Manşetler

HTC 10 özellikleri prototip cihazın gerçek hayattan fotoğraflarıyla birlikte sızdı

htc 10 özellikleri

Bugün HTC’nin birkaç hafta içinde tanıtılmasını beklediğimiz 2016 model amiral gemisi Android telefonu için epey hareketli bir gün oluyor. Öncelikle bu telefonun HTC 10 adını taşıyabileceğini öğrendik. Şimdi de bu telefona ait olduğu iddia edilen bazı fotoğraflar, muhtemel teknik özelliklerle birlikte sızdı.

Geçmişte yaptığı ve doğru çıkan çeşitli sızıntılarıyla bildiğimiz @OnLeaks Twitter hesabı bu cihaza ait olduğu iddia edilen birkaç fotoğraf yayınladı. Fotoğraflara göre HTC 10’un ekranınına altında parmak izi okuyuculu ana ekran tuşu bulunacak. Ayrıca HTC bu yeni nesil telefonunda USB-C portuna yer verecek gibi görünüyor.

https://twitter.com/onleaks/status/705764891328704513

Ayrıca çeşitli muhtemel teknik özellikler de paylaşıldı. Bunların arasında 5.15 inç ekran, Snapdragon 820 CPU, 4 GB RAM, USB Type-C bulunuyor. Bu arada @OnLeaks bir başka tweetinde de cihazın ayarlar menüsüne dikat çekiyor, burada model adının HTC 10 olarak yazıldığını gösteriyor. Böylelikle daha önce Evan Blass tarafından verilen haber de doğrulanmış oluyor.

HTC 10’un tasarım açısından HTC One A9’a epey benzeyeceği söyleniyordu. Gerçekten de cihaz A9’un büyütülmüş hâli gibi görünüyor. Parmak izi tarayıcısı da mevcut. Bununla birlikte arka tarafında geçen yılların One M9, M8 gibi cihazlarının tasarım izlerini de görüyoruz. İkili kamera tasarımı yok, ayrıca önde çift BoomSound hoparlörleri de görmüyoruz.

HTC, yeni telefonuyla birlikte zamanında HTC One M7 ile yakaladığı rüzgarı yeniden yakalamayı planlıyor. Tasarım konusunda One A9 ve eski One M serisi telefonların çizgisini birleştiren HTC 10’un ilerleyen haftalarda tanıtılması ve muhtemelen nisan ayı içinde de satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER