile Qualcomm gibi donanım üreticilerinin işbirliği olmadan Huawei’nin telefonlarının Çin dışındaki ülkelerde rekabetçi olma ihtimali ciddi ölçüde azalıyor.

Huawei ABD yasağının uzun sürme ihtimalini göz önünde bulundurarak doğru şekilde hareket ediyor. Elinde satılmamış bir yığın cihazla kalmasını istemeyen şirket, bunu engellemenin en iyi yolu olarak üretimi yavaşlatmayı seçmişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER