Teknoloji

HTC’den sevindiren açıklama; üst sınıf akıllı telefonlar geri geliyor

htc akıllı telefon

HTC ilk Android telefonu üreten şirket olmuştu. Üstelik birkaç yıl önce Android telefon ekosisteminin de önde gelen üreticilerinden bir tanesiydi. Şirket o zamandan bu yana geçen sürede akıllı telefon pazarındaki rekabetçiliğini kaybetti, Vive markası altında sanal gerçeklik ürünlerine yöneldi. Akıllı telefon birimini Google’a sattıktan sonra mobil pazardan tamamen çekilmesi bekleniyordu. Ancak durum değişecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz ay HTC’nin başında önemli bir değişiklik gerçekleşti ve eski Orange yöneticisi Yves Maitres, Tayvanlı şirketin kontrolüne geçti. Selefinin 2015 yılında gerçekleştirdiği dramatik itirafın bir benzerini yapan Maitres, şirketinin hatasını kabul etti. Aynı zamanda markasının üst sınıf akıllı telefonlar üretme işine geri döneceğini de kaydetti.

Video: 2013 yılında çıkan ve epey konuşulan üst sınıf HTC akıllı telefonu HTC One

Maitres’e göre, HTC’nin hatası Vive sanal gerçeklik platformuna yatırım yaparken akıllı telefon alanında yenilikçiliği durdurmak oldu. Bazıları HTC’nin yenilikçi yatırımlarını daha önce bıraktığını öne sürebilir. Ancak yeni tepe yöneticisi, HTC’nin meydanı boş bıraktığını ve Huawei gibi şirketlerin kendilerini geçmesine izin verdiğini kabul ediyor.

Aradan geçen yıllara rağmen, HTC hâlâ akıllı telefon pazarından çekildiğini açıklayamadı. Mobil işlerinde art arda beşinci çeyrekte zarar açıklamasına ve birçok çalışanı işten çıkarmasına rağmen, bu defteri henüz kapatamadı. Üstelik, en başta da belirttiğimiz gibi, mobil iş biriminin büyük bir kısmını Google’a satmıştı. Bu da pazarda biraz daha dezavantajlı duruma gelmesine neden olmuştu.

Bu ortamda Maitres’in yapmış olduğu, HTC’nin üst sınıf akıllı telefon pazarına geri döneceği açıklaması sürpriz sayılır. Son birkaç aydır şirketin çoğunlukla orta segment telefonlara, çoğu şirketin daha rahat rekabet edebildiği alana yöneldiğini görmüştük. Ne var ki, CEO pazarın değiştiğini ve Huawei’nin pratikteki yenilgisinin kendileri için bir şans olabileceğini düşündüğünü kaydetti.

Yine de, her şey henüz söz aşamasında ve HTC’nin bu sözlerini hayata geçirmesi için epey çalışması gerekiyor. Maitres sadece akıllı telefon pazarına daha güçlü şekilde bağlanacaklarını değil, aynı zamanda HTC’nin önümüzdeki dönemde yenilikçi bir akıllı telefon üreticisi olarak yaşayacağını da kanıtlaması gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER