Teknoloji

HP Sprout projektörlü bilgisayarın “pro” versiyonu duyuruldu

hp sprout

2014’ün ekim ayında tanıtılan HP Sprout, bir masaüstü bilgisayar için fazlasıyla sıra dışı olan tasarımıyla dikkat çekmiş, ancak müşterileri etkileme konusunda pek iyi performans sergileyememişti. Ancak klavye ve fare kullanmak yerine yerleşik bir projektör ve kapasitif dokunma matı barındıran cihazın ofislerde veya sınıflarda çok daha verimli bir yapıda olması muhtemel gözüküyor. Sprout’un “Sprout Pro” adını taşıyan güncellenmiş versiyonunu duyuran HP, bilgisayarı şubat ayında 2 bin 199 dolar karşılığında satışa sunacak.

23 inç ekran, Intel RealSense 3D kamera kurulumu ve projektör, orijinal Sprout’un değişmeyen bileşenleri arasında yer alıyor. Intel’in en yeni nesil işlemcisiyle birlikte gelecek olan Sprout Pro, özel Skype uygulaması ve kamera sistemi sayesinde video görüşme esnasında doküman taraması gerçekleştirebilecek.

HP ise Sprout Pro’nun etki alanının ofisin ötesinde olacağına inanıyor. Şirket, bilgisayarı özellikle eğitim için çok uygun bir araç olarak değerlendiriyor. HP’nin belirlediği fiyat eğitim amaçlı kullanım için biraz yüksek olsa da, görsel ve dokunsal etkileşimlerin birleşiminin fazlasıyla “özel” bir nitelik taşıdığını kabul etmek gerekiyor. Orijinal HP Sprout henüz gelişimini tamamlamamış bir ürün imajı verse de, Pro versiyonla bu durumun değişmesi muhtemel gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER