Eğlence

HTC ve Spotify ile müzik listeleri ruh hâlini yansıtıyor

htc-mood-player-spotify-140915

HTC Spotify’ın Mood Player müzik uygulamasıyla yüz tanıma teknolojisini birleştiriyor. Dünyada bir ilk olarak nitelendirilen bu uygulamayla birlikte kullanıcıların huzurlu, mutlu, stresli, kızgın, sakin, bıkmış gibi ruh hâlleri tanınıyor ve kullanıcılara kendi ruh hâllerini yansıtan en iyi şarkılardan oluşan bir liste sunuluyor.

Spotify kullanıcıları, yeni HTC Mood Player’ı kullanarak o anki ruh hallerine göre şarkı listelerini oluşturabilecek. HTC Mood Player ile Spotify kullanıcıları anlık olarak çektikleri selfieleri, galerilerindeki veya sosyal medya hesaplarındaki fotoğraflarını müzik listelerini oluşturmak için kullanabilecek.

HTC Europe Co. Ltd EMEA Başkanı Phil Blair bu yeni hizmetle ilgili olarak “HTC olarak, bu yeni uygulamayla müziğe verdiğimiz değeri bir kez daha kanıtlarken, kullanıcılarımıza sunduğumuz kişiye özel mobil deneyim fırsatlarına bir yenisini daha ekliyoruz. Spotify, 75 milyonu aşkın kullanıcısı ve geniş müzik yelpazesiyle bu projede bizim için ideal bir iş ortağı oldu. Birlikte, müşterilerimizin o anki duygularına hitap eden ve en iyi şarkılardan oluşan listelerle onlara benzersiz bir deneyim sunmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

HTC Mood Player’a www.spotify-htc.com/tr/ adresinden veya Spotify uygulamasından erişilebilecek. Uygulama bir selfie çektikten veya galerilerde ya da sosyal medya hesaplarında bulunan bir fotoğrafın seçilmesiyle başlıyor. Ardından SkyBiometry’nin kullanıcının yüz ifadelerini değerlendiren görüntü tanıma yazılımı yoluyla, kullanıcının ruh hali ölçümleniyor. Huzurlu, mutlu, stresli, kızgın, sakin, sıkılmış gibi ruh halleri arasında yapılan eşleştirmenin ardından kullanıcıya Spotify’ın geniş müzik kütüphanesinden seçilen özel bir müzik listesi sunuluyor. Bu müzik listesi otomatik olarak anında Spotify kütüphanesine kaydediliyor.

İLGİLİ HABERLER