Manşetler

HTC U12+ tanıtıldı: Basınca hassas kenarlar ve tuşlar

htc u12+
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc u12+

HTC 2018 model amiral gemisi akıllı telefonu HTC U12+’ın duyurusunu gerçekleştirdi. HTC U11+’ın takipçisi niteliğinde olan HTC U12 Plus ile şirket, her yıl en az bir amiral gemisi telefon çıkarma politikasını devam ettiriyor.

HTC U12+, teknik özellikler bakımından 2018’in eğilimlerini yakalamayı başarıyor. IP68 korumalı, suya ve toza dayanıklı gövde, 18:9 görüntü oranlı ekran, Snapdragon 845 işlemci gibi özellikler mevcut. Arkası camla kaplı telefonun Seramik Siyah, Flame Red ve Yarı Şeffaf Mavi olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunuyor.

htc u12+ renkleri2017 model cihazlarda gördüğümüz HTC Liquid Surface tasarımı bu telefonda da varlığını koruyor. Böylelikle etkileyici bir parlak cam yüzey elde ediliyor, ancak derinliklerde renk değişiklik gösteriyor. Sonuç olarak farklı açılardan bakıldığında farklı renkler algılanıyor.

Cam gövdenin altında  18:9 görüntü oranlı, Quad HD çözünürlüklü 6 inç ekran yer alıyor. HTC, U12+’ın ekran çerçevesini daha da inceltmek amacıyla LCD paneli ve üstte yer alan cam katmanı yeniden tasarlamış. Sonuçta HTC’den beklenen bir kalite elde ediliyor.

htc u12 plus

Qualcomm’un Snapdragon 845 yongaseti yüksek performans vadederken, onu 6 GB RAM, 64 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvası destekliyor.

HTC, Edge Sense adını verdiği özelliği desteklemeye devam ediyor. Bu sistem telefonu kenarlarından sıktığınızda işliyor, farklı basınç seviyelerine göre kamerayı açma ve benzeri işleri yerine getirmeyi sağlıyor. Üstelik bu sistem şimdi daha da genişletilmiş ve yetenekli hâle getirilmiş. Aralarında çift tıklatmanın da olduğu farklı aksiyonları destekliyor.

Ayrıca HTC kenardaki fiziksel düğmeleri kaldırmış, bunun yerine dokunsal geri bildirimli düğmeler yerleştirmiş.

HTC U12+, HTC’nin çift kameraya geri dönüşünü de simgeliyor. Aslında şirket daha 2014 yılında HTC One M8 ile birlikte bu kurulumu deneyen ilk şirket olmuştu. Şimdi 12 megapiksel ana kameranın yanında 16 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamera bulunuyor. Böylelikle 2 kat kayıpsız yakınlaştırma yapılabiliyor. Bu iki kamera birlikte arka planı bulanıklaştırılmış portre fotoğrafların çekilmesine de yardımcı oluyor. Ayrıca genişletilmiş HDR da mevcut.

Ön tarafta ise 8 megapiksel çözünürlüklü iki kamera bulunuyor. Böylelikle selfie fotoğraflarda derinlik algılaması yapılabiliyor, arka planı bulanıklaştırılmış fotoğraflar daha iyi biçimde çekiliyor. Üstelik yüz tanıma ile ekran kilidi açma özelliği de sunuluyor. Sonuç olarak, HTC U12 Plus’ta dört adet kamera yer alıyor.

HTC U12+, bugün itibarıyla yurt dışında ön siparişe sunuluyor. 64 GB kapasiteli versiyon ABD’de 799 dolara satışa çıkarken, 128 GB’lık, 849 dolar fiyatlı bir versiyon da bu ülkede satılıyor. Avrupa’da ise sadece 64 GB kapasiteli seçenek, 799 avroluk fiyat etiketiyle ön siparişe sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER