Manşetler

HTC One (M9)’a ait olduğu iddia edilen fotoğraflar ve özellik listesi internete sızdı

htc-one-m9-sizinti-1

HTC’nin yeni amiral gemisi telefonu One (M9)’u şirketin 2015 Mobil Dünya Kongresi’nde gerçekleştireceği tanıtmasını bekleniyor. “Ütopya’ya Yolculuk” isimli etkinlik için geri sayım sürerken, HTC One (M9)’a ait olduğu iddia edilen fotoğraflar da internete sızdı.

Hima kod adıyla anılan HTC One (M9)’a ait fotoğraflar Fransız sitesi Nowhereelse tarafından yayınlandı. Prototip bir cihaza ait olduğu iddia edilen fotoğraflarda One (M9)’un önünü ve arkasını görmek mümkün oluyor. Nowhereelse’in güvenilir bir kaynak olması fotoğrafların gerçek olma ihtimalini yükseltirken, etkinlik tarihi yaklaştıkça HTC One (M9)’a ait sızıntıların artması bekleniyor.

Tasarım bakımından selefine bir hayli benzeyen HTC One (M9)’un ön yüzünün üst ve alt kısmında BoomSound hoparlörler bulunuyor. HTC Desire Eye’ın aksine, One (M9)’da ön kameranın yanında bir flaş yer almıyor. Cihazın arkasına bakıldığında ise şirketin Duo Kamera’dan vazgeçtiği görülüyor. Arka kameraya çift LED flaş eşlik ediyor.

htc-one-m9-sizinti-2

HTC One (M9)’a ait olduğu iddia edilen fotoğraflarla birlikte özellik listesi de internete sızdı. 1920 x 1080 piksel çözünürlüğündeki 5 inç ekranın 440 ppi piksel yoğunluğuna sahip olması bekleniyor. Sekiz çekirdekli 2 GHz Qualcomm Snapdragon 810 işlemci, 3 GB RAM, Adreno 430 grafik işlemcisi, 20 megapiksel arka kamera ve 13 megapiksel ön kamera HTC One (M9)’un diğer bileşenleri arasında bulunuyor. Cihazın kutusundan Android 5.0.1 Lollipop işletim sistemi ve HTC Sense 7 arayüzüyle çıkması öngörülüyor. Bütün bu iddiaların doğruluğunu görmek içinse 1 Marta kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER