Teknoloji

HTC One (M9)’da UltraPixel kamera bulunmayabilir

htc-one-m8-duo-kamera-200614

HTC’nin yeni amiral gemisi olması beklenen One (M9)’un 2015’te görücüye çıkması öngörülüyor. Ortada henüz resmi bir duyuru veya takvim bulunmamasına rağmen, cihaza ilişkin dedikodular şimdiden dolaşıma girmiş durumda. İsimsiz kaynaklar tarafından ortaya atılan iddiaya göre, HTC One (M9)’da, seleflerinin aksine, UltraPixel kamera teknolojisi bulunmayacak.

UltraPixel yerine nasıl bir kamera kullanılacağı konusunda ortada somut bilgiler bulunmasa da, teknoloji dünyası HTC One (M9)’un daha fazla yenilik barındırmasını bekliyor. Özellikle HTC One (M7) ve One (M8)’in sunduğu kullanım deneyimi arasında somut farklar bulunmaması bu beklentiyi tetikliyor. Samsung Galaxy S4 ve S5 arasındaki değişim göz önüne alınınca HTC oldukça yenilikçi gözükse de, bu karşılaştırma piyasayı memnun etme konusunda yetersiz kalıyor.

Çin menşeili MyDrivers sitesiyse HTC One (M9)’a ait olduğu iddia edilen bir özellik listesi yayınladı. Listeye göre, HTC One (M9)’da 5.5 inç 2K ekran, Qualcomm Snapdragon 805 işlemci, 3 GB RAM, 32/64/128 GB dahili hafıza, optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 16 megapiksel arka kamera ve 3500 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Aynı sitenin Hindistan merkezli India Business Times’a dayandırdığı iddiaya göre, şirket One (M9) ile birlikte daha üst özelliklere sahip One (M9) Prime isimli bir cihazı da piyasaya sürecek.

İLGİLİ HABERLER