Manşetler

HTC One M10 sızıntısı One A9’un tasarım dilinin korunduğunu gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-one-m10-190216

HTC’nin 2016 model amiral gemisi konusunda bugüne kadar pek bir şey duyulmamış olsa da, Evan Blass tarafından paylaşılan fotoğraf akıllı telefonun beyaz renkli versiyonu konusunda fikir edinmeyi sağlıyor. HTC One M10 adını taşıması beklenen telefonda Tayvanlı üreticinin geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü One A9 modelinin belirgin tasarım özelliklerinin korunmuş olması hemen göze çarpıyor. BoomSound hoparlörden vazgeçilmesi ve fiziksel bir Home tuşunun yerleştirilmesi dikkat çekerken, telefonun kenar çerçevesinin biraz inceltildiği ve ekranın altında bulunan HTC logosundan da vazgeçildiği görülüyor.

Blass’ın paylaştığı fotoğrafta görülen cihazdaki Home tuşunun yine Blass tarafından daha önce yayınlanan ve One M10 olduğu iddia edilen cihazdaki Home tuşundan farklı olduğunu da belirtmek gerekiyor. Blass de söz konusu farklılık üzerine cihazın tasarımının halen değişebileceği notunu düşmeyi ihmal etmedi.

Blass, daha önce gerçekleştirdiği paylaşımda One M10’da bulunması beklenen donanım özellikleri konusunda da bilgi vermişti. Home tuşuna yerleştirilen parmak izi tarayıcısı, 2560 x1440 piksel çözünürlüğünde AMOLED ekran, 4 GB RAM ve Qualcomm Snapdragon 820 işlemci cihazda bulunması öngörülen özellikler arasında sayılıyor. Qualcomm Snapdragon 820 işlemciyi barındıracak telefonlardan birisinin de önümüzdeki pazar tanıtılacak LG G5 olduğu düşünülüyor.

HTC One M10’un kutusundan Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemiyle çıkması ve HTC sense arayüzünün en yeni versiyonunu barındırması bekleniyor. Akıllı telefonun 2016 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması konusunda pek fazla emare bulunmuyor. Cihazın nisan ayı içinde bağımsız bir etkinlikle görücüye çıkması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER