Teknoloji

HP’nin en yeni dönüştürülebilir Chromebook bilgisayarı x360 14 ile tanışın

hp chromebook x360 14

HP Chromebook x360 14, HP’nin Google’ın ChromeOS işletim sistemiyle çalışan dizüstü bilgisayarları arasına eklediği en son üye oldu.

HP, 16 milimetrelik kalınlığıyla Chromebook x360‘ın en ince Chromebook bilgisayar olduğunun altını çiziyor. Bütçeye uygun biçimde özelliklerini düzenleme, boyutlarının ötesinde potansiyele ulaşma imkanı bulunuyor.

Kullanıcılar 8. nesil Intel Core i3 veya i5 işlemci seçeneklerinden faydalanabiliyor. Bunu 8 GB RAM ve 64 GB SSD ile eşleştirme imkanı da bulunuyor. Böylelikle cihaz günlük işler için gayet yeterli hâle geliyor.

İnce gövdesine rağmen x360’ta yeteri kadar port mevcut. İki adet USB-C portu, standart USB-A portu, microSD kart yuvası başlıca elemanlar arasında yer alıyor. Pili de, HP’nin belirttiğine göre, tek bir şarjla 14 saate kadar çalışma imkanı sunuyor. Kullanıcılar sadece Full HD ekran seçeneğinden yararlanabiliyor.

HP Chromebook x360 14’ü bir tablet gibi de kullanabilirsiniz

HP Chromebook x360 14, öncelikle bir dizüstü bilgisayar niteliğini taşıyor. Ancak arkaya katlanabilen klavyesinin sağladığı dönüştürülebilir formu sayesinde onu bir tablet gibi de kullanabilirsiniz. Google da gitgide, ChromeOS’i Android yerine temel tablet işletim sistemi olarak konumlandırıyor.

HP Chromebook x360 14, 21 Ekim tarihinden itibaren yurt dışında satışa sunuluyor. 599 dolarlık başlangıç fiyatına sahip olan ürün, ABD’de Best Buy veya HP üzerinden sipariş edilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER