Manşetler

HTC Vive Flow tanıtıldı; sağlık ve eğlence odaklı hafif VR gözlüğü

htc vive flow
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC, beklenen yeni VR cihazının duyurusunu perşembe günü gerçekleştirdi. HTC Vive Flow, yalnızca 189 gram ağırlığında ve bir akıllı telefonla eşleşerek VR içeriği oynatmanıza veya sadece TV izlemenize olanak tanıyan bir gözlük niteliğini taşıyor. Bu, hem sizi eğlendirmeyi amaçlayan bir teknoloji ürünü hem de zihinsel sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olacak bir cihaz olarak pazarlanıyor.

Şirket, Flow’un içindeki teknoloji hakkında çok fazla konuşmak istemiyor, bunun yerine yapabileceklerine odaklanmayı tercih ediyor. Ancak 75Hz yenileme hızında çalışan ve 100 derecelik bir görüş alanı sunan iki adet 1.6K ekrana sahip olduğunu biliyoruz. USB-C kablosunu bağladığınız güç kaynağından akım kesilirse, Flow’un güvenli bir şekilde kapanacağından emin olmak için tasarlanmış küçük bir pil dışında, cihazın kendi başına çalışmasını sağlayacak bir pili bulunmuyor.

Vive Flow oldukça dar gövdeli, standart VR başlığından daha çok kişisel bir sinema cihazı olması için tasarlanmış. HTC, ekran ile gözleriniz arasındaki mesafeyi küçültmek için çok zaman ve çaba harcadığını belirtiyor. Flow, ön tarafta bir çift diyoptri lens kullanıyor. Bu, miyopların Flow kullanırken gözlüklerini takmalarına gerek olmayacağı anlamına gelir, çünkü gözlük camlarını rahatlık seviyelerine göre ayarlayabilirler.

htc vive flow

Flow’un gerçekten rahat taşınabilir olmasını sağlamak için HTC, USB 3’ün şarj özelliği için üst sınır olan 7,5 vatlık bir güç çıkışı ayarladı. Bu, cihazı herhangi bir uyumlu powerbank cihazına, telefonunuza bağlayarak çalıştırabileceğiniz ya da USB-C kablosu ve adaptör yardımıyla prize bağlayarak da kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Çekilen gücün bir kısmı, burun bölümüne gelen kısımda, soğuk havayı yüzünüze çeken ve sıcak havayı Flow’un üst havalandırma deliklerinden dışarı iten küçük bir aktif fan için kullanılıyor.

htc vive flow

Ayrıca HTC, çift menteşe sisteminin Flow’un gözlük benzeri çerçevesinin herkesin kafasına rahatça oturmasını nasıl sağlayacağı hakkında da detaylı bilgi verdi. Sap kısımlarına gömülü bir çift hoparlör, şaşırtıcı derecede yüksek kaliteli uzamsal ses ve büyüklüğüne göre doyurucu bir çıkış şiddeti sunuyor. Ve normal bir gözlük gibi başınıza oturduğu için, ihtiyaç duyduğunuz takdirde gözlüğü yatarken de kullanabilirsiniz.

htc vive flow

Flow’u akıllı telefonunuzla Bluetooth veya Miracast üzerinden (korumalı içeriği izlemek için) eşleştirebilir ve telefonu VR içeriğinde bir işaretçi olarak kullanabilirsiniz. Bu, donanımla yaşayabileceğiniz deneyimlerin sayısını sınırlar. Öne bakan bir çift kamera merceği, özellik hazır olduğunda, Flow’un daha sürükleyici VR için ellerinizi izlemesini de sağlayacak.

HTC; Color Connect VR, Space Slurpies ve VR meditasyon uygulaması Tripp gibi uygulamalarla Flow’un içeriğinin “sağlık, beyin jimnastiği, üretkenlik” ve “hafif oyun” üzerine odaklandığını söylüyor. Gözlük, Viveport Infinity’nin özel bir sürümüne erişebilecek ve yurt dışında aylık 5,99 ABD doları ücret karşılığında geniş bir Flow uyumlu içerik kitaplığı sunacak. Eğer kullanıcılar günün sonuna doğru Flow içinde meditasyon yapmak isterse, daha dinlendirici bir uyku çekmelerine yardımcı olmak için mavi ışık filtresi de devreye girecek.

HTC Vive Flow satın almak isteyenler için ön siparişler bugünden itibaren başlıyor. Dağıtımların kasım ayında başlaması bekleniyor. Gözlüğün fiyatı 499 dolar olarak belirlendi. Bu fiyatın içinde gözlüğün yanı sıra yumuşak bir taşıma çantası da var. Bu arada ön siparişte bulunanlar için, matara benzeri sert taşıma çantasının ve ücretsiz olarak sunulan yedi adet ek VR içeriği alma hakkı da sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER