Teknoloji

Huawei 5G patent lisanslarıyla kasasını doldurmayı hedefliyor

kanada huawei
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei 5G telefonlarını her yerde satamasa da, 5G pazarında söz sahibi olmayı hedefliyor. Bloomberg’in haberine göre; Çinli üretici, Apple ve Samsung gibi şirketlerden 5G lisanslarının kullanımı karşısında telif ücreti almayı planlıyor. ABD’nin yaptırımlarına rağmen lisans anlaşması yapabileceğine inanan Huawei, buradan elde edeceği gelirle daha çok Ar-Ge yatırımı gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Çinli üretici, geniş ölçekli 5G standartlarının geliştirilmesi sürecinde Qualcomm ve Ericsson gibi şirketlerle birlikte çok sayıda patent almıştı. Bu patentler arasında farklı 5G standartlarının uyumlu çalışmasını sağlayacak patentler de bulunuyor.

Huawei’nin fikri mülkiyet haklarından sorumlu yöneticisi Jason Ding, şirketinin teknik 5G standartlarına en büyük katkıyı sağladığını belirtti. Şirket, 5G patentlerinin kullanıldığı her cihazdan maksimum 2,5 dolar almayı planlıyor. Huawei, patent gelirlerinin mevcut yaptırımlardan etkilenmesini beklemiyor.

5G patentlerinden gelir elde etmeyi hedefleyen Huawei, hâlihazırda patentler sayesinde büyük paralar kazanıyor. Ding, Huawei’nin 2019-2021 arasında patent lisanslarından 1.2 ila 1.3 milyar dolar gelir elde etmesini beklediklerini dile getirdi. Huawei’nin standart 5G patentleri için Nokia ve Ericsson’dan daha az ücret almayı planladığı da belirtilenler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER