Teknoloji

HTC U12 Plus’ın kameraları DxOMark testinde etkileyici performans gösterdi

htc u12 plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc u12 plusAkıllı telefonların kamera performanslarını test eden DxO’nun verdiği puanlar sektör tarafından oldukça güvenilir bulunuyor. HTC’nin en yeni amiral gemisi akıllı telefonu HTC U12+ da bu testten geçti ve büyük başarı gösterdi.

HTC U12, 103 puanlık DxOMark sonucu elde etti ve 102 puan elde eden Huawei P20 Pro’yu geride bıraktı. HTC U12+’ın arkasında yer alan 12 megapiksel sensörlü, geniş açılı, f/1.75 lensli, optik görüntü sabitleme özellikli ana kameraya, 16 megapiksel, f/2.6 lensli, 2x optik zum sağlayan telefoto kamera eşlik ediyor. Snapdragon 845 işlemciyle birlikte bu kamera sistemi yüksek performans ile işliyor. Aynı zamanda “Pro” modu sayesinde zengin kontrol imkanı da sağlıyor.

DxO, HTC U12+’ın fotoğrafçılıkta mükemmel seviyede olduğunu ve 106 fotoğraf puanı elde ettiğini söylüyor. Bu puanı almasında renk ve otomatik netlemede gösterdiği yüksek performansın payı olduğu belirtiliyor. Artefakt, flaş, zum ve bokeh gibi unsurlar açısından da çok iyi sonuçlar elde ediyor. Bununla birlikte mükemmel olmadığı yanların bulunduğuna da dikkat çekiliyor. Amiral gemisi rakiplerle karşılaştırıldığında, HDR pozlamanın nispeten kısıtlı dinamik alana sahip olduğu belirtiliyor. Düşük ışıkta da gürültünün görülebilir seviyede olduğu ekleniyor.

Öte yandan HTC U12 Plus’ın video puanı da 95 olarak kaydediliyor. Bu cihazın fotoğraf ve video arasında iyi bir denge yakaladığına dikkat çekiliyor. Video tarafında iç ve dış ortam pozlamasının doğruluğu, iyi renk işleme yeteneği ve mükemmel derecedeki otomatik netlemeli nesne takibi gibi unsurlar güçlü yanlar olarak gösteriliyor.

İLGİLİ HABERLER