Teknoloji

HP, Humane’ın AI Pin işini satın alabilir

humane ai pin

Humane, giyilebilir AI bilgisayar cihazı AI Pin’e gelen olumsuz eleştiriler sonrasında potansiyel bir alıcı arayışına girdi. New York Times’ın haberine göre, Humane, HP ile AI Pin işini 1 milyar dolardan fazla bir bedelle satmak için görüşmelere başladı. Görüşmeler, ürün incelemelerinin yayımlanmasından bir hafta sonra başladı.

Bu satış haberi, Bloomberg’in geçen ay yaptığı bir haberde Humane’in 750 milyon ile 1 milyar dolar arasında bir fiyat aradığını belirten söylentilerle de örtüşüyor. HP, daha önce 2010 yılında Palm donanımını ve webOS işletim sistemini 1,2 milyar dolara satın almıştı. Ancak, HP bu satın almanın üstünden geçen 2-3 yılın ardından Palm ile ilgili tüm üretim ve desteği durdurarak projeyi sonlandırmıştı.

AI Pin’in sorunları ve şirketin tepkisi

Humane, eski Apple çalışanları Imran Chaudhri ve Bethany Bongiorno tarafından yönetiliyor ve bu kişiler, ürünlerine yönelik eleştirilere sert tepki gösteriyor. AI Pin, beklentileri karşılamadığı gerekçesiyle geniş çapta eleştirilere maruz kaldı. Şirket, son olarak cihazın şarj kutusunun yangın riski taşıyabileceği konusunda müşterileri uyardı.

AI Pin’in lazer ekranının, cihazın aşırı ısınmasına neden olduğu ve Humane yöneticilerinin cihazı daha uzun süre çalıştırmak için buz torbalarıyla soğutmak zorunda kaldığı da konuşuluyor. Şirket, ürünün piyasaya sürülmeye hazır olup olmadığını sorgulayan kıdemli bir yazılım mühendisini de şubat ayında işten çıkarmıştı. Bu, çalışanların Humane hakkında olumsuz konuşmalarını kısıtlayan bir politika ihlali olarak değerlendirildi.

Eski ve mevcut çalışanlar, Chaudhri ve Bongiorno’nun AI Pin’in zayıf pil ömrü ve güç tüketimi hakkındaki uyarıları dikkate almadığını belirtti. Çalışanlar, yöneticilerin “olumsuz eleştiriler yerine pozitifliği tercih ettiğini” söyledi. Bu yaklaşım, ürünün piyasaya sürülmesindeki sorunların göz ardı edilmesine neden oldu.

New York Times’ın haberine göre Humane, nisan ayı başı itibarıyla AI Pin için yaklaşık 10.000 sipariş aldı. Bu rakam, yıl içinde satmayı hedefledikleri 100.000 birimin oldukça gerisinde kaldı. Bongiorno, Times ile yaptığı bir röportajda, “Lansmandan önce her şeyi bilemezsiniz.” dedi. Chaudhri ise, ürünün olumsuz yorumları hakkında “bu sorunları biraz daha farklı çözmeyi dilerdik.” ifadesini kullandı.

Humane’ın AI Pin projesi, başlangıçta büyük beklentilerle piyasaya sürülmüş olsa da karşılaşılan teknik sorunlar ve olumsuz eleştiriler, şirketin itibarını zedeledi. HP’nin bu projeyi satın alması, Humane’in mali sorunlarına çözüm olabilir. Ancak, HP’nin geçmişteki Palm deneyimi, bu tür satın almaların risklerini gözler önüne seriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER