Teknoloji

HTC One’ın Nexus versiyonunu çıkarmayı planlamıyor

Samsung’un Android 4.2.2 Jelly Bean’in ham versiyonuyla çalışan bir Galaxy S4’ü Google için çıkarmasının ardından diğer üreticilerin de benzer bir yolu izleyip izlemeyeceği merak edilmiş, HTC’nin de benzer bir şeyi yapıp HTC One’ın Nexus versiyonunu çıkarabileceği şeklinde umutlar yeşermeye başlamıştı. Ancak bunların solması çok da fazla vakit almadı. Şirketten gelen açıklamaya göre HTC Sense ile çalışmayan bir cihaz çıkarmaya yönelik herhangi bir plan bulunmuyor.

htc-one-inceleme-00009

SlashGear sitesi HTC’ye Android’in saf hâliyle çalışan bir cihaz modeli üretmeyi planlayıp planlamadıklarını sormuş. Şirketin kıdemli küresel çevrim içi iletişim yöneticisinden gelen cevap ise HTC’nin şu an için HTC One’ın Nexus versiyonunu çıkarmayı planlamadığı şeklinde olmuş. HTC, ürettiği cihazlarında kendi üretimi olan Sense arayüzüne yer vermeyi tercih ediyor. Yalnızca Facebook ile birlikte çıkardığı HTC First’te Facebook Home başlatıcısı kullanılmıştı. Ancak kullanıcılar Facebook Home’u devre dışı bırakma ve Android’in ham kullanıcı arayüzünü kullanma fırsatı bulabiliyordu.

Galaxy S4 Nexus Edition cihazının açıklanmasının ardından kendisini “HTC destekçisi” olarak tanıtan Jet Leigh adlı bir Twitter kullanıcısı “649 dolar verip ham sürüm çalıştıran bir plastik parçası alabilir ya da… Bekleyebilirsiniz :)” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir mesajı paylaşmıştı. Bu da akıllara HTC’nin de benzer bir planı olabileceği sorusunu getirmişti. Ancak görülüyor ki, bu olay bir şaşırtmacadan ibaretmiş.

Samsung’un Google’a özel olarak ürettiği Galaxy S4 teknik özellikler bakımından piyasada, en azından ABD piyasasında satılan üründen pek farklı sayılmıyor. Cihazın hedef kitlesi olan yazılımcılar 649 dolarlık fiyat karşılığında önümüzdeki aydan itibaren 16 GB dahili bellekli ve SIM kilidine sahip olmayan, aynı zamanda açılış yükleyicisi de herhangi bir kilit taşımayan bu telefonu satın alabilecek. Üstelik Google bu telefonu güncellemelerle sürekli besleyeceğini de taahhüt etti. Tabii ki, bu güncelleme taahhüdünün belirli bir süresi olacaktır, ancak Galaxy S4 Nexus Edition cihazının güncellemeleri alan ilk Android cihazları arasında olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

İlgili >>SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER